pmwas 聽聽 9031 #2026 Napisano 7 Lutego 27 minut temu, souls_hunter napisa艂(-a): BTW, m贸j samoch贸d te偶 si臋 ostatnio zepsu艂. Pierwsza powa偶na awaria od kilku lat. Przepali艂a si臋聽 偶ar贸wka H4. 聽 Mo偶na si臋 艣mia膰, ale 艂atwiej w Hunterze wymieni膰 t艂umik ni偶 w wielu nowych autach H4 馃槅 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #2027 Napisano 7 Lutego Acha, i...聽 Z tego wszystkiego zapomnia艂em.聽 Pierwszy raz spotka艂em na trasie innego UAZa.聽 Buchank臋 wprawdzie. Na S1 jecha艂a z naprzeciwka 馃榾 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #2028 Napisano 8 Lutego (edytowane) Zawioz艂em do wymiany t艂umika.聽 Ciekawe - owszem, mo偶e on jest ciut g艂o艣niejszy, ale w zasadzie on bez t艂umika ko艅cowego brzmi normalnie. 聽 Pami臋tam jak mi si臋 kiedy艣 dok艂adnie tak samo urwa艂 w Punto, to zdecydowanie nie da艂o si臋 tego nie us艂ysze膰...聽 聽 Czyli albo od dawna ma tam dziur臋 (dobry, jeszcze nie wymienia膰???), albo Hunter nie potrzebuje t艂umika ko艅cowego.聽 M贸g艂bym go odczepi膰, da膰 na z艂om i dalej je藕dzi膰, tylko diagnosta m贸g艂by si臋 kapn膮膰 馃榾 聽 W sumie to si臋 ciesz臋, 偶e w ko艅cu b臋dzie nowy, bo ten 艣rodkowy t艂umik to ju偶 jest taki brzydki, 偶e nawet w UAZie razi swoj膮 brzydot膮 馃槈 Edytowane 8 Lutego przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #2029 Napisano 9 Lutego Daleko i musia艂bym mie膰 lornetk臋...聽 聽 聽 ...ale to chyba klapa a nie plexi 馃榾 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
souls_hunter 聽聽 873 #2030 Napisano 9 Lutego W dniu 7.02.2025 o 20:16, pmwas napisa艂(-a): 聽 Mo偶na si臋 艣mia膰, ale 艂atwiej w Hunterze wymieni膰 t艂umik ni偶 w wielu nowych autach H4 馃槅 聽Co do Huntera to pe艂na zgoda. U mnie sko艅czy艂o si臋 tylko na wyj臋ciu akumulatora i demonta偶u skrzynki z bezpiecznikami. Raptem 20 minut luzackiej roboty przy sobocie. 1 Prawda. Ludzie j膮 ceni膮, 艂akn膮 jej, s膮 nawet gotowi odda膰 za ni膮 w艂asne 偶ycie. Pod warunkiem, 偶e nie dotyczy ich samych. Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #2031 Napisano 10 Lutego Przepraszam. Szkoda ze tu na Forum nie mo偶na przeklina膰, bo bez tego m贸j przekaz b臋dzie niepe艂ny.聽 Ot贸偶 UAZ jest zrobiony. Tzn odcie艅 inny, 艣wiat艂o stopu le偶y w baga偶niku, a klamka odpad艂a przy trzecim otwarciu. Wot, sdie艂ane.聽 Reklamacji nie b臋dzie, sam sobie reszt臋 zrobi臋, bo to ju偶 umiem. Ale serwis klasa. Sk膮d tyle dobrych opinii? Nie wiem聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #2032 Napisano 10 Lutego Ponarzeka艂em, poprawi艂em聽 聽 聽 Ogolnie jest ok. Ale tylko ok.聽 Jeszcze tylko musz臋 kabelki zlutowa膰, ale to na p贸藕niej, bo i tak nie mam ta艣my izolacyjnej聽 3 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #2033 Napisano 10 Lutego Na szybko podpi膮艂em na z艂膮czki i 艣wiat艂o dzia艂a 馃榾 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
souls_hunter 聽聽 873 #2034 Napisano 10 Lutego Jak na sdje艂ano w CCCP wygl膮da ca艂kiem zacnie. To, 偶e inny odcie艅 klapy to normalne przy malowaniu nowych element贸w montowanych na starej ca艂o艣ci. B臋dzie dobrze. 0 Prawda. Ludzie j膮 ceni膮, 艂akn膮 jej, s膮 nawet gotowi odda膰 za ni膮 w艂asne 偶ycie. Pod warunkiem, 偶e nie dotyczy ich samych. Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #2035 Napisano 10 Lutego (edytowane) 6 minut temu, souls_hunter napisa艂(-a): Jak na sdje艂ano w CCCP wygl膮da ca艂kiem zacnie. To, 偶e inny odcie艅 klapy to normalne przy malowaniu nowych element贸w montowanych na starej ca艂o艣ci. B臋dzie dobrze. 聽 Niby tak. Ale pami臋tam jak ojcu zrobili klap臋 w Punto i by艂o wida膰, 偶e malowana.聽 聽 A jak mi w Subaru po kolizji zrobili 10 letnia Imprez臋, to nie bylo wida膰 wcale. Nic a nic.聽 聽 Wi臋c oni jednak s膮 przeci臋tni po prostu.聽 聽 Ale... Nic to. Oceniam na mocne 5/10 czyli w sam raz dla UAZa聽 聽 Dodam tez... 聽 Czarny mia艂 przebieg 9176 jak go kupi艂em. Ten ma 5300km. W tym zero luzow, wszystko chodzi 艂adnie, a w czarnym wszystko lata jak 艂opata. 聽 Ja nie wierz臋, 偶e te "dubajczyki" maj膮 prawdziwy przebieg. Chyba 偶e to naprawd臋 nie 2-gi a 3-ci sort...聽 Edytowane 10 Lutego przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #2036 Napisano 11 Lutego A czarny wr贸ci艂 z naprawy.聽 Stwierdzili, 偶e to si臋 jeszcze da pospawa膰 i b臋dzieszpanzadowolony.聽 聽 Wi臋c jest pospawany.聽 聽 Zobaczymy ile poci膮gnie. Bo pewnie wr贸ci tak szybko jak wa艂 po wymianie krzy偶ak贸w 聽 Szczerze to ju偶 naprawd臋 wola艂bym wymian臋, ale nic nie narzekam, przynajmniej si臋 staraj膮 ten cud techniki utrzyma膰 przy 偶yciu, nawet je艣li nie wszystko wychodzi.聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1808 #2037 Napisano 11 Lutego 7 godzin temu, pmwas napisa艂(-a): Stwierdzili, 偶e to si臋 jeszcze da pospawa膰 i Ale, 偶e t艂umik, czy jakie艣 ko艂o odpad艂o? 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #2038 Napisano 11 Lutego (edytowane) 41 minut temu, zadra napisa艂(-a): Ale, 偶e t艂umik, czy jakie艣 ko艂o odpad艂o? 聽 T艂umik t艂umik.聽 Pospawali i na razie jest w jednym kawa艂ku. Jak d艂ugo? Nie wiem 聽 I ponownie spiesz臋 przypomnie膰, 偶e ko艂a odpadaj膮 w Honkerach, w UAZach nie 馃槅 聽 A pomara艅cza...聽 聽 聽 ...jest pi臋kna. Za pi臋kna 偶eby j膮 soli膰. Ogarn臋 te ogniska korozji i b臋d臋 go sobie opiekowa艂. Zeby jaki艣 czas cieszy艂 a nie zgni艂 za 3 lata.聽 Czarny je藕dzi to na razie b臋dzie je藕dzi艂 dalej 聽 聽 Edytowane 11 Lutego przez pmwas 1 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1808 #2039 Napisano 11 Lutego 3 godziny temu, pmwas napisa艂(-a): Czarny je藕dzi Pisa艂em ju偶, ale warto ponowi膰.. 聽 Sprzedawaj p贸ki nie generuje dodatkowych koszt贸w.. sprzedawaj, p贸ki je藕dzi... 聽 Ciesz si臋 pomara艅cz膮.. 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #2040 Napisano 12 Lutego 7 godzin temu, zadra napisa艂(-a): Pisa艂em ju偶, ale warto ponowi膰.. 聽 Sprzedawaj p贸ki nie generuje dodatkowych koszt贸w.. sprzedawaj, p贸ki je藕dzi... 聽 Ciesz si臋 pomara艅cz膮.. 聽 Oba rozwi膮zania maj膮 swoje plusy i si臋 waham. Bo jak b臋d臋 pomara艅czowego u偶ywa艂 jak czarnego, to przesadnie d艂ugo si臋 nie naciesz臋.聽 Patrz膮c jak wygl膮da czarny (ca艂y w b膮blach i rudych plamach), to za 3 lata z pomara艅czy b臋dzie zrudzia艂y z艂om.聽 A blacharze tanio nie pracuj膮.聽 聽 Z drugiej strony, je艣li b臋d臋 oszcz臋dza艂 pomara艅cz臋, to ca艂膮 zim臋 Alfa b臋dzie zapiernicza膰, a po co jej tyle zimnych rozruch贸w? Nie m贸wi膮c ju偶 o przebiegach.聽 聽 Czarnym od wymiany oleju zrobi艂em ju偶 3000km.聽 Jeszcze my艣l臋, bo je艣li chcia艂bym za 10 lat jeszcze mie膰 tego pomara艅czowego, to trzeba go chowa膰 na zim臋, bo on ju偶 tu i tam ma rdz臋 i po kilku zimach b臋dzie obstrupia艂y 馃槚 聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
beniowski 聽聽 8337 #2041 Napisano 12 Lutego S艂uchaj, to mo偶e..... trzeciego kup? Albo i czwartego - b臋dziesz mia艂 Uaza na ka偶dy sezon 馃ぃ. Ja my艣la艂em, 偶e si臋 chcesz z艂omka pozbywa膰, a masz ju偶 dwa - czyli choroba post臋puje. 3 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #2042 Napisano 12 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, beniowski napisa艂(-a): S艂uchaj, to mo偶e..... trzeciego kup? Albo i czwartego - b臋dziesz mia艂 Uaza na ka偶dy sezon 馃ぃ. Ja my艣la艂em, 偶e si臋 chcesz z艂omka pozbywa膰, a masz ju偶 dwa - czyli choroba post臋puje. 聽 聽 Z艂om us艂ysza艂 偶e jest do zwolnienia i przesta艂 bra膰 L4. Nawet 偶e z艂amanym t艂umikiem do pracy chodzi艂 聽 Po prostu aktualnie czarny UAZ to moje podstawowe auto u偶ytkowe.聽 I nie mam pewno艣ci czy chc臋 t膮 luk臋 wype艂nia膰 pomara艅czowym, bo moim zdaniem to akurat jest autko warte opiekowania na lata.聽 聽 Musz臋 mu jeszcze ogarn膮膰 te odpryski na masce i potem trzyma膰 jako tak膮 pere艂k臋, bo jest naprawd臋 pi臋kny.聽 I warto zauwa偶y膰, 偶e to jeden z dw贸ch ostatnich Hunter贸w sprowadzonych do Polski.聽 A polityka UE jest taka, 偶e nawet jesli za lat kilka sytuacja geopolityczna jednak si臋 unormuje, to nowego Huntera zarejestrowa膰 si臋 nie b臋dzie da艂o.聽 Czyli prawdopodobnie jest nawet - w pewnym sensie - kolekcjonerski 馃槅 聽 Oczywi艣cie, 偶e w ko艅cu czarnego sprzedam, ale chyba jeszcze troszk臋 i mnie popracuje...聽 Edytowane 12 Lutego przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #2043 Napisano 12 Lutego (edytowane) 呕eby by艂o wiadomo, co mnie niepokoi...聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 Te auta naprawd臋 w艣ciekle gnij膮.聽 Ten jest ca艂y do roboty, a to kosztuje du偶o za du偶o.聽 Wi臋c zamiast za 3 lata pakowa膰 to, co za niego dostan臋 w remont pomara艅czy, lepiej chyba doje藕dzi膰 tego. Jako grat te偶 si臋 sprzeda i wcale niewiele ju偶 taniej.聽 Bo takiego pryszczatego nikt drogo nie we藕mie...聽 聽 聽 Edytowane 12 Lutego przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1808 #2044 Napisano 12 Lutego 2 godziny temu, pmwas napisa艂(-a): 呕eby by艂o wiadomo, co mnie niepokoi... zbyt czyste auto.. Pod grub膮 warstw膮 b艂ota nic by艣 nie zauwa偶y艂. 2 godziny temu, pmwas napisa艂(-a): zamiast za 3 lata pakowa膰 to, co za niego dostan臋 w remont pomara艅czy, lepiej chyba doje藕dzi膰 tego 聽 czytam czytam i ju偶 s艂贸w mi brak.. Nie chcesz, to nie sprzedawaj. T艂umacz sobie jak chcesz, 偶e to dobre rozwi膮zanie. W ko艅cu nawet kr贸liki mo偶esz w nim hodowa膰, gdy ju偶 ko艂a odpadn膮 i w贸wczas r贸wnie偶 b臋dzie fajnym autem.. 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
souls_hunter 聽聽 873 #2045 Napisano 12 Lutego Nikt nie wzi膮艂 pod uwag臋 jednego faktu o kapitalnym wprost znaczeniu. Je艣li sprzeda czarnego, to watek umrze bo nie b臋dzie o czym pisa膰. A z rud膮 mu do twarzy, ona jest tam niezb臋dna jak olej w silniku. 3 Prawda. Ludzie j膮 ceni膮, 艂akn膮 jej, s膮 nawet gotowi odda膰 za ni膮 w艂asne 偶ycie. Pod warunkiem, 偶e nie dotyczy ich samych. Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #2046 Napisano 12 Lutego (edytowane) Godzin臋 temu, zadra napisa艂(-a): zbyt czyste auto.. Pod grub膮 warstw膮 b艂ota nic by艣 nie zauwa偶y艂. 聽 czytam czytam i ju偶 s艂贸w mi brak.. Nie chcesz, to nie sprzedawaj. T艂umacz sobie jak chcesz, 偶e to dobre rozwi膮zanie. W ko艅cu nawet kr贸liki mo偶esz w nim hodowa膰, gdy ju偶 ko艂a odpadn膮 i w贸wczas r贸wnie偶 b臋dzie fajnym autem.. 聽 Ja wci膮偶 naiwne wierz臋, 偶e po remoncie skrzyni toto ju偶 b臋dzie je藕dzi膰. G艂upoty jak t艂umik czy uszczelniacz to detale, a my艣l臋, 偶e mechanika jest ogarni臋ta. Mo偶e si臋 myl臋. Ale w tym stanie wizualnym sprawny czy niesprawny to ju偶 ma艂a r贸偶nica w cenie Most raczej spektakularnie nie padnie. A je艣li rozleci si臋 silnik, to i tak b臋d臋 mia艂 gniewny telefon od potencjalnego nabywcy, bo tu ju偶 m贸g艂by dochodzi膰 swoich praw...聽 聽 W skr贸cie. W tym stanie wizualnym sprzedam go jako sprawny za ok 50-60% 艂膮czonych koszt贸w (zakup plus naprawy). Jak sprzedam doinwestowane auto 偶e strat膮 i si臋 nie rozleci, tom frajer. Jak sprzedam jako sprawny i si臋 rozleci, to mog臋 mie膰 k艂opot...聽 Jak sprzedam jako niesprawny, to sprzedam zbyt tanio.聽 聽 A on aktualnie je藕dzi. Troch臋 ma chyba luzu w uk艂adzie kierowniczym, bo lekko stuka przy szybkich, naprzemiennych ruchach kierownic膮, ale on lekko (cho膰 teraz chyba ciut mocniej - albo ja po naprawieniu grubych rzeczy szukam drobiazg贸w) stuka odk膮d go mam. Wi臋c zn贸w zastanawiam si臋, czy on naprawd臋 mia艂 9000 przebiegu jak go kupi艂em (bo trzeba by go 艂adnie katowa膰, 偶eby tyle rzeczy w 9000 zar偶n膮膰), ale - ju偶 to pisa艂em - mo偶e to naprawd臋 UAZy gorszej jako艣ci, bo nie chc臋 te偶 rzuca膰 bezpostawnych oskar偶e艅...聽 聽 37 minut temu, souls_hunter napisa艂(-a): Nikt nie wzi膮艂 pod uwag臋 jednego faktu o kapitalnym wprost znaczeniu. Je艣li sprzeda czarnego, to watek umrze bo nie b臋dzie o czym pisa膰. A z rud膮 mu do twarzy, ona jest tam niezb臋dna jak olej w silniku. 聽 Umrze? Pomara艅cza te偶 by dostarcza艂a atrakcji przy rocznych przebiegach na poziomie 15-20 tysi臋cy Edytowane 12 Lutego przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #2047 Napisano 13 Lutego Tymczasem pomara艅cz膮 ju偶 si臋 ciesz臋, bo mam ka艂u偶臋 pod silnikiem...聽 聽 Serio, ciesz臋 si臋.聽 聽 Bo na serio martwi艂o mnie, 偶e przy zakupie w aucie brakowa艂o ponad litra p艂ynu w uk艂adzie ch艂odzenia, a wyciek贸w brak.聽 Ba艂em si臋, 偶e si臋 po prostu spala w silniku, ale nie, ma艂y wyciek jest 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1808 #2048 Napisano 13 Lutego W dniu 12.02.2025 o 19:38, souls_hunter napisa艂(-a): Nikt nie wzi膮艂 pod uwag臋 jednego faktu o kapitalnym wprost znaczeniu. Je艣li sprzeda czarnego, to watek umrze bo nie b臋dzie o czym pisa膰. a Nie prawda. Przeca to temat w艂asnie o Hunterze, bo przecie偶 jak w pierwszym zdaniu tego tematu Autor raczy艂 napisa膰 cyt : "Mia艂 by膰 hunter... " str1,聽 wers1, prolog... 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #2049 Napisano 14 Lutego (edytowane) Nie umrze, bo nie ma bezawaryjnego UAZa.聽 聽 Owszem, s膮 na YT filmy, gdzie np pierwsza powa偶na awaria zdarzy艂a si臋 np po 2 latach i 30000km. Pono膰 s膮 te偶 egzemplarze, kt贸re potrafi膮 przejecha膰 bez wi臋kszych problem贸w wi臋ksze przebiegi, ale nawet pasjonaci je偶d偶膮cy Buchank膮 po 艣wiecie m贸wi膮, 偶e najwa偶niejszym ogniwem ich teamu jest mechanik 聽 Czyli to, 偶e co艣 si臋 zdarzy, to pewne.聽 聽 I absolutnie nie m贸wi臋 tu o wyciekach z uk艂adu ch艂odzenia czy innych pierdo艂ach.聽 Te s膮 normalne i nawet w instrukcji napisali, 偶e w okresie docierania trzeba je zlokalizowa膰 i usun膮膰.聽 Edytowane 14 Lutego przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1808 #2050 Napisano 14 Lutego 15 godzin temu, pmwas napisa艂(-a): Pono膰 s膮 te偶 egzemplarze, kt贸re potrafi膮 przejecha膰 bez wi臋kszych problem贸w wi臋ksze przebiegi Yeti te偶 podobno widzieli.. 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach