Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Darecki

Zegarek na 18-tke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Obiecałem bratankowi zegarek na 18-tkę :) i teraz szukając stwierdzam, że straszna bieda jest w sklepach.

Troche zegarków mierzyliśmy i wnioski są takie:

- typ sportowy w kierunku divera, o Citku Promasterze wyraził się ze za dużo dzieje się na tarczy, za to mój Seamaster 300 (bez fal) bardzo się mu podoba :)

- rozmiar góra 42 mm, ale im mniej tym lepiej

- werk kwarcowy... do mechanika musi dorosnąć, nie chcę go już teraz zniechęcać do zegarków :) 

- cena oscylująca wokół 3000 zł 

Preferuje salony z uwagi na potencjalne sprawy gwarancyjne i możliwość przymiarki. Mierzyliśmy już sporo zegarków i jak na razie jednym z głównych typów (tylko ciut spory) jest Certina ds Action

https://dolinski.pl/certina-ds-action-gent-c032.451.11.057.00

Ogólnie lipa z wyborem straszna, co byście polecili pewnego i dobrego nawet z opcją kupna tylko przez internet?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tak sprecyzowanych wymaganiach (zakladając, że otworzysz sie na zakup z japonii) poszedlbym bez dwoch zdań w casio oceanus:

To bedą bardzo dobrze wydane pieniądze.

Zegarek na zywo robi swietne wrazenie. Zegar bardzo uniwersalny, niebieskawy antyrefleks dodaje nieco sportowego charakteru, a po zalozeniu eleganckiego paska spokojnie sprawdzi sie w bardziej formalnych sytuacjach.

25A4D0C4-AA54-4E4D-8B84-CF67226ADDF7.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój syn, lat 17 nosi Tissota PR100 chrono z czarną tarczą i na pasku z przeszyciem czerwona nitką. "Odziedziczył" po mnie. Już kilka razy, zadowolony mówił, że mu ten zegarek znajomi komplementują. Może to jest dobry, pierwszy krok do zegarków:

obraz.thumb.png.3ef77e46b87352abf27f92bfc524598b.png

obraz.thumb.png.7d241480eb5bf69497d1825b8328f848.png

A z kwarcowych diverów, to może coś z oferty Scurfa:

obraz.thumb.png.fe464219d407edb99922f3c7fbd62caa.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi