Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
mario1971

Czy bańka Rolex kiedyś pęknie?

Rekomendowane odpowiedzi

OP zawsze "wisiały" w witrynach najdłużej. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee?
Na ch24 masz nowego Batmana za 75k ... i gdzie ten popyt?

To mało ? To, że ceny spadły, to nie znaczy, że nie ma popytu. Zobacz po ile retial jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, a_team napisał(-a):

To mało ? emoji16.pngTo, że ceny spadły, to nie znaczy, że nie ma popytu. Zobacz po ile retial jest emoji846.png

No raczej właśnie to oznacza. W tym momencie masz w UE 70 nowych GMTII Batman z 2023.

Właśnie sprawdziłem i ceny nowego są już od 70k PLN (Batman) albo za te same pieniądze masz lekko używaną Batgirl.

To efektywnie oznacza, mając na uwadze prowizję Chrono24, że zegarki są sprzedawane za około 65k PLN. Czyli jesteśmy na poziomie retail + 13kPLN.

Jeśli to nie jest wynik słabego popytu, to nie wiem, jak to wytłumaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym Jeszce dodał, bo zapomniałem poprzednio, że takie fluktuacje cen mogą wynikać też ze zjawiska,  wysycenia rynku na ten moment.  

Przez ostanie około 2- 3 lata ceny i popyt „szalały, ceny retail rosły. Kto mial

kilka rolków na flipa to Jeszce część z nich sprzedał na górce, kto miał w kolekcji coś co chciał zmienić na inny model to zamienił z kimś z wtórnego. Część kupujących wyczekała na spadek na wtórnym i kupiła to na co nie nogą się doczekać. Teraz  niektórzy nie odbierają rolków. 

I wydaje się  że potrzeba pewnego okresu czasu - 1- 2-3 lata ? kiedy  pojawi się pewna nowa  pula / fala kupujących z gotówką która zacznie kupować, i rynek wtórny  się ożywi  ceny pójdą do góry. 🙂

no i pytanie jak długo obecne ceny retail się utrzymają kiedy kolejne podwyżki cen w salonach? Czy może jednak zobaczymy rabaty u AD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi