Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Hans3ik

Tani zegarek na codzien field/casual

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka ! 
Mam powazny problem . Nie wiem jak wydac moje pieniadze . Pomozecie ? 

mam tylko jeden zegrek ktory nosze po pracy , na wyjscia , wieczorami itd . Jest to Tissot PRX quartz 40mm,niebieska tarcza , fajny casualowy , retro wiadomo . 

ale . No dobrze byloby miec jeszcze jeden taki ala beater , albo taki field watch , zebym mogl do fizycznej pracy uzywac , albo jak sobie ide pojezdzic na hulajnodze albo na spacer , takie cos z o co nie bede sie az tak martwil jak o tissota . Cos co by sie ladnie uzupelnialo za dnia a wieczorami zamiana na PRX. mieszkam w szwecji dlatego patrze raczej na lokalnym rynku 

Mam 3 opcje

https://www.klockmagasinet.com/citizen-eco-drive-super-titanium-bm8560-88e?gclid=CjwKCAjwh-CVBhB8EiwAjFEPGb6qP_t35afN1P3W29wfdeUVvU63E2hve0YVzlsBc5BW78pXvQx1XhoCRtEQAvD_BwE

Citizen - fajny i tytanowy i najtanszy . Moglbym kupic teraz i sie nim cieszyc . Aaaalboo: 

https://www.watchia.com/se/seiko-prospex-automatic-divers-srpd11k1.html

nieco drozszy ale poteznie przeceniony Seiko turtle . Tylko no wlasnie jest czarny pvd i boje sie ze jako codzienny beater bedzie po chwili zle wygladal . Jak myslicie ?? Cena tylko nieco wyzsza od Citizena ale przeceniony tak ze az mnie kusi . Moglbym kupic teraz . Aaaalbooo..

https://www.uret.se/seiko-prospex-gron-stal-o38-mm-p-501951.html?utm_source=Prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=PrisjaktSE

3 razy drozszy od 1 opcji . Zegarek moich marzen , Seiko baby alpinist , zielony na baransolecie . Problem w tym ze nie moge go kupic od razu . 

pytanie do was , czy kupilibyscie ktorys z dwoch pierwszych zeby zaspokoic glod czy uzbierac przez 3-4 miesiace i kupic seiko alpinist . 
Wiem ze to indywidualna sprawa ale i tak chcialem zapytac co mysliscie , dzieki za opinie i pozdrawiam ! Dawid

Przepraszam przypadkiem umiescilem to na zlym dziale forum :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie żółwia i jakiegoś prostego G shocka - do pracy fizycznej, na hulajnogę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do tyrania kupiłem g shocka 5610 i o dziwo najczęściej go noszę 🙂.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby coś, na naszym bazarku jest kilka świetnych dżiszoków do wyrwania. Szedłbym w tym właśnie kierunku.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jeżeli Twoim docelowym zegarkiem ma być Seiko Alpinist to najlepszym wyborem będzie, jak to ująłeś, uzbierać i kupić to co chcesz. 

Jedną z niepisanych zasadach jakich zegarków nie kupować jest; nie kupować substytutów jako kompromisu między tym co chcesz (Seiko Alpinist) a co możesz mieć na już (przecenionego żółwia) .

W Twoim przypadku tylko po to żeby na chwilę zaspokoić potrzebę.  Bo weź pod uwagę że i tak wydasz pieniądze które już masz to po pierwsze, a po drugie jak już kupisz tego wymarzonego Alpinistę to najprawdopodobniej zegarek na pocieszenie wyląduje w szufladzie i tylko będziesz patrzył żeby go pchnąć dalej. 

ps. Oczywiście mamy bazarek jak napisał souls_hunter i możesz wziąć jakiegoś Seikacza od kogoś z forum.

Edytowane przez SPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.06.2022 o 18:48, Hans3ik napisał(-a):

Hejka ! 
Mam powazny problem . Nie wiem jak wydac moje pieniadze . Pomozecie ? 

mam tylko jeden zegrek ktory nosze po pracy , na wyjscia , wieczorami itd . Jest to Tissot PRX quartz 40mm,niebieska tarcza , fajny casualowy , retro wiadomo . 

ale . No dobrze byloby miec jeszcze jeden taki ala beater , albo taki field watch , zebym mogl do fizycznej pracy uzywac , albo jak sobie ide pojezdzic na hulajnodze albo na spacer , takie cos z o co nie bede sie az tak martwil jak o tissota . Cos co by sie ladnie uzupelnialo za dnia a wieczorami zamiana na PRX. mieszkam w szwecji dlatego patrze raczej na lokalnym rynku 

Mam 3 opcje

https://www.klockmagasinet.com/citizen-eco-drive-super-titanium-bm8560-88e?gclid=CjwKCAjwh-CVBhB8EiwAjFEPGb6qP_t35afN1P3W29wfdeUVvU63E2hve0YVzlsBc5BW78pXvQx1XhoCRtEQAvD_BwE

Citizen - fajny i tytanowy i najtanszy . Moglbym kupic teraz i sie nim cieszyc . Aaaalboo: 

https://www.watchia.com/se/seiko-prospex-automatic-divers-srpd11k1.html

nieco drozszy ale poteznie przeceniony Seiko turtle . Tylko no wlasnie jest czarny pvd i boje sie ze jako codzienny beater bedzie po chwili zle wygladal . Jak myslicie ?? Cena tylko nieco wyzsza od Citizena ale przeceniony tak ze az mnie kusi . Moglbym kupic teraz . Aaaalbooo..

https://www.uret.se/seiko-prospex-gron-stal-o38-mm-p-501951.html?utm_source=Prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=PrisjaktSE

3 razy drozszy od 1 opcji . Zegarek moich marzen , Seiko baby alpinist , zielony na baransolecie . Problem w tym ze nie moge go kupic od razu . 

pytanie do was , czy kupilibyscie ktorys z dwoch pierwszych zeby zaspokoic glod czy uzbierac przez 3-4 miesiace i kupic seiko alpinist . 
Wiem ze to indywidualna sprawa ale i tak chcialem zapytac co mysliscie , dzieki za opinie i pozdrawiam ! Dawid

Przepraszam przypadkiem umiescilem to na zlym dziale forum :(

Uzbieraj i kup zegarek marzeń 😃 Jeśli to 3-4 miesiące, a nie 3-4 lata, to spoko wytrwasz 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi