Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
SPS

DOXA il DUCA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć, 

DOXA IL DUCA szuka domu :) nr ref. 130.90.202.03 

Kupiony u AD - APART Zabrze. 

Najważniejsze cechy zegarka; 

- Zegarek nad datą ma szkło powiększające,

- koperta stal szlachetna (złote PVD) o  średnicy koperty 41 mm i wysokości 11 mm, 

- zakręcana sygnowana koronka,

- szkło szafirowe,

- mechanizm automat SW200 (26 kamieni),

- tarcza granatowa szlif słoneczny,

- wodoszczelność określona na 10 ATM (100M),

- pasek skórzany w kolorze czarnym przecieranym na granat z zapięciem motylkowym, 

- oczywiście oryginalne pudełko i dokumenty a nawet metka, 

Stan oceniam na regulaminowe 8/10. Jest jedna drobna ryska na kopercie między godziną 12 a 1. 

Dostawa. Kurier lub inpost do wyboru :) Nie wysyłam za pobraniem. Możliwy odbiór osobisty Ruda Śląska / aglomeracja śląska.

Cena 1600 zł  ->   1500 zł  -> 1400   -> 1300 zł kurier w cenie. 

Zdjęcia poniżej 

Zapraszam :) 

1.thumb.jpg.9e9848411cb8832b5dc682300e94d5c3.jpg

2.thumb.jpg.17291f805284270e2d036d53291a386f.jpg

3.thumb.jpg.a0b60757b14f42da2a9770b42c9e5423.jpg

4.thumb.jpg.cef652e5286e52399df99cbcf865f420.jpg

5.thumb.jpg.f953a4c1c0b6191679a7b74f2c36f47f.jpg

6.thumb.jpg.e78e3811f3d40e03b206e3db9f454b9f.jpg

Regulaminowa karteczka :) 

7.thumb.jpg.375d98b9ef609892ec0679117d6ef238.jpg

8.thumb.jpg.96c81b921edb6f351727c9368543b9d9.jpg

Edytowane przez SPS
aktualne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^  1500 zł  :) 

kurier w cenie lub odbiór osobisty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^ 1400 zł :) 

kurier w cenie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^ 1300 zł  

kurier w cenie :)  lub odbiór osobisty

zapraszam  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^ aktualne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^aktualne 

zbieram na Seiko :D  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Frozenn
      Witam. Zegarek w świetnym stanie, pełen zestaw sklepowy. Żadnych śladów użytkowania, poza naturalnie występującą patyną. Ode mnie forumowe 8,5-9/10. Zegarek świeżej produkcji i zakupu: 02/2025. Noszony na zmianę z innymi, uszanowany i użytkowany zgodnie ze sztuką. Marki Venezianico raczej przedstawiać nie trzeba. Świetny design, materiały, trwałość i sprawdzone mechanizmy. Ten tutaj, to akurat nie lada gratka dla fanów patyny i szwajcarskich automatów :))

Trochę specyfikacji:
      - 42mm średnicy bez korony
      - 49mm L2L
      - około 13mm grubości
      - koperta, bezel, wkładka, korona z brązu 
      - szkło szafirowe, płaskie 
      - uszczelnienie 30 atmosfer
      - zakręcana, sygnowana korona
      - mechanizm Sellita SW200-1, automat
      - pięknie szlifowane, nakładane indeksy
      - szlifowany, zdobiony dekiel
      - gumowy, bardzo wygodny pasek

Krótko o mechanizmie: znana i trwała konstrukcja Sellity, napędza większość zegarków w przedziale cenowym 2,5-9k zł, 26 kamieni, 4 cykle na sekundę czyli 28800 bph, wskazówka płynie miło dla oka. Mechanizm ma świetne osiągi, noszony na codzień spieszy się +1 sekundę na dobę, czasem +2, a czasem pójdzie równo bez odchyłki, uśredniając, robi +1. Świetny rezultat, bez mała jak chronometr Nie noszony, odpoczywa w rotomacie, mechanizm nie ma zastojów.

W zestawie znajduje się wszystko to, co otrzymujemy w salonie przy zakupie nowego. Począwszy od pudełek, przez komplet dokumentów: karta cyfrowej instrukcji, dowód zakupu, certyfikat, mapa Wenecji, sklepowa zawieszka, wszystko ująłem na zdjęciach. Dodatkowo dorzucam dokupiony, brązowy pasek skórzany, nigdy nie używany. Fabryczna guma jest świetna!

Obecnie cena nowego w tej konfiguracji waha się w granicach 4800 - 5200 złotych, w zależności od sprzedawcy i jego marży. Kwota jaka mnie interesuje to 3200 3100 2999  REALIZACJA Do niewielkiej negocjacji. Stanowi to około 55% ceny nowego. Koszt paczkomatu po mojej stronie, odbiór własny oczywiście również jest możliwy. Ewentualnie zaproponuj inny sposób dostawy - dogadamy się. 

Zapraszam do galerii poniżej oraz do rozmów.
      Pozdrawiam gorąco,
      Maciej.

PS. Zdjęcia autentyczne, bez fotoszopowania i innych bajerów.

• Przez S_tomasz
      Porządkując biurko po śmierci ojca znalazłem wśród innych przedmiotów dwa zegarki , które zainteresowały mnie. Jeden to DOXA prawdopodobnie z 1956 roku. Mam z tym zegarkiem pewien problem. Jak nakręcę to chodzi, ale zatrzymuje się kiedy wskazówka sekundnika dotrze do wskazówki minutowej. Jak delikatnie potrząsnę tarczą do dołu , to rusza dalej. Będę chciał to pewnie sprzedać, ale zastanawiam się czy oddać do czyszczenia ? renowacji ? Czy warto ? Ze względu na co raz gorszy wzrok ( Pamiętam dobrze PRL 😀 ) raczej go nie zatrzymam.
      Drugi bardziej mnie interesuje, ponieważ nie mogę w necie  odnaleźć odpowiednika. Jak dobrze czytam to ATHOS również SWISS, ale nie ma jak doxa wybitego numeru seryjnego. Oba pewnie ojciec kupił w Szwajcarii, gdzie często bywał zawodowo. Osobiście mnie martwi, że zupełnie ich nie pamiętam na jego ręku.
    • Przez luk35
      Witam Panowie! Ostatnio założyłem post na forum w sprawie Divera do 5k. Dziękuję za odzew (przede wszystkim) badając to szerokie spektrum, wybrałem 3 kandydatów i nie mogę się zdecydować. Jeśli ktoś by się nudził i mógłby wyrazić swoje zdanie/pomoc w wyborze bede dozgonnie wdzięczny. 

Dodam tylko że nie nurkuje i byłby to zegarek raczej codzienny.
    • Przez Tkop1969
      Posiadam Doxę, wbijam w google nr refencyjny zegarka , markę i nic. Nie potrafię tego zrobić. Pomożecie?

• Przez MarcinEck2
      Usłyszałem taką informację od kogoś i proszę Forumowiczów o potwierdzenie lub zanegowanie:
      Ponoć pod marką Wilhelm zegarki w czasie II wojny sprzedawała Certina czy też Doxa, prawda-li to?
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.