Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0

Roamer Rockshell śpieszy 2 minuty na godzinę (sic!)
dodany przez
steppenwolf, w KĄCIK ZEGARMISTRZOWSKI
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez GostRado
Dzień dobry
Moją pasją jest kawa i wszystko, co jest z nią związane, co widać na zdjęciu. Myślę, że osiągnąłem już w tej dziedzinie "game over", no może prawie 😉 W razie pytań związanych z ziarnami kawy, młynkami, ekspresami i kawowymi akcesoriami służę pomocą 🙂
Co do zegarków mam sprecyzowany gust. Kiedyś marzyłem o Louis Erard 1931 retrograde i Breitling blackbird. Obecnie najbardziej podobają mi się czarne zegarki: sportowe (mam Tissot Supersport Chrono i klasyczne szkieletowe ( posiadam Roamer competence skeleton). Od ponad 20 lat mam Citizena promaster, który dużo przeszedł perypetii i wciąż chodzi, jest niezniszczalny, a jedyna konserwacja to wymiana baterii.
Zapisałem się do Waszego forum, aby zdobyć "zegarkową" wiedzę dla samej przyjemności oraz w celu wykorzystania w przyszłości do zakupów zegarków.
W Nowym Roku życzę Wszystkim zdrowia, szczęścia i mnóstwa pieniędzy na zakupy wymarzonych zegarków!
Grzegorz
PS
Roamer, po zdobyciu dzięki Wam wiedzy, idzie na sprzedaż 🙂
-
Przez Petru23
Mam nowego Elements ale ma jedną istotną wadę. Ze względu na kształt koperty (spodu) i rozmiar koronki potrafi się ona (koronka) wysunąć podczas noszenia. Zahaczy o ubranie, mankiet czy cokolwiek. Problem dotyczy m.in. Beringa o podobnym kształcie koperty.
Pytanie, czy jest możliwość jej wymiany i czy zegarmajster to powinien zrobić. Jaki może być koszt? Oddać raczej go nie oddam (skróciłem bransoletę).
-
Przez red_fork
Witam wszystkich serdecznie,
Jestem właśnie w trakcie zakupu zegarka Roamer Competence skeleton III. W trakcie, ponieważ miałem trochę przejść jakościowych i zegarek był wymieniany. Zauważyłem, że różne egzemplarze miały różne mechanizmy. Jeden to na pewno STP6-15, drugi zakładam, że Soprod P024 (wkładany obecnie do nowszej serii Skeleton IV). Na początku tego modelu był jeszcze SwissTech, ale pomińmy to… Z tego, co się dowiedziałem oba mechanizmy to klony ETA, zapewne „entry level”. Specyfikacje mają podobne z dokładnością do rezerwy chodu (38h soprod i 44 stp) i jednego kamienia więcej w STP. Prośba o forumowiczów o poradę, czy któryś z tych mechanizmów jest wyraźnie lepszy jakościowo? Mam obecnie 2 egzemplarze z oboma mechanizmami i waham się który odesłać….
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
-
Przez mlody_dron
Cześć,
Na amazonie natknąłem się na taki zegarek Roamera: https://www.amazon.pl/Roamer-zegarek-analogowy-kwarcowy-szlachetna/dp/B0BCFSX7CQ/ref=sr_1_104?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&crid=VAS8I8OYLTTC&keywords=roamer&qid=1668872981&qu=eyJxc2MiOiI1LjA0IiwicXNhIjoiMy44NCIsInFzcCI6IjAuMDAifQ%3D%3D&sprefix=roamer%2Caps%2C150&sr=8-104&th=1
Cena wydaję się być normalna, ale po przeszukaniu internetu nie znalazłem praktycznie żadnych informacji o tym modelu. Stąd moje pytanie czy jest to oryginalny model czy jakaś dziwna podróbka?
Pozdrawiam
-
Przez mendelson08
Witam zastanawiam się nad zakupem zegarka casualowego, z brazoletą.
Rozterki pojawiają się nad wyborem między tymi dwoma modelami:
Roamer:
https://www.swiss.com.pl/pl/zegarek-meski/718833-41-55-70
Citizen
https://zegarownia.pl/zegarek-meski-citizen-pilot-chrono-eco-drive-ca4471-80l
Ktoś jest w stanie wypowiedzieć sie na temat tych dwóch firm? Który wybrać? Wasze propozycje mile widziane :P
-