Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Chou

Vintage Diver Casio MD-502 MINT

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na sprzedaż ląduje kolekcjonerska gratka, diver od Casio, model MD-502 w stanie kolekcjonerskim jak na foto.

Zegarek jest całkowicie sprawny, kupiłem jako po przeglądzie zegarmistrzowskim, jednak zweryfikować tego nie mogę, jednak chód, zmiany daty i kondycja organoleptycznie są perfekt.

Stan zegarka oceniam na 7-8/10 w skali forumowej, jednak biorąc pod uwagę jego wiek, daję 9/10 (kiedyś znalazłem info o latach 80-tych, jednak nie pamiętam gdzie, a teraz brak czasu na szperanie- zachęcam do tego na własną rękę).

Pasek zegarka nowożytni, praktycznie nowy, jakości nie ocenię, bo takiego jeszcze nie miałem, ale jest wygodny. Bezel obrotowy, klikany, idzie z odpowiednim według mnie oporem, choć kropelka smaru by myślę nie zaszkodziła, koronka niezakręcana, wygodna przy noszeniu i ustawianiu godziny czy daty.

Cena uważam jest mocno okazyjna biorąc pod uwagę stan, rzadkość i gwałtownie rosnące ceny, zapewne za rok/dwa cena może być podwójna, natomiast u mnie leży w szufladzie, a zbieram tylko zegarki, które noszę regularnie.

Cena:  460 zł

Wysyłka:  15 zł paczkomat/dpd lub odbiór w Gdańsku.

Zachęcam do kontaktu, pozdrawiam.

307225846_401465258735608_8520805764652355519_n.thumb.jpg.2190bd72ba5402062a242314e6818a0d.jpg306944005_405841244965223_7388958619524776049_n.thumb.jpg.9e5948a85b36ae4e7d22622b947dc368.jpg306611548_655717256019826_8777727190214002315_n.thumb.jpg.076f73f42c4759362a46edd979e04abf.jpg307069958_556966599562023_4676396055853377610_n.thumb.jpg.f6735c1d0859f0b81148229d5cdf7d87.jpg306740957_853400398983801_3250857706370842086_n.thumb.jpg.48a0e27898e6c17cd993362251c69cce.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Up, chociaż skoro zainteresowania brak to pewnie zostanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez PistolPete
      OMEGA SEAMASTER DIVER 300M 42mm.

Do sprzedania oferuję zegarek w świetnym stanie OMEGA SEAMASTER DIVER 300M 42mm, Ref. 210.30.42.20.10.001. Jest to referencja na bransolecie. Do zegarka można spokojnie dokupić pasujący pasek kauczukowy, zarówno oryginalny Omegi jak i tańsze ale świetnej jakości gumy innych producentów.

Myślę, że to jeden z tych zegarków, które nie wymagają specjalnej prezentacji. To jeden z popularniejszych i najbardziej docenianych modeli Omegi. Świetnie sprawdzi się zarówno jako zegarek casualowy na co dzień jak i wakacyjny, któremu niestraszne przygody w wodzie.
      Poniżej link to przedmiotowej referencji na stronie producenta.

https://www.omegawatches.com/de-at/watch-omega-seamaster-diver-300m-co-axial-master-chronometer-42-mm-21030422010001?q=210.30.42.20/10.001

Zegarek jest w bardzo dobrym/ wyśmienitym stanie. Załączone do oferty zdjęcia mają na celu ukazanie wszystkich dostrzeżonych mankamentów wynikających z noszenia. Większość z nich jest mało widoczna i wymaga dokładnego przyjrzenia się lub szczególnego doświetlenia.
      Sprzedawany zestaw jest kompletny. Zawiera wszystkie, pudełka, karty, etui na karty, instrukcję i fakturę zakupu.

Dane techniczne:
      Referencja:                               210.30.42.20.10.001
      Średnica:                                  Ø 42mm
      Grubość:                                  13,56mm
      L2L:                                          49,93mm
      Waga:                                      198g (bransoleta)
      Koperta:                                   Stal
      Bezel:                                       Ceramikal
      Szkiełko:                                   Szkło szafirowe z obustronną powłoką AR
      Dekiel:                                      Szkło szafirowe
      Napęd:                                     Automatyczny, Omega 8800
      Rezerwa chodu:                        55h
      Data:                                        tak
      Wodoszczelność:                      30 ATM
      Rozmiar paska/ bransolety:        20mm

Stan techniczny:
      Sprawny i na należytym chodzie. Zegarek zakupiony 25/10/2022 u oficjalnego sprzedawcy Omegi w Hiszpanii. Od tego czasu biegnie 5 letnia międzynarodowa gwarancja producenta. Tak więc pozostaje prawie 2 lata aktywnej gwarancji.

Stan wizualny:
      8.5-9/10
      Podana ocena jest moim zdaniem bardzo zachowawcza. Zegarek jest używany, ale w bardzo dobrym stanie. Był noszony z poszanowaniem. Wyszczególniony poniżej opis wynika ze zwykłego noszenia. Mi.in możliwe włoskowate płytkie ryski na polerowanych    elementach. Te można bez problemu zniwelować ale przy noszeniu zaraz pojawią się nowe.
      Koperta:
      Bardzo dobra+ Możliwe nieliczne mikro-ryski na polerowanych płaszczyznach. Osobiście zauważyłem jeden „punkcik” (może 0.25mm) na lewym górnym uchu blisko krawędzi. Nie wiem, kiedy ten powstał a nawet czy nie było go już w momencie, kiedy kupowałem zegarek.
      Bransoleta:       
      Bardzo dobra+ Kilka płytkich rysek na zapięciu. Nie uniknionych przy noszeniu zegarka i tzw. Desk-divingu. Bez problemu do usunięcia. Ryski są ledwo widoczne. Zrobiłem specjalne zdjęcie, gdzie ustawiłem światło i zegarek tak aby były one widoczne, jednoczenie są przejaskrawione. Jestem przekonany, że potencjalny kupiec uzna, iż są one nieistotne. Bransoleta jest skrócona na nadgarstek 19,5cm. Są dodatkowe ogniwa: 1 pełne i 2 połówki.
      Szkiełko:           
      Bez skaz.
      Dekiel:              
      Bez skaz.
      Pasek:             
       -----------

Cena:
      17500PLN (z przesyłką z Austrii). Chętnie rozliczę się w EUR.
      Oficjalna cena: 6500EUR

Istnieje bardzo ograniczona możliwość odbioru zegarka z Polski, do ewentualnego ustalenia.
      Dla poważnie zainteresowanego mogę zaraz po nadchodzącym weekendzie przekazać Seamstera znajomym z Warszawy.

• Przez ledr
      Sinn U2 W LE 
      Ref. 1020.7339, numer limitacji 69/150
      Rzadka okazja dla fanów dużych tool-watchy, z dodatkowymi paskami ori, bransoletą i paskiem skórzanym oraz nato.
      Zegarek z 2020r, komplet dokumentów, pudeł i akcesoriów (m.in. narzędzie do zmiany pasków).
      Stan: 9/10 – drobne ślady zmiany pasków od spodu uch, paski przycięte na wymiar nadgarstka 18,5cm, ale z możliwością regulacji, jeden pasek gumowy (czarny) w ogóle nie używany, ani nieskracany.
      Tylko sprzedaż, wymiana wyłącznie na innego Sinna z dopłatą dla mnie.
      Cena: REZERWACJA
      Wysyłka kurierem po wcześniejszej wpłacie, możliwy odbiór osobisty (do uzgodnienia).

• Przez void
      Zegarek: Eterna Matic 1000 5 Star.

Zegarek jest sprawny, na chodzie, działa zmiana daty.
      Kupiony tutaj na forum.
      Polecam miłośnikom opcji two-tone.
      Koperta 35mm, w dobrym stanie. Delikatne ryski widać w zbliżeniu i pod ostre światło.
      Tarcza ma szlif słoneczny.
      Szkło ma cyklopa nad datą.

Cena 960zł
      Pokrywam wysyłkę InPost, lub odbiór we Wrocławiu.
      Mam nadzieję, że trafi w dobre ręce.

• Przez chrapo
      Dzień dobry. 

Jakiś czas temu nabyłem w częściach moduł casio 5054 który pracuje w zegarku g-shock gw-3500. Mam problem z trzema sprężynkami ktore były osobno. Czy ktoś jest w stanie wskazać gdzie powinny sie znajdować?

• Przez Jogi
      Czołem, na sprzedaż dwa zegarki, moje osobiste. Od lat już leżą w szafie nieużywane, niech zaczną cieszyć kogoś innego.
      Za wymiany dziękuję - wyjątek mogę zrobić dla Hanharta Preventora (czarny) lub jakiegoś fajnego Damasko.
      Odbiór osobisty możliwy do końca miesiąca na Podkarpaciu, w najbliższy weekend prawdopodobnie będę w okolicach Nowego Targu.

1. Casio G-Shock DW-5900TH
      Zegarek kupiłem używany tutaj na forum. Jest to limitowana "świąteczna" edycja, praktycznie już niedostępna. Nigdy go nie otwierałem i nie widzę śladów, które mogłyby świadczyć o tym, że ktoś to kiedyś robił. Szkło czyste, na plastikowym bezelu lekka przycierka / wybłyszczenie na godzinie "9" oraz wybłyszczenie na pasku od klamerki (taki urok plastikowych zegarków), normalnie prawie niezauważalne. Na ręce miałem go ledwie kilka razy przez ostatnie 2 lata. Jest do niego cały fabryczny zestaw z japońskimi papierkami, puszką i kartonikiem. Poza tym najładniejszym zdjęciem, wszystkie zostały zrobione dzisiaj. W razie potrzeby mogę coś pstrykać w świetle dziennym.

- stan techniczny: 10 / 10
      - stan wizualny: 8 / 10
      - gwarancja: brak

Cena: 600 500 PLN + 20 PLN przesyłka (paczkomat lub kurier) - nie wysyłam za pobraniem.

2. SPRZEDANY
      ...
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.