Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez PistolPete
OMEGA SEAMASTER DIVER 300M 42mm.
Do sprzedania oferuję zegarek w świetnym stanie OMEGA SEAMASTER DIVER 300M 42mm, Ref. 210.30.42.20.10.001. Jest to referencja na bransolecie. Do zegarka można spokojnie dokupić pasujący pasek kauczukowy, zarówno oryginalny Omegi jak i tańsze ale świetnej jakości gumy innych producentów.
Myślę, że to jeden z tych zegarków, które nie wymagają specjalnej prezentacji. To jeden z popularniejszych i najbardziej docenianych modeli Omegi. Świetnie sprawdzi się zarówno jako zegarek casualowy na co dzień jak i wakacyjny, któremu niestraszne przygody w wodzie.
Poniżej link to przedmiotowej referencji na stronie producenta.
https://www.omegawatches.com/de-at/watch-omega-seamaster-diver-300m-co-axial-master-chronometer-42-mm-21030422010001?q=210.30.42.20/10.001
Zegarek jest w bardzo dobrym/ wyśmienitym stanie. Załączone do oferty zdjęcia mają na celu ukazanie wszystkich dostrzeżonych mankamentów wynikających z noszenia. Większość z nich jest mało widoczna i wymaga dokładnego przyjrzenia się lub szczególnego doświetlenia.
Sprzedawany zestaw jest kompletny. Zawiera wszystkie, pudełka, karty, etui na karty, instrukcję i fakturę zakupu.
Dane techniczne:
Referencja: 210.30.42.20.10.001
Średnica: Ø 42mm
Grubość: 13,56mm
L2L: 49,93mm
Waga: 198g (bransoleta)
Koperta: Stal
Bezel: Ceramikal
Szkiełko: Szkło szafirowe z obustronną powłoką AR
Dekiel: Szkło szafirowe
Napęd: Automatyczny, Omega 8800
Rezerwa chodu: 55h
Data: tak
Wodoszczelność: 30 ATM
Rozmiar paska/ bransolety: 20mm
Stan techniczny:
Sprawny i na należytym chodzie. Zegarek zakupiony 25/10/2022 u oficjalnego sprzedawcy Omegi w Hiszpanii. Od tego czasu biegnie 5 letnia międzynarodowa gwarancja producenta. Tak więc pozostaje prawie 2 lata aktywnej gwarancji.
Stan wizualny:
8.5-9/10
Podana ocena jest moim zdaniem bardzo zachowawcza. Zegarek jest używany, ale w bardzo dobrym stanie. Był noszony z poszanowaniem. Wyszczególniony poniżej opis wynika ze zwykłego noszenia. Mi.in możliwe włoskowate płytkie ryski na polerowanych elementach. Te można bez problemu zniwelować ale przy noszeniu zaraz pojawią się nowe.
Koperta:
Bardzo dobra+ Możliwe nieliczne mikro-ryski na polerowanych płaszczyznach. Osobiście zauważyłem jeden „punkcik” (może 0.25mm) na lewym górnym uchu blisko krawędzi. Nie wiem, kiedy ten powstał a nawet czy nie było go już w momencie, kiedy kupowałem zegarek.
Bransoleta:
Bardzo dobra+ Kilka płytkich rysek na zapięciu. Nie uniknionych przy noszeniu zegarka i tzw. Desk-divingu. Bez problemu do usunięcia. Ryski są ledwo widoczne. Zrobiłem specjalne zdjęcie, gdzie ustawiłem światło i zegarek tak aby były one widoczne, jednoczenie są przejaskrawione. Jestem przekonany, że potencjalny kupiec uzna, iż są one nieistotne. Bransoleta jest skrócona na nadgarstek 19,5cm. Są dodatkowe ogniwa: 1 pełne i 2 połówki.
Szkiełko:
Bez skaz.
Dekiel:
Bez skaz.
Pasek:
-----------
Cena:
17500PLN (z przesyłką z Austrii). Chętnie rozliczę się w EUR.
Oficjalna cena: 6500EUR
Istnieje bardzo ograniczona możliwość odbioru zegarka z Polski, do ewentualnego ustalenia.
Dla poważnie zainteresowanego mogę zaraz po nadchodzącym weekendzie przekazać Seamstera znajomym z Warszawy.
-
Przez ledr
Sinn U2 W LE
Ref. 1020.7339, numer limitacji 69/150
Rzadka okazja dla fanów dużych tool-watchy, z dodatkowymi paskami ori, bransoletą i paskiem skórzanym oraz nato.
Zegarek z 2020r, komplet dokumentów, pudeł i akcesoriów (m.in. narzędzie do zmiany pasków).
Stan: 9/10 – drobne ślady zmiany pasków od spodu uch, paski przycięte na wymiar nadgarstka 18,5cm, ale z możliwością regulacji, jeden pasek gumowy (czarny) w ogóle nie używany, ani nieskracany.
Tylko sprzedaż, wymiana wyłącznie na innego Sinna z dopłatą dla mnie.
Cena: REZERWACJA
Wysyłka kurierem po wcześniejszej wpłacie, możliwy odbiór osobisty (do uzgodnienia).
-
Przez void
Zegarek: Eterna Matic 1000 5 Star.
Zegarek jest sprawny, na chodzie, działa zmiana daty.
Kupiony tutaj na forum.
Polecam miłośnikom opcji two-tone.
Koperta 35mm, w dobrym stanie. Delikatne ryski widać w zbliżeniu i pod ostre światło.
Tarcza ma szlif słoneczny.
Szkło ma cyklopa nad datą.
Cena 960zł
Pokrywam wysyłkę InPost, lub odbiór we Wrocławiu.
Mam nadzieję, że trafi w dobre ręce.
-
Przez chrapo
Dzień dobry.
Jakiś czas temu nabyłem w częściach moduł casio 5054 który pracuje w zegarku g-shock gw-3500. Mam problem z trzema sprężynkami ktore były osobno. Czy ktoś jest w stanie wskazać gdzie powinny sie znajdować?
-
Przez Jogi
Czołem, na sprzedaż dwa zegarki, moje osobiste. Od lat już leżą w szafie nieużywane, niech zaczną cieszyć kogoś innego.
Za wymiany dziękuję - wyjątek mogę zrobić dla Hanharta Preventora (czarny) lub jakiegoś fajnego Damasko.
Odbiór osobisty możliwy do końca miesiąca na Podkarpaciu, w najbliższy weekend prawdopodobnie będę w okolicach Nowego Targu.
1. Casio G-Shock DW-5900TH
Zegarek kupiłem używany tutaj na forum. Jest to limitowana "świąteczna" edycja, praktycznie już niedostępna. Nigdy go nie otwierałem i nie widzę śladów, które mogłyby świadczyć o tym, że ktoś to kiedyś robił. Szkło czyste, na plastikowym bezelu lekka przycierka / wybłyszczenie na godzinie "9" oraz wybłyszczenie na pasku od klamerki (taki urok plastikowych zegarków), normalnie prawie niezauważalne. Na ręce miałem go ledwie kilka razy przez ostatnie 2 lata. Jest do niego cały fabryczny zestaw z japońskimi papierkami, puszką i kartonikiem. Poza tym najładniejszym zdjęciem, wszystkie zostały zrobione dzisiaj. W razie potrzeby mogę coś pstrykać w świetle dziennym.
- stan techniczny: 10 / 10
- stan wizualny: 8 / 10
- gwarancja: brak
Cena: 600 500 PLN + 20 PLN przesyłka (paczkomat lub kurier) - nie wysyłam za pobraniem.
2. SPRZEDANY
...
-