Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
piwko1991

DW-5600 słabe kąty widzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Kupiłem DW-5600 (moduł 3229) Zegarek świetny, ale kąty widzenia są bardzo słabe.Bardzo mi to przeszkadza jak jeżdze na rowerze.W moim Casio F91 za 80zł, kąty są znacznie lepsze.Czy wiecie może, czy w tym zegarku, na starszym module 1545, jest ten sam problem z kątami widzenia, albo czy w droższym M5610U, ten problem występuje? Wklejam link do zdjęcia 

https://drive.google.com/file/d/11l3x1-svK1FxtHqbBLBR59lAgdbj4VES/view?usp=sharing

DSC_0020.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi się wydaje, to 5600 po prostu ma słabe kąty widzenia. Sam miałem i dokładnie z tego powodu oddałem. Od 1,5 roku mam GW5000 i chyba zostanie ze mną do śmierci ;) FAN-TA-STY-CZNY jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Vonziej.Czyli nie masz problemów z kątami tak jak u mnie widać na zdjęciu?Mam prośbę-mógłbyś wysłać zdjęcie swojego pod takim samym kątem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Vonziej napisał(-a):

Z tego co mi się wydaje, to 5600 po prostu ma słabe kąty widzenia. Sam miałem i dokładnie z tego powodu oddałem. Od 1,5 roku mam GW5000 i chyba zostanie ze mną do śmierci ;) FAN-TA-STY-CZNY jest

Albo mi coś umknęło, albo dawno Cię na Forum nie było? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, piwko1991 napisał(-a):

Dzięki Vonziej.Czyli nie masz problemów z kątami tak jak u mnie widać na zdjęciu?Mam prośbę-mógłbyś wysłać zdjęcie swojego pod takim samym kątem?

ale chodzi o GW5000?

55 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Albo mi coś umknęło, albo dawno Cię na Forum nie było? 

Dużo się działo i mnie nie było - to prawda. Miło, że pytasz. Myślę, że ta przerwa rozbudziła tylko mój zegarkowy głód, ale udało się też wypracować stałą kolekcję, której nie ruszam do sprzedaży - to bardzo miłe uczucie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Vonziej napisał(-a):

ale chodzi o GW5000?

Dużo się działo i mnie nie było - to prawda. Miło, że pytasz. Myślę, że ta przerwa rozbudziła tylko mój zegarkowy głód, ale udało się też wypracować stałą kolekcję, której nie ruszam do sprzedaży - to bardzo miłe uczucie :)

No to jak mówią Francuzi po angielsku "Welcome bacque" ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, piwko1991 napisał(-a):

Tak Vonziej o Twój GW5000

Proszę :)

Dodałem jeszcze gorillaz bo mam (nota bene na wydaniu)

1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a):

No to jak mówią Francuzi po angielsku "Welcome bacque" ;).

Oh thank you from the mountain ;) i czas zakupki poczynić :P 

328264957_763671452006105_3039481241560644697_n.jpg

328334252_3518885791728861_6371544093371809429_n.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Vonziej napisał(-a):

Dużo się działo i mnie nie było - to prawda. Miło, że pytasz. Myślę, że ta przerwa rozbudziła tylko mój zegarkowy głód, ale udało się też wypracować stałą kolekcję, której nie ruszam do sprzedaży - to bardzo miłe uczucie

Witamy po dłuższej przerwie. 👏👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Witamy po dłuższej przerwie. 👏👍

No cześć ! 👋 Trochę tu posiedzę  😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Vonziej napisał(-a):

No cześć ! 👋 Trochę tu posiedzę  😎

😁🍻👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, piwko1991 napisał(-a):

Kupiłem DW-5600 (moduł 3229) Zegarek świetny, ale kąty widzenia są bardzo słabe.Bardzo mi to przeszkadza jak jeżdze na rowerze.W moim Casio F91 za 80zł, kąty są znacznie lepsze.Czy wiecie może, czy w tym zegarku, na starszym module 1545, jest ten sam problem z kątami widzenia, albo czy w droższym M5610U, ten problem występuje? Wklejam link do zdjęcia 

https://drive.google.com/file/d/11l3x1-svK1FxtHqbBLBR59lAgdbj4VES/view?usp=sharing

Z mojego doświadczenia to niestety w GW-M5610U jest nawet trochę gorzej 😐 A i w GW-5000U jest kiepsko. Nie wiem czy to przypadłość konkretnych egzemplarzy ale w/w zegarki wypadają duuużo gorzej od wyświetlaczy w DW-5030-1 i DW-5035D.

"Mam całkiem prosty smak. Zawsze zadowala mnie to, co najlepsze" - O. Wilde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem dzisiaj GW-M5610, ale starszą serie bez U i jak będe miał ją w ręce to porównam z DW-5600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.02.2023 o 10:51, piwko1991 napisał(-a):

DSC_0020.JPG

Na starszym module nie ma takiego problemu. Przynajmniej na moich egzemplarzach.

Jak się nie mylę, to katy widzenia w GW5600 bez 'u' są podobne, lub nawet takie same jak w GW5000 bez 'u'. Bo oba mają chyba ten sam moduł 3159.

Mam GW5000 na module 3159 i mnie osobiście nie pocieszają tam te kąty w porównaniu z DW5000SL na module 1545.

Tak ze nie chce źle wróżyć, ale wielkiej różnicy nie zauważysz - obym się mylił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi