Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Eugeniusz Szwed

70 lecie Zakładów Mechaniczno Precyzyjnych, Mera - Błonie

Rekomendowane odpowiedzi

Zakłady Mechaniki Precyzyjnej w Błoniu w tym roku obchodzą 70 rocznicę powstania tej fabryki produkującej w latach swej świetności różne precyzyjne mechanizmy w tym zegarki naręczne.

Dzisiaj Zakłady już nie istnieją, tym niemniej m.in Muzeum Ziemi Błońskiej czyni przygotowania do upamietnienia tej daty.

Ale, prócz tego w ramach naszych klubowych aktywności Władysław Meller zaczął już starania aby w ramach uroczystości zorganizować wystawę, może  wykłady, może konkurs foto i spotkania z ciekawymi ludźmi z kręgu nauki ...

Jeśli w jakiejś formie możecie się włączyć do organizacji i czynnego uczestnictwa w tym wydarzeniu, to już teraz zapraszam do udziału i pomocy.

Organizatorem i koordynatorem wydarzeń w naszym klubowym kręgu jest Władysław Meller, który sukcesywnie będzie robił wpisy w tym wątku i przedstawiał szczegóły wydarzenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rocznica ma być obchodzona... merytorycznie i ciekawie.
O planach na wystawę i około wystawowe aktywności w sklepie odCzasu doCzasu mamy jeszcze chwilę czasu.

Wystawa w Błoniu, zatytułowana: "Od zegarka do parkometru". Polska myśl techniczna rozpoczyna się już w tym tygodniu.
W imieniu organizatorów zapraszam do Błonia

mera-70-zaproszenie-od-zegarka-do-parkometru.jpg

Edytowane przez Władek Meller

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brałem udział w przygotowaniu  wystawy  ;  oczywiście obejrzałem starannie . Polecam.

PS. Przeoczyłem powyższe  i zamieściłem relację z fotkami w Zegarki Polskie .

/zegarkiclub.pl/forum/topic/209500-wystawa-od-zegarka-do-parkometru/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi