Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
raszew

Pomarańczowa/żółta tarcza do 700

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem.

Szukam jakiegoś fajnego prostego zegarka z żywą tarczą - kolor pomarańczowy albo żółty.

Mam już Casio MTP1302 w kolorze Tiffany blue i kupił bym nawet taki sam model tylko z innym kolorem, ale z tego co widzę to nie ma nic takiego.  Koperta najlepiej 39-41mm i mechanizm solarny/kwarcowy.

Bardzo podobają mi się Citizeny Tsuyosa, ale niestety są dwa razy droższe i automatyczne.

Macie jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jakiś Gshock, co prawda żółta obudowa ale fajnie wygląda no ga-b2100c bodajże🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, raszew napisał(-a):

Szukam jakiegoś fajnego prostego zegarka z żywą tarczą - kolor pomarańczowy albo żółty.

Powodzenia :D

A tak poważnie szukaj u chińczyków - tam może coś znajdziesz, ale na baterię bo solar i kolorowa tarcza to domena Citizena, ewentualnie kinetic'a od Seiko możesz poszukać ale obawiam się że cena będzie wyższa i nie jestem pewien czy znajdziesz takie kolory tarczy.

54 minuty temu, tofiks_th napisał(-a):

Może jakiś Gshock

Tuta odradzam - Casio stosuje podłej jakości polimery na bezele i paski - widać to zwłaszcza na kolorowych modelach - po kilku tygodniach użytkowania wyglądają jak stare majtki marynarza - kolor blaknie, a same elementy łapią wszelkie przebarwienia i tak się dzieje niezależnie od tego ile zapłacisz za zegarek.

Ewentualna alternatywa to Garmin Instinct solar - ale to ani prosty, ani mały, ani za 700zł, zegarek - jednak zarówno technicznie jak i jakościowo wszelkie g-shocki rozwala na starcie... Tyle że w jedynce - bo ta jest najtańsza solar nie wystarczy aby utrzymać zegarek na chodzie cały czas - trzeba doładować raz na miesiąc jeśli nie użytkujeszfunkcji zbyt intensywnie

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmiar i mechanizm... Wybacz 

A Swatch? Ten ma od pierona żółtych i pomarańczowych zegarków.

A coś mniejszego?

Screenshot_20230813-225003.thumb.png.2114cce1e9ab4919abfc29c5ccd6871d.png

https://amzn.eu/d/dOCujmh

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzieki za informacje, ale chyba nic z tego. Najblizej mi z tych propozycji do Orienta Ray mimo ze to automat. Gshocki i Garmin nie wchodza w gre, za malo klasyczne. A Meserszmit za maly :D Popatrze jeszcze na Swatche i poszukam moze jakiegos chinczyka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę testowo i z ciekawości zamówiłem chińczyka Aknight za niecałą stówę :D Były różne opcje kolorów, ale wziąłem w sumie.... różowy.  Dzięki za Wasze propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi