Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Melw

Czarny zegarek na bransolecie

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę zakupić zegarek, czarny na bransolecie, nie automat (jakieś kryteria wybrać w końcu trzeba) do 4-5k. Rzuciły mi się w oczy:
Aczkolwiek mam pewne obawy, czy te Casio nie będą przypadkiem za duże (obecnie używam Casio Lineage M100DSE i leży idealnie). Oceanusy rozważam też w wersji na stali, wszystkie są piękne :D Ktoś coś z tego posiada, może polecić/odradzić? Ewentualnie coś innego?
Edytowane przez Melw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Melw napisał(-a):
Chcę zakupić zegarek, czarny na bransolecie, nie automat (jakieś kryteria wybrać w końcu trzeba) do 4-5k. Rzuciły mi się w oczy:
Aczkolwiek mam pewne obawy, czy te Casio nie będą przypadkiem za duże (obecnie używam Casio Lineage M100DSE i leży idealnie). Oceanusy rozważam też w wersji na stali, wszystkie są piękne :D Ktoś coś z tego posiada, może polecić/odradzić? Ewentualnie coś innego?

Ostatnio widziałem podobne modele Oceanusów na naszym bazarku, ale chyba nie były z czarną kopertą. Poszukaj i oceń, bo cena była w połowie Twojego budżetu. Poza tym pamiętaj, że na czarnym głębsza rysa, czy otarcie jest bardziej widoczna. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a):

Ostatnio widziałem podobne modele Oceanusów na naszym bazarku, ale chyba nie były z czarną kopertą. Poszukaj i oceń, bo cena była w połowie Twojego budżetu. Poza tym pamiętaj, że na czarnym głębsza rysa, czy otarcie jest bardziej widoczna. 

Właśnie tego się też trochę obawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Melw napisał(-a):

Czyli szukasz ocenausa czy kwarca chrono w stali?

Szafir, 100m rozumiem jako konieczność?

Rozmiar bliski 40mm z grubością do 10m

Jakiś mechanizm konkretnie typu solar?

Patrzę po ofertach i w okolicach 1000-1500zl idzie znaleźć kilka ciekawych...

A pokaże Ci jeszcze takiego Pieronka w międzyczasie hybrydę Kronaby

KRON_APEX_A1000-3111.jpg

https://www.timetrend.pl/kronaby-apex-a1000-3111.html

Aha, Czerny w znaczeniu że koperta czarna?

KR-APEX-S3115-1_1635645629.jpg

https://www.timetrend.pl/kr-apex-s3115-1.html

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, Melw napisał(-a):

Właśnie tego się też trochę obawiam

Oceanus Casio to dobry wybór. Chyba zdecydowana większość Kolegów na Forum potwierdziłaby moją opinię. Sam mam model w wersji tytanowej i mogę oczywiście polecić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Petru23 napisał(-a):

Czyli szukasz ocenausa czy kwarca chrono w stali?

Szafir, 100m rozumiem jako konieczność?

Rozmiar bliski 40mm z grubością do 10m

Jakiś mechanizm konkretnie typu solar?

Powiem tak - na Oceanusa choruję od dłuższego czasu, aczkolwiek inne zegarki (stąd też podałem Seiko) biorę pod uwagę. Szafir raczej konieczność, 100m już nie - wystarczy 50. Rozmiar bliski 40mm, grubość nie jest chyba aż tak istotna dla mnie. Solar mile widziany, ale to też nie wymóg, kwarc jak najbardziej może być.

3 godziny temu, Petru23 napisał(-a):

Aha, Czerny w znaczeniu że koperta czarna?

Tak, myślałem o czarnej kopercie i bransolecie. Aczkolwiek jak tu wyżej kolega pisał - sam nie wiem jak to z rysowaniem w tym kolorze jest.

Ten Kronaby w stali całkiem przyjemnie wygląda, zastanawiam się tylko jak te 43mm by wyglądały u mnie na ręce. No ale ten model akurat zawsze można sprawdzić w sklepie :)

3 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Oceanus Casio to dobry wybór. Chyba zdecydowana większość Kolegów na Forum potwierdziłaby moją opinię. Sam mam model w wersji tytanowej i mogę oczywiście polecić. 

Jakiego posiadasz?

2 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

Wygląda całkiem ciekawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Melw napisał(-a):

Jakiego posiadasz?

Takiego. :) 

20230426_072354.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Takiego. :) 

20230426_072354.jpg

Piękny :) Jak wygląda luma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, Melw napisał(-a):

Powiem tak - na Oceanusa choruję od dłuższego czasu, aczkolwiek inne zegarki (stąd też podałem Seiko) biorę pod uwagę. Szafir raczej konieczność, 100m już nie - wystarczy 50. Rozmiar bliski 40mm, grubość nie jest chyba aż tak istotna dla mnie. Solar mile widziany, ale to też nie wymóg, kwarc jak najbardziej może być.

Tak, myślałem o czarnej kopercie i bransolecie. Aczkolwiek jak tu wyżej kolega pisał - sam nie wiem jak to z rysowaniem w tym kolorze jest.

Ten Kronaby w stali całkiem przyjemnie wygląda, zastanawiam się tylko jak te 43mm by wyglądały u mnie na ręce. No ale ten model akurat zawsze można sprawdzić w sklepie :)

Z tym, że to hybryda. Pełnoprawny kwarc z komunikacją bt za pomocą wskazówek i wibracji. I sterowanie przyciskami i różne bajery. Rozmiar ciężko sprawdzić, gdyż mało ich na rynku. Ja mam 2 szt 41mm i sprawiają wrażenie mniejszych. Odsylam do recenzji na google

Skoro chorujesz na ocenausa i masz na niego budżet to sprawa chyba jasna :)

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Petru23 napisał(-a):

Z tym, że to hybryda. Pełnoprawny kwarc z komunikacją bt za pomocą wskazówek i wibracji. I sterowanie przyciskami i różne bajery. Rozmiar ciężko sprawdzić, gdyż mało ich na rynku. Ja mam 2 szt 41mm i sprawiają wrażenie mniejszych. Odsylam do recenzji na google

Skoro chorujesz na ocenausa i masz na niego budżet to sprawa chyba jasna :)

To jeszcze z innej strony - porównując T2600 do S5000 mam wrażenie, że jest to niemal identyczny zegarek (nieznaczna różnica w wymiarach no i zbędny mi zupełnie bluetooth). Czy jest coś jeszcze, czego nie widzę? Czy to wszystko jest warte tej różnicy w cenie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Totalnie nie moje klimaty. Tego typu zegarki to za 1000zl się kupuje, Edifice choćby bo dla mnie różnicy nie ma.

W takim budżecie w kwarcu to Bulova precisionist bym szukał lub ecodrive w chrono citizena. Nie czuję tematu wogole...

Albo już INOX victorinox bo wiem mniej więcej za co place... Z okazji z Zalando longue ;)

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Melw napisał(-a):

Piękny :) Jak wygląda luma?

Dzięki.

Jest, ale jakoś wybitnie nie świeci. 

Zobacz sobie recenzję z YT Tomka Gołębiowskiego @TomG80 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Melw napisał(-a):

Zdecydowałem się na: https://www.chrono24.pl/casio/casio-casio--casio-oceanus-manta-slim-case-watch-ocw-s5000-1ajf--id19849222.htm?checkoutId=7192599

Sprzedawca zgodził się na 3850zł. Jako że nie mam doświadczenia z Chrono24, jak uzyskać pewność, że sprzedawca jest wart zaufania? 

Wpłacasz i pieniądze są w depozycie Chrono24, do chwili potwierdzenia z Twojej strony, że wszystko jest OK. Natomiast weź pod uwagę, że dojdzie jeszcze 23% VAT-u i konieczność skorzystania z usługi agencji celnej. Razem wyjdzie= 3850+885+200, czyli ostatecznie około 4900 złotych. 

A masz podobne modele na naszym bazarku za nieco powyżej 2000 zł. Nie moja sprawa, ale ja bym się zastanowił na Twoim miejscu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi