Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Norbert19806

Lorus czym otworzyć.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czym mogę otworzyć takiego Lorusa? Dekiel wkręcany , wciskany? Dziękuje. 

received_687158053047633.jpeg

Edytowane przez Norbert19806

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekiel wciskany, trzeba szukać takiej niewielkiej płaskiej wypustki na obrzezu dekla. Najczęściej w okolicach uszów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widać na zdjęciu - zaznaczyłem to miejsce.

otworzyć to jedno, ale może być ciężko zamknąć i nie zagiąć dekla.. 

Screenshot_20231102-191723_Samsung Internet.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarmistrz, lub prasa zegarmistrzowska, ewentualnie kolega/koleżanka z prasą  zegarmistrzowską. Nie polecam zamykania palcem (daje się zamknąć), ale najczęściej wygina się dekiel co skutkuje brakiem szczelności i/lub późniejszymi problemami z otwarciem. Jak planujesz coś naprawiać, to ze swojego doświadczenia na 95% jest tam jednorazowy, nie rozbierany mechanizm. Koszt takiego mechanizmu jest nieduży, ale dochodzi koszt przesyłki puls wyzwanie ze zdjęciem i założeniem wskazówek (tu też warto mieć narzędzia). W związku z powyższym też proponuję zegarmistrza, no chyba że koleżanka planuje rozwinięcie swojego hobby, to zakup narzędzi. Tu mnie pewnie co niektórzy koledzy zlinczują, ale na początek polecam coś z Aliexpress, do tego zegarka wystarczy. Nie wybieraj tylko tych najtańszych, byś od razu się nie zniechęciła. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi