Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Paulus57

ZEGARKI KLUBOWE - SPORT

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze jeden nie klubowy, lecz reprezentacyjny: Carl F. Bucherer Patravi ScubaTec SFV Special Edition - limitowana edycja z 2014 r. dla piłkarskiej reprezentacji Szwajcarii

attlBW3RgEtQ6Vx2m-Verknüpfung-mit-ScubaTec_SFV-LiegendFront.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, TimeWaitsForNoOne napisał(-a):

Jeszcze jeden nie klubowy, lecz reprezentacyjny: Carl F. Bucherer Patravi ScubaTec SFV Special Edition - limitowana edycja z 2014 r. dla piłkarskiej reprezentacji Szwajcarii

Doskonale pamiętam tamten turniej i ten zegarek również. Swoją drogą, niebieską wersję ScubaTec uważałem wówczas za bodaj najładniejszego współczesnego divera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, TimeWaitsForNoOne napisał(-a):

attlBW3RgEtQ6Vx2m-Verknüpfung-mit-ScubaTec_SFV-LiegendFront.jpg

Piękny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

Doskonale pamiętam tamten turniej i ten zegarek również. Swoją drogą, niebieską wersję ScubaTec uważałem wówczas za bodaj najładniejszego współczesnego divera.

Ostatnie mistrzostwa świata, które z jakimś względnym zainteresowaniem śledziłem, na kolejnych już tylko mecze Polski. A ScubaTec faktycznie wygląda fajnie, ale jego rozmiary są dyskwalifikujące.

Tymczasem Breitling wypuścił Endurance Pro44 dla zespołu NHL Carolina Hurricanes. Poza klubowym logo niewiele się różni od serii zegarków dla wszystkich zespołów NFL z postu #74.

x823101m1b1s1-three-quarter_43991241_thumbnail_1024.jpg

x823101m1b1s1-back_a8aabde0_thumbnail_1024.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, TimeWaitsForNoOne napisał(-a):

Tymczasem Breitling wypuścił Endurance Pro44 dla zespołu NHL Carolina Hurricanes. Poza klubowym logo niewiele się różni od serii zegarków dla wszystkich zespołów NFL z postu #74.

Te "klubowe" Breitlingi to bezstylowa masa - tego raz dwa mogą przekwalifikować na Portland TrailBlazers, Milan, Eintracht czy Niceę, wystarczy podmienić znaczek i napis na deklu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Edmund Exley napisał(-a):

Te "klubowe" Breitlingi to bezstylowa masa - tego raz dwa mogą przekwalifikować na Portland TrailBlazers, Milan, Eintracht czy Niceę, wystarczy podmienić znaczek i napis na deklu. 

Masz rację, ale mam wrażenie, że nie jesteś rasowym kibicem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Masz rację, ale mam wrażenie, że nie jesteś rasowym kibicem. 

Chyba nie, może kiedyś byłem trochę bardziej. W podstawówce, a pewnie i nawet w 2006 byłbym w euforii, gdybym miał Seiko ze znaczkiem Barcelony. Ale, jak to pisze Platini na końcu swej autobiografii z lat 80., "coś we mnie pękło". Dziś bardziej interesują mnie inne kluby, ale raczej nie nosiłbym ich klubowego zegarka, może z wyjątkiem Ch. Ward "when Saturday comes" (oglądaliście? :) ). Lubię bardziej dawną piłkę, o której coś tam chyba wiem, natomiast dzisiejszych ekip to już nie znam większości składów. I szanuję magię wielkich klubów, ale męczy mnie system, który dziś współtworzą. LM właściwie kompletnie mnie nie ekscytuje, choć wyniki śledzę. Ale wiem, że po tej całej masie meczów na koniec zostaną i tak 4 kluby z grona 10, które od lat nieustannie wszystko między siebie dzielą. PSG, Chelsea, Liverpool, Real albo Bayern, Real, PSG, City albo Inter, Barcelona, Bayern, Liverpool - zależy jak się ułoży drabinka. Na kilka lat wypadł MU, powoli wróci Milan, wypadnie za pewien czas Atletico, ale wrażenie pozostaje niezmienne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.10.2025 o 22:06, Edmund Exley napisał(-a):

Te Breitlingi wrzucam dla podtrzymania wątku, a nie dlatego, że mi się podobają, zaś Endurance Pro44 to w ogóle okropnie brzydki zegarek, niezależnie czy klubowy, czy nie.

W dniu 10.10.2025 o 23:40, Edmund Exley napisał(-a):

Chyba nie, może kiedyś byłem trochę bardziej. W podstawówce, a pewnie i nawet w 2006 byłbym w euforii, gdybym miał Seiko ze znaczkiem Barcelony. Ale, jak to pisze Platini na końcu swej autobiografii z lat 80., "coś we mnie pękło". Dziś bardziej interesują mnie inne kluby, ale raczej nie nosiłbym ich klubowego zegarka, może z wyjątkiem Ch. Ward "when Saturday comes" (oglądaliście? :) ). Lubię bardziej dawną piłkę, o której coś tam chyba wiem, natomiast dzisiejszych ekip to już nie znam większości składów. I szanuję magię wielkich klubów, ale męczy mnie system, który dziś współtworzą. LM właściwie kompletnie mnie nie ekscytuje, choć wyniki śledzę. Ale wiem, że po tej całej masie meczów na koniec zostaną i tak 4 kluby z grona 10, które od lat nieustannie wszystko między siebie dzielą. PSG, Chelsea, Liverpool, Real albo Bayern, Real, PSG, City albo Inter, Barcelona, Bayern, Liverpool - zależy jak się ułoży drabinka. Na kilka lat wypadł MU, powoli wróci Milan, wypadnie za pewien czas Atletico, ale wrażenie pozostaje niezmienne.

Mam bardzo, bardzo podobne odczucia. Pewnie jakieś znaczenie tu ma fakt, że chyba jesteśmy z tego samego pokolenia.

Jeszcze jeden zegarek reprezentacyjny - Norqain Adventure Sport 37 Swiss Football National Team Limited Edition. Wypuszczony w czerwcu tego roku z okazji kobiecych mistrzostw Europy, które odbywały się w Szwajcarii.

norqain-adventure-sport-37-swiss-football-national-team-limited-edition-n180008s03r01-2.jpg

norqain-adventure-sport-37-swiss-football-national-team-limited-edition-n180008s03r01-1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaeger-LeCoultre Grande Reverso Ultra Thin dla AC Milan z okazji 18 scudetto  w 2011 i jednoczesnie 80cio lecia Reverso

Jaeger-LeCoultre_331519_2Jaeger-LeCoultre_331519_3

Noszenie zegarka na który mnie nie stać to taki sam przypał jak noszenie podróby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hublot dla Olympique Marsylia z okazji zdobycia ligi mistrzow w 1993.

Hublot Classic Fusion Titanium Olympique de Marseille Limited Edition watch

Noszenie zegarka na który mnie nie stać to taki sam przypał jak noszenie podróby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Pav napisał(-a):

Hublot dla Olympique Marsylia z okazji zdobycia ligi mistrzow w 1993.

Na 30. rocznicę, choć już wtedy w 1993 Hublot był obecny w piłce - m.in. Arrigo Sacchi go nosił. Swoją drogą - trudno w to uwierzyć, ale tamten triumf, w praktyce kończący świetność (nie do końca uczciwą) OM był pierwszym europejskim pucharem zdobytym przez francuski klub, a od tamtego czasu dołożyli tylko dwa kolejne :) FC Porto ma więcej pucharów niż cała Francja, choć być może PSG trochę zmieni w najbliższych latach ten wynik. 

Tak czy owak zegarek, pomimo niepraktycznego datownika, ładny, a na deklu powinien mieć to:

basile_boli____mon_coup_de_t__te_historique__8070.thumb.jpg.fd6a8c477624ea5457471f26aab7a435.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Edmund Exley napisał(-a):

Tak czy owak zegarek, pomimo niepraktycznego datownika, ładny, a na deklu powinien mieć to:

Dekiel niestety nic specjalnego. Tylko data i miejsce finalu.

image.jpeg.2dcdaa14cc5caee4b40b81dfb02b9730.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi