Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
11radekw

Spirit zulu, ranger, nomos ?

Rekomendowane odpowiedzi

@11radekw

Ja tam Zulu Time 39 mm mogę polecić. Ale z drugiej strony nie nosiłem aż tak wielu zegarków, żeby go porównywać do wielu podobnych.

Rangera też rozważałem, ale jakoś nie zrobił na mnie piorunującego wrażenia.  Jeśli już miałby być Tudor, to dołożyłbym do BB58. 

GS fajna sprawa, ale tak jak napisałeś: ciekawe modele, ale nie kwarce, to już ponad 20 tys. PLN. Mnie tam cały czas GS chodzi po głowie. 

We wskazanym budżecie, albo tuż ponad teoretycznie można dorzucić jeszcze kilka propozycji: 

1) TH Carrerę 39 mm (niestety Calibre 5) - tu pewnie pojawią się słowa krytyki ze strony kolegów, ale generalnie to stonowany projekt. 

2) Swego czasu chodził mi po głowie Breitling Aviator 8 (pierwotnie Navitimer 41 mm), ale wersja bez daty dziennej - teraz już ich nie produkują, ale dwa-trzy lata temu była fajna promocja na nie w Aparcie (z 18 k na 12 k 😉 ). 

3) Bell & Ross BR V2-93 

Tak luźno rzuciłem kilka propozycji do rozważenia.

Edytowane przez piku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z drugiej strony zastanawia mnie ten zachwyt nad BB58. Wszyscy mega polecają ten zegarek, a cena w Kruku to prawie 20k. Przecież ten longines z mojej perspektywy nie odstaje zupełnie od Tudora, a nawet w kwestii ceny, kosztów serwisu itp. będzie rozsądniejszym wyborem.

Jak porównuję Rangera do BB to też nie wiem czy Ranger mi lepiej nie pasuje ze względu na pełna satynę. Jednak zegarki nurkowe są na co 6 nadgarstku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Estetyka. BB58 wielu się po prostu podoba. Ja też, muszę przyznać, uważam go za projekt wyjątkowo trafiony. Desk diver jak na zamówienie, połączenie dużej dawki bling bling z sugestią terenowości i jakchś nurkowań. Kiedy go miałem, to siedząc przy biurku patrzyłem na niego i myślałem o podróżach 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, 11radekw napisał(-a):

Z drugiej strony zastanawia mnie ten zachwyt nad BB58. Wszyscy mega polecają ten zegarek, a cena w Kruku to prawie 20k. Przecież ten longines z mojej perspektywy nie odstaje zupełnie od Tudora, a nawet w kwestii ceny, kosztów serwisu itp. będzie rozsądniejszym wyborem.

Jak porównuję Rangera do BB to też nie wiem czy Ranger mi lepiej nie pasuje ze względu na pełna satynę. Jednak zegarki nurkowe są na co 6 nadgarstku ;)

Nie wszyscy polecają BB58 - ja nie cierpię wskazówek "snow flake". 

Ranger jest fajny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, 11radekw napisał(-a):

1 głos na Rangera ;)

image.jpeg.36bbb9dba973592ee94fc67f1ba5d2fd.jpeg

Fajny rozmiar, mikroregulacja i noszę ex1 - chyba nie ma wątpliwości co ja z tych dwóch bym wybrał. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najfajniejszy Tudor to Pelagia. 

BB jest delikatnie mówiąc słaby.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.11.2023 o 21:25, Dorian06 napisał(-a):

Najfajniejszy Tudor to Pelagia. 

BB jest delikatnie mówiąc słaby.  

I tak to wszystko można już dostać u San Martina 🙂

Edytowane przez Sierżant Julian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Rangera to trochę odrzuca mnie ta malowana tarcza w zegarku za tę kasę. Nie postarali się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej się postarali, po co mieli robić coś innego niezgodnego ze stylem.. (ok mogli zaoszczędzić 3 dolary na nakładanych indeksach ).

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.11.2023 o 21:29, Sierżant Julian napisał(-a):

I tak to wszystko można już dostać u San Martina 🙂

Można też kupić podróbę z logo za parę $ i zaoszczędzić kasę. Można ️ Można, tylko nie tędy droga. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi