Sign in to follow this
Followers
0
Mido Multifort Big Date vs Epos Diver vs Edox skydiver military nibei
Prośba o pomoc-Który wybrać ? Jakaś alternatywa?
By
luk35, in Jaki zegarek...
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By TIK TAK
W tym roku EPOS dołożyl do kolekcji 3504 wersję tytanową.
Wszystkie paramtery zostały zachowane:
Mechanizm automatyczny SW 200-1
Wodoszczelność 50 ATM
Szafir z antyrefleksem
Średnica 41,5 mm,
grubość jedyne 13,3 mm
Tytanowa skręcana bransoleta z szybkim wypięciem quick release
lub kauczkowy pasek najwyższej jakości.
Występuje w kilku wersjach: czarna, zielona lub niebieska tarcza.
Jest też wersja w czarnym pvd z dodatkowym paskiem NATO i z COSC limitowana do 300 sztuk.
-
By marpac
Witam wszystkich klubowiczów chce kupić zegarek do koszuli , garnituru po setkach przejżanych zegarków w moim budżecie zostały mi do wyboru dwa modele.Za kilka dni mam urodziny muszę się spieszyć a nie mogę się zdecydować miedzy atlantic worldmaster cosc, a Epos 3501.132.20.18.25.pierwszy biała tarcza drugi srebrny oby dwa na pasku. Pomóżcie może są wśród was użytkownicy tych modeli. Obydwa w podobnej cenie.
-
By jozek88
Witam. Zakupiłem zegarek Epos Verso 1, z racji , że to.kij pierwszy automat(na pewno nie ostatni 🙂 ) mam kilka pytań, których z racji braku czasu i pospiechu nie zadałem w salonie. Jak dbać o taki zegarek? Co ile czasu powinien być oddany na serwis(jakies przepatrzenie mechanizmu itp.) Zegarek bede nosił sporadycznie, kilka-klikanascie razy do roku, czy powinien być mimo to regularnie nakrecany czy w okresie nieużytkowania nie pracowac? Wgl ile takie zegarki się nakreca? Do zdecydowanego oporu czy już przy cięższym kreceniem koronki to jest max? Sory za podstawowe pytania ale z racji, że to.moj pierwszy taki zegarek jestem zielony w temacie. Pozdrawiam
-
By TIK TAK
EPOS 4390 Diamonds by Lapinska powstał wyniku współpracy marki EPOS oraz znanej projektantki Izabeli Łapińskiej. Ubrania znanej na całym świecie projektantki nosiły m in. Agata Buzek, Aleksandra Hamkało, Ewa Ewart czy Małgorzata Foremniak. https://www.izabelalapinska.com/
Koperta użyta to zegarka pochodzi z linii 4390, natomiast tarcza, którą przygotowała Iza wykonana jest ze masy perłowej z diamentami zamiast indeksów. Na środku umieszczona została czerwona róża, a zielona wskazówka sekundowa występuje w formie róży.
"Masa perłowa z której stworzona została tarcza, nadaje zegarkowi lekkości i dostarcza wyjątkowych refleksów, które odzwierciedlają kobiecą wyrafinowaną naturę. Diamenty w niej osadzone poza blaskiem luksusu, dodają szlachetności oraz eteryczności. Czerwona róża, od wieków kojarzona z boginią miłości Afrodytą, przyciąga głodny piękna wzrok. Ta doskonale przemyślana kreacja posiada sekundnik w postaci gałązki róży. Jest to unikatowe zastosowanie naturalnego piękna w tak misternym detalu. To wdzięczny ukłon w stronę magii kobiecości."
Mechanizm to pięknie w pełni zdobiona ETA 2892 A2, 34 mm średnicy i 5 ATM. Cena 7900 PLN
Twarzą zegarka jest aktorka Agnieszka Grochowska
-
By Timeandwatches
Na morzu, nawet w czasie najdzikszych wyścigów należy przestrzegać zasady mówiącej o tym, że prędkość trzeba kontrolować, by panować na powierzchni wody (wyczytałem to w materiałach prasowych Mido). Ale co poeta miał na myśli?!
Kolekcja Ocean Star, goszcząca na www.timeandwatches.pl już wielokrotnie, powiększyła się o specjalną edycję, której mechanizm wyposażony jest w komplikację stopera. Czyli nie dość, że diver, to z tymi "kółeczkami w środku". Czytaj więcej
-