-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By watchrookie
Dzień dobry,
Wydaje mi się, że przeszperałem większość tematów dotyczących atlanitca worldmastera. Niestety nie znalazłem nigdzie info o czymś, co mi wpadło w ręce. Z przejścia po zdjęciach w necie, wywnioskowałem, że Atlantic raczej nie miał arabskich indeksów co 3 tylko co 2 godziny. Udało mi się znaleźć jeden podobny model na jakiejś hiszpańsko-języcznej aukcji, jednak jeśli nawet indeksy są ok, to logo na posiadanym przeze mnie jest inne. Zegarek nie posiada koronki. Moje pytanie jest oczywiste, czy to podróbka, jakiś mix, czy jeszcze coś innego? Jeśli to jakimś cudem jest oryginał, chętnie dopytam dodatkowo - czy oryginalne szkiełko było plastikowe? Jaka była oryginalna koronka do tego modelu (czy jest szansą dokupić taką?), oraz jak według Was najlepiej go odrestaurować?
Jeśli do oceny potrzebne są dodatkowe/lepsze zdjęcia. Będę mógł jutro je wykonać.
Z góry dziękuję za pomoc.
-
By jozek88
Witam. Zakupiłem zegarek Epos Verso 1, z racji , że to.kij pierwszy automat(na pewno nie ostatni 🙂 ) mam kilka pytań, których z racji braku czasu i pospiechu nie zadałem w salonie. Jak dbać o taki zegarek? Co ile czasu powinien być oddany na serwis(jakies przepatrzenie mechanizmu itp.) Zegarek bede nosił sporadycznie, kilka-klikanascie razy do roku, czy powinien być mimo to regularnie nakrecany czy w okresie nieużytkowania nie pracowac? Wgl ile takie zegarki się nakreca? Do zdecydowanego oporu czy już przy cięższym kreceniem koronki to jest max? Sory za podstawowe pytania ale z racji, że to.moj pierwszy taki zegarek jestem zielony w temacie. Pozdrawiam
-
By TIK TAK
EPOS 4390 Diamonds by Lapinska powstał wyniku współpracy marki EPOS oraz znanej projektantki Izabeli Łapińskiej. Ubrania znanej na całym świecie projektantki nosiły m in. Agata Buzek, Aleksandra Hamkało, Ewa Ewart czy Małgorzata Foremniak. https://www.izabelalapinska.com/
Koperta użyta to zegarka pochodzi z linii 4390, natomiast tarcza, którą przygotowała Iza wykonana jest ze masy perłowej z diamentami zamiast indeksów. Na środku umieszczona została czerwona róża, a zielona wskazówka sekundowa występuje w formie róży.
"Masa perłowa z której stworzona została tarcza, nadaje zegarkowi lekkości i dostarcza wyjątkowych refleksów, które odzwierciedlają kobiecą wyrafinowaną naturę. Diamenty w niej osadzone poza blaskiem luksusu, dodają szlachetności oraz eteryczności. Czerwona róża, od wieków kojarzona z boginią miłości Afrodytą, przyciąga głodny piękna wzrok. Ta doskonale przemyślana kreacja posiada sekundnik w postaci gałązki róży. Jest to unikatowe zastosowanie naturalnego piękna w tak misternym detalu. To wdzięczny ukłon w stronę magii kobiecości."
Mechanizm to pięknie w pełni zdobiona ETA 2892 A2, 34 mm średnicy i 5 ATM. Cena 7900 PLN
Twarzą zegarka jest aktorka Agnieszka Grochowska
-
By kalarepa92
Witam wszystkich,
całkiem niedawno weszłam w posiadanie tego oto zegarka. Ciekawi mnie czy jest on oryginalny, kompletnie się na tym nie znam. A niestety nie znalazłam nigdzie takiego samego. Co o nim myślicie? Z góry wielkie dzięki!
-
By Rafu87
Cześć,
Jest to mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Kilka tygodni temu kupiłem nowy zegarek kwarcowy Atlantic. Z uwagi na to, że jest to zakup na prezent przeleżał większość czasu od kiedy go mam w pudełku. Niedawno go wyjąłem i zauważyłem, że dzień tygodnia na tarczy nie przeskakuje prawidłowo. Konkretnie przez praktycznie całą dobę dzień tygodnia jest zmieniony "w połowie". Uprzejmie proszę o poradę co robić? Czy problem wynika z faktu, że zegarek jest uszkodzony czy wymaga on jakiegoś specjalnego ustawienia aby dzień przechodził prawidłowo. Dodatkowo załączam zdjęcie zegarka.
-