Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Olsen napisał(-a):

dziś drugie Tandorio dopełzało z Ali i kolejny raz jestem trochę zdziwiony ,że w takiej cenie (ok.500pln) można zrobić tak fajny sikor , jest naprawdę dobrze a za taką kasę nawet bardzo dobrze , wybrałem werk PT5000 i chyba warto było kilka dych dopłacić względem NH35 - Pelagos się chowa hehehe..............

IMG_1265.JPG

Na PT 5000 powinien być dokładny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Olsen napisał(-a):

dziś drugie Tandorio dopełzało z Ali i kolejny raz jestem trochę zdziwiony ,że w takiej cenie (ok.500pln) można zrobić tak fajny sikor , jest naprawdę dobrze a za taką kasę nawet bardzo dobrze , wybrałem werk PT5000 i chyba warto było kilka dych dopłacić względem NH35 - Pelagos się chowa hehehe..............

IMG_1265.JPG

Nie wiem czy warto, oba werki to woły robocze podobnej, niskiej jakosci. Ale będzie działał. Tudor się chowa głownie z ceną. Miałem go w rękach, rewelacyjny zegarek ze stałymi teleskopami. Ten tu może służyć jako wskazówka czy zbierać na prawilnego czy zostać na etapie homara :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Nie wiem czy warto, oba werki to woły robocze podobnej, niskiej jakosci.

Zupełnie nie masz racji z tą "niską jakością".   PT5000 to  ulepszona wersja ETA 2824 (28800 4HZ),  produkowana przez  HKPT w Hongkongu. HKPT  ( H.K. Precision Technology) to nowoczesna fabryka mikroelektroniki, ma dział produkujący werki mechaniczne o wysokiej dokładności.  Mam dwa zegarki z  werkiem PT5000, oba super dokładne. 

Z kolei mechanizm  NH35 jest tym  samym co werk 4R35 -  z tym oznaczaniem montowany wyłącznie w japońskich zegarkach Seiko.  Ten werk produkowany  jest  przez TMI, japońsko-chińską spółkę założoną w Hongkongu. W chińskich zegarkach (lub zegarkach  innych mikrobrandów)  będzie miał oznaczenie TMI NH35, w japońskich (Seiko)  4R35. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.03.2026 o 05:43, Funky_Koval napisał(-a):

Ten tu może służyć jako wskazówka czy zbierać na prawilnego czy zostać na etapie homara :)

dokładnie z takim zamiarem go kupiłem :))))

W dniu 24.03.2026 o 19:30, Euryk napisał(-a):

Na PT 5000 powinien być dokładny.

póki co jest bardzo dobrze ......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi