Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Mirosuaw

Hamilton H-50 opinie użytkowników

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Interesują mnie Wasze doświadczenia i opinie na temat mechanizmu Hamiltona oznaczonego symbolem H-50. Mechanizm ręcznie nakręcany o imponującej rezerwie chodu 80h, stworzony na bazie ETA 2801. Użytkownicy z reguły chwalą też dokładność chodu w H-50.

Przeglądając zagraniczne fora zetknąłem się jednak z co najmniej kilkoma opisami o urywającej się sprężynie w tym werku, np. tutaj: https://www.watchuseek.com/threads/khaki-field-mechanical-and-h-50-movement-durability.5151779/

Czy ktoś może potwierdzić występowanie podobnego problemu? A może to tylko wada pierwszych serii tego mechanizmu, już wyeliminowana przez producenta?

Mechanizm H-50 występuje w kilku modelach Hamiltona, wśród których chyba najpopularniejszy jest Khaki Field Mechanical. Fajny zegarek i niedrogi, tylko czy nie jest zbytnio awaryjny...

JHufIU2.jpg

IMG_9390.JPG

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem, świetny zegar. Kolega który ode mnie kupił użytkuje bezproblemowo od roku ponad.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam już drugi i też nie zauważyłem żadnych mankamentów. Więc Mirku szabla w dłoń😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dwa lata u mnie, żadnych problemów. 

Moim zdaniem pozycja obowiązkowa, świetnie replikuje militarno vintidżowy klimat pierwowzoru. Przykład na to, że  zegarek z prawdziwego zdarzenia nie musi być drogi.

Jedyne na co można zwrócić uwagę to duża odległość powiędzy kopertą, a teleskopem, ale to nie jest wada tylko cecha 😁

Śmiało polecam 👍

20230129_132634.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam od prawie 4 lat. Bardzo dokładny, zero problemów.
268f999224d73b23c12c75984939f8f5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi