Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez Sierżant Julian
Sprzedaję swoją Montę, model Atlas, szwajcarski zegarek amerykańskiej marki, poszukiwany model, niedostępny w Europie, RRP ok. 8000 PLN + fracht i VAT (z USA). Zwykle wynosiło to 9-10 tysięcy, teraz dolar na razie staniał, więc cena katalogowa nieco niższa, ale po dodaniu VAT wiadomo, jaka się zrobi. Piękny zegarek z charakterystyczną srebrną, lekko mieniąca się tarczą, Stan około 8/10, głównie dlatego że w palisandrowym pudle uszkodzony jest jeden zawiasik. Mimo uniwersalnego wyglądu zegarek ma koronkę zakręcaną, WR=150 m. Rozmiar bardzo uniwersalny, średnica 39 mm.
Zestaw obejmuje oczywiście zegarek, bransoletę z dodatkowym ogniwem i endlinkami, oryginalny, lekko tylko używany pasek NATO (na zdjęciach), podwójne pudło (lakierowany palisander plus zewnętrzne z tektury, widoczne na zdjeciach), są też papiery.
Zegarki Monta słyną przede wszystkim z niezwykle starannego wykończenia, porównywanego z najdroższymi zegarkami na rynku, a także z tego, że zwykle nie ma ich w sklepie producenta i trzeba czekać🙂
Zegarka nie używałem przez ostatnie pół roku, a ponieważ w roli zegarka do wszystkiego występuje u mnie obecnie Longines, z niejakim żalem oddaję Atlasa w dobre ręce.
Cena dla forumowiczów 4000 PLN plus kilkanaście złotych za przesyłkę InPost (kurier lub paczkomat, zależnie od kupującego).
-
Przez lort
Na sprzedaż mój Chronoswiss Tora GMT Chronograph CH 7423
Zegarek kupiony przeze mnie w Niemczech.
Kupiłem sam zegarek.
Sprzedaję go jednak w zestawie z pięknym skórzanym etui podróżnym Bvlgari widocznym na zdjęciach.
Stal nierdzewna.
Średnica 38 mm
Szerokość w uchach 20 mm.
Założony nowy pasek, użyty kilka razy.
Mechanizm kal. C.743 na bazie Valjoux 7750
Tarcza wykonana ze srebra z pięknym ręcznym giloszowaniem, które możemy spotkać w o wiele droższych zegarkach np. Breguet.
Piękne barwione termicznie wskazówki.
Poza chronografem i datą zegarek posiada moduł GMT, obsługiwany dodatkowym puszerem na godz. 10.
Chronograf działa bez zarzutu i dokładnie zeruje. Pozostałe funkcje również.
Zegarek trzyma czas.
Pierwszy właściciel porysował ucha przez nieumiejętną zmianę pasków (teleskopy skręcane na śruby). Ja odświeżyłem ucha i boki koperty.
Szkło bez rys, natomiast pod pewnym kątem w pełnym słońcu widać mikroryski na AR, jednak nie zdecydowałem się na usunięcie AR ponieważ w mojej ocenie świetnie wydobywa piękno tarczy i detali.
Stan oceniam na 8/10
Ceny w Europie tych zegarków w zależności od zestawu wynoszą nawet 18 k PLN.
Moja cena za komplet na zdjęciach to 11 800 PLN.
Odbiór osobisty w Warszawie lub wybrana wysyłka na koszt kupującego .
-
Przez christ0ff
1. ORIS Big Crown Pointer Date X Cervo Volante Light Blue
Ref. 01 754 7779 4065-SET
Zakupiony w lutym 2024 r. u AD ORIS’a.
Gwarancja: do lutego 2027 r. (zakup zarejestrowany na oficjalnej stronie Orisa – mam potwierdzenie).
Full set.
Stan: forumowe 9-9,5/10
- Zegarek praktycznie w idealnym stanie. Brak widocznych rys, zadrapań.
- Posiada wszystkie dokumenty (dowód zakupu, kartę gwarancyjną producenta).
- Oryginalny pasek założony raz. Od tego czasu noszony na alternatywnym pasku (dodaję go do zegarka).
- Mechanicznie w pełni sprawny. Na poprawnym chodzie. Nigdy nie był otwierany. Zegarek używany zamiennie. Prezentowany na nadgarstku o obwodzie 16,5 cm.
CENA: 4800 PLN.
Odbiór osobisty na Śląsku lub wysyłka (kurierem lub paczkomatem) w cenie.
2. Ball Engineer III Marvelight Chronometer 40 mm czerwony + rotomat + pasek Hirsch Siena
Ref. NM9026C-S6CJ-RD.
Zakupiony u Dolińskiego w listopadzie 2023r.
Gwarancja: do listopada 2028 r. (zakup jest zarejestrowany na oficjalnej stronie BALL’a).
Full set.
Stan: forumowe 8,5-9,0/10
- Koperta, szkło i bransoleta w idealnym stanie. Delikatne ryski na spodzie uszu od zmiany pasków.
- Posiada wszystkie dokumenty (dowód zakupu, karta producenta, certyfikat chronometru), wszystkie ogniwa bransolety.
- Mechanicznie w pełni sprawny. Na poprawnym chodzie. Nigdy nie był otwierany.
Do zegarka dodaję rotomat Beco Technic Fancy Brick (z regulacją częstotliwości obrotów) oraz skórzany pasek Hirsch w kolorze bordowym (idealnie komponuje się z kolorem tarczy).
Zegarek prezentowany na nadgarstku o obwodzie 16,5 cm.
CENA: 5800 PLN.
Odbiór osobisty na Śląsku lub wysyłka (kurierem lub paczkomatem) w cenie.
-