Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kuba1991

Alternatywa dla tudora bb36

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie ratujcie, nie potrafię przestać chorować na tudora bb36 a moje możliwości finansowe zdecydowanie nie pomagają mi wyleczyć tej choroby jego zakupem. Rok temu próbowałem zaleczyć ten ból San Martinem ale nie pomogło to na dłuższą metę. Potrzebuje czegoś za najlepiej do 3k, minimalnie coś by się ten budżet naciągnęło co by sprawiło, że zapomnę o tym tudorze, zegarek poprostu musi być przyzwoicie wykonany, okolice 36mm średnicy, bransoletka, dużo połysku, nie może być homarem. Poprostu coś małego, ładnego, z wodoszczelnością 100m, możliwie najbliższego koncepcji tego tudora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro jedna próba zaleczenia nie przyniosła rezultatu, to moim zdaniem jest duża szansa, że kolejne będą podobnie skuteczne... :(  Dałbym sobie spokój z zamiennikami i cierpliwie odkładał na wymarzonego Tudora.

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Laco Stuttgart Pro 43 mm | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Dirty Harry napisał(-a):

Skoro jedna próba zaleczenia nie przyniosła rezultatu, to moim zdaniem jest duża szansa, że kolejne będą podobnie skuteczne... :(  Dałbym sobie spokój z zamiennikami i cierpliwie odkładał na wymarzonego Tudora.

Tak by było najrozsądniej z jednej strony tylko pozostaje jeszcze kwestia kiedy i gdzie bym nosił tak drogi zegarek nawet gdybym go kupił 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glycine Combat 6. Wymarzonego Tudora nie zastąpi, ale w rozmiarze 36 jest super wygodny. Mam i bardzo lubię, choć akurat ja noszę na pasku, nie na bransolecie. Dzięki wąskiej lunecie wcale nie wygląda na nadgarstku na malucha.

Teraz już tylko rynek wtórny. Można kupić poniżej 2 tys. zł i to moim zdaniem bardzo dobra cena za taki zegarek.

obraz.thumb.png.48c5c467ea1a7c7f3f786b3819a2e668.png

albo

obraz.thumb.png.4468f106e2cc5ad50923c8aab28ebdd2.png

bo ChW niestety sporo powyżej 3 tys. (choć do ceny Tudora wciąż ma daleko). Bransoleta w wersji 36mm taka mocno biżuteryjna z polerowanymi środkowymi elementami.

obraz.thumb.png.a8e00c8d21093b7a628e226b0d9f3972.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ewentualnie Hamilton? Khaki Field Expedition 37 mm? Albo Khaki Field Auto 38 mm?

Edytowane przez Sierżant Julian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Seiko?

Screenshot_20240506-003153.thumb.png.e8cb44712cd40e7051692a0fa0dd6335.png

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Christopher Ward Dune?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dzięki za pomoc, krzyś dune mnie zainteresował, czekam aż będzie dostępny. Choć jeszcze smiths Everest mnie trochę zastanawia czy jest wart zainteresowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ci się podoba to Smiths jest bardzo dobrą opcją. Mega zegarki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi