Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
alpaczino

CasiOak, czyli seria 2100 G-Shock'a

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, Rhotax napisał(-a):

Tak, przepraszam, zapomniałem, że GBA też mają nr 2100.

Poniżej te dwa zdjęcia.

W pierwotnym poście nie widziałem również określenia 2100, stąd moje pytanie.

Wg mnie podświetlenie jest uszkodzone, polecam odesłać zegarek do sprzedawcy celem reklamowania produktu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, TomG80 napisał(-a):

W pierwotnym poście nie widziałem również określenia 2100, stąd moje pytanie.

A, no to z kolei dlatego, że temat ma w sobie "2100", więc myślałem, że dotyczy - tylko - tego numeru :)

18 minut temu, TomG80 napisał(-a):

Wg mnie podświetlenie jest uszkodzone, polecam odesłać zegarek do sprzedawcy celem reklamowania produktu.

No… ciekawe ile lat temu go kupiłem 😐
A poza tym, ja np. 'malowałem' po nim (te białe napisy "light" itd.), wymieniłem tarczę i indeksy. Takie modyfikacje chyba 'anulują' gwarancję?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Rhotax napisał(-a):

A, no to z kolei dlatego, że temat ma w sobie "2100", więc myślałem, że dotyczy - tylko - tego numeru :)

No… ciekawe ile lat temu go kupiłem 😐
A poza tym, ja np. 'malowałem' po nim (te białe napisy "light" itd.), wymieniłem tarczę i indeksy. Takie modyfikacje chyba 'anulują' gwarancję?

No faktycznie, nie ogarnąłem, w jakim temacie odpowiadam na wiadomość... 😌

Tak, zazwyczaj wszelkiego rodzaju modyfikacje zegarka anulują gwarancję. Nigdy nie rozbierałem modułu GA-2100, nie wiem, jak tam jest mocowana dioda podświetlenia wyświetlaczy i czy to ona mogła "paść" czy coś na płytce PCB, co podaje na nią sygnał. Wiem, że do droższych modeli same diody LED są dostępne jako części zamienne, ale tam są one posadowione w osobnych gniazdach i da się je bezkolizyjnie wymienić, natomiast w wielu tańszych modelach dioda lutowana jest na stałe do płytki i taka dioda wówczas nie występuje jako część zamienna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ta 😕

Najbardziej frustrujące jest to, że zepsuł się nie od stuknięcia, uderzenia, zamoczenia itd. tylko od… bycia nieruszanym przez rok 🙄

Oczywiście dla formalności i tak muszę wymienić baterie, żeby mieć pewność.

Edytowane przez Rhotax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 9/26/2024 at 4:38 PM, G-szok said:

Dziś przybył powiew ze wschodniej części globu jak i powiew z południa Polski tak więc pokaże co tam ciekawego. Na początek może zdjęcie czegoś co w sumie chodziło mi po głowie i zamówiłem obudowę z chin, w trakcie jak szła ona do mnie trafiłem fajna okazję zakupu oryginalnej wersji żółtej no więc teraz miałem już dwa 😁

Co mogę powiedzieć, wersja z chin na pewno jest bardziej pomarańczowa niż oryginał. Może nie widać tego tak bardzo na zdjęciu ale jest spora różnica jak leżą obok. Nie jest zła, leży dobrze i bez odstających elementów jednak miała lekko zaproszone tego czarnego koloru i musiałem to usunąć lekko zdrapując. Z daleka nie widać ale wiadomo ..

IMG_20241007_133136.jpg

IMG_20241007_133114.jpg

Następnie żeby paczka z chin nie szła za pusta domówiłem jeszcze taki wynalazek 

IMG-20240926-162747.jpg

I tak jak myślałem że założę to żeby się pośmiać trochę i pewnie spróbuję odsprzedać ... To jednak zostaje tak 🙂 muszę przyznać że fajnie odświeżyło zegarek i na jakiś czas zostaje 

IMG-20240926-162807.jpg

Jak wy to widzicie z waszej perspektywy? 😉

Jak ten transparentny sie starzeje? Czy żółknie lub matowieje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
On 3/2/2025 at 4:28 PM, Sisqo said:

Jak ten transparentny sie starzeje? Czy żółknie lub matowieje?

Niestety nie wiem - miałem go może że dwa-trzy miesiące i zmienił właściciela bo kupiłem wreszcie Ori żółty model czyli chyba 9a. Pełny komplet więc poszedł razem z zegarkiem za granicę. Także nie mogę potwierdzić.

Edytowane przez G-szok

Instagram: @dailygshocker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie. Gdzie kupie adaptery do mocowania paska parcianego do tego modelu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajniutki😁

Aż wytargałem z pudła swojego Oaka. Pamiętam, że jak go kupiłem to byłem nim tak zajarany, że po tygodniu dopiero do mnie dotarło iż jest absolutnie nieczytelny w żadnym innym świetle niż sklepowe / studyjne 😅

20241106_122609.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250611_110915.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250615_094641.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20250611_110915.thumb.jpg.198752becfbcbff9b151bb51e5cbd02d.jpg
Ten żółty jako jedyny z całej serii wydaje się czytelny
Fajny

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, pbozek75 napisał(-a):

Ten żółty jako jedyny z całej serii wydaje się czytelny
Fajny

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

Dzięki. Oczywiście jest sporo Casi-oaków ze słabą czytelnością, ale tych czytelnych jest trochę więcej, niż tylko ten żółty. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten jest trochę czytelniejszy, poza wyświetlaczem oczywiście.

20250617_174508.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomarańczka na spacerze🍊

orangeG.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi