mariusz9a 21751 #151 Napisano 9 godzin temu (edytowane) @Klincz każdy zegarek się rysuje - kompletnie nie rozumiem zaskoczenia. "Plastikowe" G-Shocki też się rysują, także nie tylko te metalowe. Jak napisał kolega powyżej - sprzedaj, bo to nie zegarek dla Ciebie. Tylko pytanie takie - skoro aż tak bardzo boisz się o zarysowanie zegarka, to czy jakikolwiek będzie dla Ciebie? 😞 Edytowane 9 godzin temu przez mariusz9a 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Markol 3349 #152 Napisano 9 godzin temu IMHO przytarty G-Shock wygląda całkiem naturalnie, jak nie przymierzając porysowany samochód w Paryżu 😉 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klincz 402 #153 Napisano 8 godzin temu @alpaczino Cytat Ten model (moduł 5611) nie ma funkcji "autolight" . Wygląda na to, że jednak ma. Po wciśnięciu na około 4 -5 sekund prawego górnego przycisku (odpowiedzialnego za podświetlenie), można właczać i wyłaczać funkcję "autolight". Cytat Nie rozumiem, dlaczego go kupiłeś. Bo nie miałem do tej pory żadnego G-Shocka, a seria CasiOak wydała mi się bardzo atrakcyjna, i trafiłem "spragnionego" sprzedawcę, który zaoferował nówkę sztukę z pudełkiem i papierami za niespełna dwa zielone papierki, polskie zielone papierki. A czy sprzedam? Nie wiem. Bo nie mam zwyczaju sprzedawać swoich zegarków. Jest w sumie bardzo ładny, dla mnie mało czytelny (moduł cyfrowy w ogóle), podświetlenie tego Casio to kpina, ale nadal to bardzo ładny zegarek. I nie jest plastikowy, koperta i bezel ze stali, pokrytej specjalną powłoką, przypominającą "lakier fortepianowy" (rysuje się od patrzenia), który to efekt był stosowany swego czasu w obudowach telewizorów i laptopów. Pozdrawiam. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 10213 #154 Napisano 6 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, Klincz napisał(-a): Wygląda na to, że jednak ma. Po wciśnięciu na około 4 -5 sekund prawego górnego przycisku (odpowiedzialnego za podświetlenie), można właczać i wyłaczać funkcję "autolight". Nie, CasiOaki, czyli seria 2100 nie jest wyposażona w funkcję autolight. Skąd czerpiesz wiedzę, że ten model posiada funkcję autolight? Edytowane 6 godzin temu przez TomG80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 49034 #155 Napisano 5 godzin temu [mention=115426]alpaczino[/mention] Ten model (moduł 5611) nie ma funkcji "autolight" . Wygląda na to, że jednak ma. Po wciśnięciu na około 4 -5 sekund prawego górnego przycisku (odpowiedzialnego za podświetlenie), można właczać i wyłaczać funkcję "autolight". Nie rozumiem, dlaczego go kupiłeś. Bo nie miałem do tej pory żadnego G-Shocka, a seria CasiOak wydała mi się bardzo atrakcyjna, i trafiłem "spragnionego" sprzedawcę, który zaoferował nówkę sztukę z pudełkiem i papierami za niespełna dwa zielone papierki, polskie zielone papierki. A czy sprzedam? Nie wiem. Bo nie mam zwyczaju sprzedawać swoich zegarków. Jest w sumie bardzo ładny, dla mnie mało czytelny (moduł cyfrowy w ogóle), podświetlenie tego Casio to kpina, ale nadal to bardzo ładny zegarek. I nie jest plastikowy, koperta i bezel ze stali, pokrytej specjalną powłoką, przypominającą "lakier fortepianowy" (rysuje się od patrzenia), który to efekt był stosowany swego czasu w obudowach telewizorów i laptopów. Pozdrawiam.[...]Moduł nr 5611, który oryginalnie jest montowany do tego zegarka (a mam identyczny model GM-2100B-3A) nie ma funkcji "autolight", w ogóle nie ma czujnika grawitacyjnego (pochylenia), który jest niezbędny do realizacji tej funkcji i na temat tego faktu nie ma co dalej dyskutować. Oznacza to, ni mniej, ni więcej, że mylisz funkcję "autolight" z czymś innym albo masz w środku swojego egzemplarza nieoryginalny moduł. Przypuszczam, że może to być także wytłumaczeniem tej niskiej (jak za prawie nowy model) ceny, o której pisałeś oraz "spragnienie" (jak to okeśliłeś) sprzedającego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klincz 402 #156 Napisano 4 godziny temu @TomG80 @alpaczino Funkcjonalność "autolight" w moim egzemplarzu działa. Tak jak napisałem wcześniej, po wciśnięciu na około 4-5 sekund prawego górnego guzika włącza się i wyłącza tę funkcję; sprawdziłem kilkukrotnie, gdy jest włączona, to po przechyleniu załącza się świecąca między godzinami 4 a 5 biała dioda. Zegarek nie ma żadnych śladów użycia, czy ingerencji pod dekiel. Oto inne zdjęcia: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 10213 #157 Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, Klincz napisał(-a): @TomG80 @alpaczino Funkcjonalność "autolight" w moim egzemplarzu działa. Tak jak napisałem wcześniej, po wciśnięciu na około 4-5 sekund prawego górnego guzika włącza się i wyłącza tę funkcję; sprawdziłem kilkukrotnie, gdy jest włączona, to po przechyleniu załącza się świecąca między godzinami 4 a 5 biała dioda. Zegarek nie ma żadnych śladów użycia, czy ingerencji pod dekiel. OK, a możesz tak z ciekawości pokazać metkę z kodem modelu i kodem kreskowym na pudełku? Bo obawiam się, że ten zegarek z marką Casio ma niewiele wspólnego... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klincz 402 #158 Napisano 3 godziny temu (edytowane) @TomG80 Poniżej wszystko co mam: Na na koniec "NAJLEPSZE" 😬 Ponownie chciałem sprawdzić możliwość włączania i wyłączania "autolight". I kuźwa, NIE DZIAŁA. NIC NIE ROZUMIEM. Wczoraj z pięć razy to testowałem i działało. Gdy zegarek dostałem, to przy każdym gwałtowniejszym ruchu ręki zapalała się dioda od podświetlania, co mnie irytowało, dlatego zapytałem, jak to wyłączyć. Jeden z forumowiczów naprowadził mnie, że może należy nacisnąć i przytrzymać jeden z guzików; tak zrobiłem i dioda przestała się zapalać. Następnie znowu nacisnąłem ten przycisk, żeby to włączyć, i znów przy ruchu zegarkiem dioda zaczynała na chwilę świecić. Powtórzyłem procedurę jeszcze kilka razy i uznałem, że to ma funkcję autolight. A dziś, teraz, okazało się, że przestało działać. Nic nie rozumiem. 😐 EDYCJA. Na metalowym pudełku nie ma żadnych kodów, ani innych oznaczeń, jedynie grafika. Edytowane 3 godziny temu przez Klincz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 10213 #159 Napisano 3 godziny temu Teraz, Klincz napisał(-a): @TomG80 Na na koniec "NAJLEPSZE" 😬 Ponownie chciałem sprawdzić możliwość włączania i wyłączania "autolight". I kuźwa, NIE DZIAŁA. NIC NIE ROZUMIEM. Wczoraj z pięć razy to testowałem i działało. Gdy zegarek dostałem, to przy każdym gwałtowniejszym ruchu ręki zapalała się dioda od podświetlania, co mnie irytowało, dlatego zapytałem, jak to wyłączyć. Jeden z forumowiczów naprowadził mnie, że może należy nacisnąć i przytrzymać jeden z guzików; tak zrobiłem i dioda przestała się zapalać. Następnie znowu nacisnąłem ten przycisk, żeby to włączyć, i znów przy ruchu zegarkiem dioda zaczynała na chwilę świecić. Powtórzyłem procedurę jeszcze kilka razy i uznałem, że to ma funkcję autolight. A dziś, teraz, okazało się, że przestało działać. Nic nie rozumiem. 😐 OK, wszystko jest jasne: to nie jest zegarek Casio - jest to podróbka. Jeśli masz jeszcze możliwość, zwróć go sprzedającemu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klincz 402 #160 Napisano 3 godziny temu I dekiel też jest podrobiony? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 49034 #161 Napisano 3 godziny temu Musisz zrobić lepsze zdjęcia - wyczyść porządnie obiektyw (obiektywy) telefonu, którym je robisz (ostateczne nawet może jakąś miękką bawełną).Nie wiem, czy to pomoże, ale wstawiam zdjęcia mojego.EDYTA:Z tego co do tej pory pokazałeś i napisałeś, ja też, tak jak Tomek uważam, że to niestety jest podróbka.P.S.Przepraszam, że nie odkurzyłem mojego do zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klincz 402 #162 Napisano 2 godziny temu Niestety nie mam teraz czasu na zabawy w fotografię. W piątek będę miał więcej wolnego, to spróbuję zrobić mu lepsze zdjęcia, ale z tego co widzę po powyższych zdjęciach @alpaczino, to mój jest kropka w kropkę identyczny, tylko aparat (albo ja) nie umie oddać jego prawdziwej natury. U mnie na deklu jest GM-2100S - sprawdziłem pod lupą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 77319 #163 Napisano 58 minut temu 7 godzin temu, Klincz napisał(-a): Wygląda na to, że jednak ma. Po wciśnięciu na około 4 -5 sekund prawego górnego przycisku (odpowiedzialnego za podświetlenie), można właczać i wyłaczać funkcję "autolight". No to się pomyliłem z przyciskiem, zamiast górny prawy pisałem dolny prawy 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach