Funky_Koval 21499 #301 Napisano 22 Stycznia 7 godzin temu, jarek_wroclaw napisał(-a): Sinn 856 na łapie od wczoraj Jestem bardziej niż zadowolony. Case w tegimencie ma niesamowicie “toolwatchowy” i ciepły odcień. Podwójny AR daje niesamowity efekt, czasami czuję się jakbym patrzył na wyświetlacz. SW300 niesamowicie dokładny - pierwsza doba to niecała sekunda na plusie ale wiem, że musi się jeszcze “dotrzeć” - oby tak już zostało 40mm to idealnie na mój gust. Pasek leather-canvas - musi się wyrobić. Bransę kupię na jesień- przyjemności trzeba sobie dawkować Kozak sikor niech się nosi 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarl 30 #302 Napisano 23 Stycznia W dniu 17.01.2026 o 06:36, nav napisał(-a): Co do 6R35 zgoda, natomiast przy mechanizmach z "L" I GS wygląda to już zupełnie inaczej. Ten Seiko 6R35 on jakoś tam chodzi, kilka sekund na dobę się spóźnia, tak długo jak jeszcze trwa gwarancja nie chciałbym go oddawać do regulacji, ale to już niedługo. W każdym razie, gdy raz na parę dni mam coś tam skorygować to nie jest to dramat, raczej frajda z posiadania zegarka mechanicznego. Ten mechanizm 6L35 tez chyba nie jest nieomylny, z tego co kiedyś w necie czytałem. Anyway, Seiko z tym mechanizmem i z wyglądem w umownym stylu "modern retro" to King Seiko 1969, ale cena 14 tys. przekracza znacznie kwotę, która byłbym wydać na zegarek. Nie mówiąc o GS:). To już lepiej wole Alpinista i do tego Certinę DS-2 na zmianę, razem koszt niewiele ponad 50% ceny King Seiko (który to zegarek jest OK, ale bransoleta tak średnio mi się podoba, ale rzecz gustu). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek_wroclaw 88 #303 Napisano 2 Lutego Kilka tygodni temu pojawiłem się na tym wątku szukając swojego "Casuala na co dzień" - kupiłem zegarek, z którego jestem baaaardzo zadowolony - a dużą w tym zasługa porad @Funky_Koval i @cordi7 - dzięki panowie! Tak sobie ostatnio zdałem sprawę, że każdy z nas ma nie tylko inny gust estetyczny ale również inaczej definiuje "Casuala na co dzień", więc tak naprawdę szukamy innych zegarków. Dla mnie "Casual na co dzień" to: 1) utwardzona koperta abym mógł go nosić codziennie bez względu na to co robię nie martwiąc się, że go zarysuję 2) dobry mechanizm abym go nie musiał co chwilę nastawiać 3) opcjonalnie - klatka antymagnetyczna Reszta to już estetyka. Mi akurat najbliżej było do estetyki Sinna. 856 to jednak genialny zegar - wygląda trochę jak mój stary Citizen eco-drive ale wystarczy go położyć obok aby się przekonać, że Sinn to inna półka 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 21499 #304 Napisano 2 Lutego 29 minut temu, jarek_wroclaw napisał(-a): Kilka tygodni temu pojawiłem się na tym wątku szukając swojego "Casuala na co dzień" - kupiłem zegarek, z którego jestem baaaardzo zadowolony - a dużą w tym zasługa porad @Funky_Koval i @cordi7 - dzięki panowie! Tak sobie ostatnio zdałem sprawę, że każdy z nas ma nie tylko inny gust estetyczny ale również inaczej definiuje "Casuala na co dzień", więc tak naprawdę szukamy innych zegarków. Dla mnie "Casual na co dzień" to: 1) utwardzona koperta abym mógł go nosić codziennie bez względu na to co robię nie martwiąc się, że go zarysuję 2) dobry mechanizm abym go nie musiał co chwilę nastawiać 3) opcjonalnie - klatka antymagnetyczna Reszta to już estetyka. Mi akurat najbliżej było do estetyki Sinna. 856 to jednak genialny zegar - wygląda trochę jak mój stary Citizen eco-drive ale wystarczy go położyć obok aby się przekonać, że Sinn to inna półka To jest świetny wybór, gratuluję. Mega zegarek 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1159 #305 Napisano 2 Lutego Ten Sinn jest bardzo ładny i od dawna chodzi mi po głowie w takim to właśnie rozmiarze. W tym pasek tworzy spójna całość i jeszcze do tego właściciel zadowolony, czego więcej trzeba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek_wroclaw 88 #306 Napisano 3 Lutego 10 hours ago, Balansujący Na Osi said: Ten Sinn jest bardzo ładny i od dawna chodzi mi po głowie w takim to właśnie rozmiarze. W tym pasek tworzy spójna całość i jeszcze do tego właściciel zadowolony, czego więcej trzeba Wiesz co, spodziewałem się od Sinna dobrej jakości ale naprawdę tego jaką frajdę daje patrzenie na tą tarczę to nie przewidziałem.. no i jeszcze ta dokładność +1s/d 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1159 #307 Napisano 3 Lutego O do tego jeszcze fajnie świeci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43298 #308 Napisano 5 Lutego W dniu 22.01.2026 o 09:37, jarek_wroclaw napisał(-a): Sinn 856 na łapie od wczoraj Jestem bardziej niż zadowolony. Case w tegimencie ma niesamowicie “toolwatchowy” i ciepły odcień. Podwójny AR daje niesamowity efekt, czasami czuję się jakbym patrzył na wyświetlacz. SW300 niesamowicie dokładny - pierwsza doba to niecała sekunda na plusie ale wiem, że musi się jeszcze “dotrzeć” - oby tak już zostało 40mm to idealnie na mój gust. Pasek leather-canvas - musi się wyrobić. Bransę kupię na jesień- przyjemności trzeba sobie dawkować Gratuluję. Dobry jest. Pokaż od doopy strony i jak świeci. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach