Funky_Koval 21148 #301 Napisano Czwartek o 16:30 7 godzin temu, jarek_wroclaw napisał(-a): Sinn 856 na łapie od wczoraj Jestem bardziej niż zadowolony. Case w tegimencie ma niesamowicie “toolwatchowy” i ciepły odcień. Podwójny AR daje niesamowity efekt, czasami czuję się jakbym patrzył na wyświetlacz. SW300 niesamowicie dokładny - pierwsza doba to niecała sekunda na plusie ale wiem, że musi się jeszcze “dotrzeć” - oby tak już zostało 40mm to idealnie na mój gust. Pasek leather-canvas - musi się wyrobić. Bransę kupię na jesień- przyjemności trzeba sobie dawkować Kozak sikor niech się nosi 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarl 30 #302 Napisano Piątek o 14:32 W dniu 17.01.2026 o 06:36, nav napisał(-a): Co do 6R35 zgoda, natomiast przy mechanizmach z "L" I GS wygląda to już zupełnie inaczej. Ten Seiko 6R35 on jakoś tam chodzi, kilka sekund na dobę się spóźnia, tak długo jak jeszcze trwa gwarancja nie chciałbym go oddawać do regulacji, ale to już niedługo. W każdym razie, gdy raz na parę dni mam coś tam skorygować to nie jest to dramat, raczej frajda z posiadania zegarka mechanicznego. Ten mechanizm 6L35 tez chyba nie jest nieomylny, z tego co kiedyś w necie czytałem. Anyway, Seiko z tym mechanizmem i z wyglądem w umownym stylu "modern retro" to King Seiko 1969, ale cena 14 tys. przekracza znacznie kwotę, która byłbym wydać na zegarek. Nie mówiąc o GS:). To już lepiej wole Alpinista i do tego Certinę DS-2 na zmianę, razem koszt niewiele ponad 50% ceny King Seiko (który to zegarek jest OK, ale bransoleta tak średnio mi się podoba, ale rzecz gustu). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach