Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tommly

Klub Miłośników Zegarków EDOX

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem i nie znalazłem tematu dotyczącego tej marki, więc ... jak się powiedziało A, to trzeba powiedzieć i B :D

Oto mój nowy nabytek, pierwszy EDOX w życiu i powiem szczerze, że zrobił na mnie duże wrażenie.

Fajna kolorystyka, ceramiczny bezel, szafirowe szkiełko, matowa tarcza, nakładane indeksy, świetna guma, jak dla mnie bomba 💣

IMG_4162r.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, tommly napisał(-a):

Szukałem i nie znalazłem tematu dotyczącego tej marki, więc ... jak się powiedziało A, to trzeba powiedzieć i B :D

Oto mój nowy nabytek, pierwszy EDOX w życiu i powiem szczerze, że zrobił na mnie duże wrażenie.

Fajna kolorystyka, ceramiczny bezel, szafirowe szkiełko, matowa tarcza, nakładane indeksy, świetna guma, jak dla mnie bomba 💣

IMG_4162r.jpg

Miałem go i potwierdzam. Świetny stosunek jakości do ceny. Gdyby nie to, że nie przepadam za ceramiką owców nadal bym go miał, bo mi się fajnie motocyklem zgrywał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, just_nobody07 napisał(-a):

Miałem go i potwierdzam. Świetny stosunek jakości do ceny. Gdyby nie to, że nie przepadam za ceramiką owców nadal bym go miał, bo mi się fajnie motocyklem zgrywał :)

Nigdy jakoś nie zwracałem na nie uwagi, nie porywały mnie stylistyką i kojarzyły mi się raczej z tanimi zegarkami z niższej półki.

Ten model wyrwał mnie z kapci, a że chwilowo na PO w podobnej kolorystyce nie ma szans, więc będzie przez chwilkę cieszył 😍

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień meczowy 🇵🇱 

FullSizeRender.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek Edox Les Vauberts (kwarc) otrzymałem jako prezent (pierwszy poważny zegarek) jakieś piętnaście lat temu od Żony.

Kosztował wtedy astronomiczną kwotę 790 złotych. Lata mijają, a ja go nadal uwielbiam. Chodzi i ma się dobrze (po dwóch serwisach, czyszczeniu, etc. w Aparcie).

:)

Edox_1.jpeg

Edox 2.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 31.07.2024 o 16:22, cordi7 napisał(-a):

Vratislavia Conceptum Formmeister 39 Automatic:

https://vratislavia-watches.com/produkt/zegarek-vratislavia-conceptum-formmeister-39-automatic-vc-f39-1/

Zaprojektowany w Polsce, firma od lat obecna na rynku oferuje swietne zegarki za relatywnie rozsadne pieniadze.

Bedziesz miec fajna pamiatke z historia - zegarek przejdzie idealnie do eleganckiego stroju i bedzie fajna pamiatka.

Ferdek w kostce:

https://www.brogle.de/frederique-constant-classics-carree-automatic-30-4x33-3mm/fc-303s4c6

Frederique Constant Classics Carree Automatic 30,4x33,3mm

Albo bardziej klasyczny Fredzio:

https://www.brogle.de/frederique-constant-classics-index-automatic-40mm/fc-303ns5b6

Frederique Constant Classics Index Automatic 40mm

Hamilton Boulton Mechanical:

https://www.brogle.de/hamilton-boulton-mechanical-38-x-34-5mm/h13519711

Hamilton Boulton Mechanical 38 x 34,5mm

W dniu 12.06.2024 o 20:12, tommly napisał(-a):

IMG_4162r.jpg

Fajny, praktyczny i ładny zegarek. Mam miętkę do Edoxa, bo to był to mój pierwszy zegarek.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny!

Mi wprawdzie minęła już fascynacja radykalnym designem lat 70., tym niemniej z katalogu Edoxa wciąż z sympatią patrzę na modele Sportsman Chronograph i Geoscope:

Edox-Sportsman-Chronographe-web-2.thumb.jpg.8abc62dfbffef00df31ec77dc74211df.jpg

edox-1.thumb.jpg.26d06fbf80fb4a295247c31458fbc7a5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi