Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wojtek91

Stowa czy Stowa czy Laco?

Rekomendowane odpowiedzi

Laco B z czarną tarczą i czarnymi obwódkami wskazówek - tutaj czerń obwódek nie jest taka ortodoksyjna, kruczoczarna:

000b.JPG

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Laco Stuttgart Pro 43 mm | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli temat aktualny, to mam pilota Stowy ze wskazówkami barwionymi na brzegach na niebiesko. Jeżeli chciałbyś zobaczyć na żywo, to daj znać na PW. Też jestem z Krakowa, więc nie będzie problemu, żeby się umówić i „pomacać”.

9e764338b1b744294b6a94d59f9f73b0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jest kwestią gustu, mam Stowa Fliger z czarną tarczą i niebieskimi wskazówkami, dodaje to uroku, bo mieni się pięknie i można założyć np. granatowy pasek.  Minusem jest to, że czasem widoczność wskazówek na tle czarnej tarczy spada. 

Steinhart? Hmmm, po IWC? Nieco dziwne ;) 

Powodzenia w poszukiwaniach

P.S. Ładniejsze moim zdaniem są piloty NO LOGO ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu ładnie widać - czarna tarcza, granatowe obwódki wskazówek głównych i czarna przeciwwaga wskazówki sekundnika w Laco Stuttgart Pro 40 mm:

461848700_1064986508753188_6401026499573882362_n.jpg

Edytowane przez Dirty Harry

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Laco Stuttgart Pro 43 mm | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.09.2024 o 12:57, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Jeżeli temat aktualny, to mam pilota Stowy ze wskazówkami barwionymi na brzegach na niebiesko. Jeżeli chciałbyś zobaczyć na żywo, to daj znać na PW. Też jestem z Krakowa, więc nie będzie problemu, żeby się umówić i „pomacać”.

Kurcze przepraszam, ale dopiero tutaj zajrzałem. Dziękuję za propozycję! Chętnie bym się spotkał tak czy siak pogadać o zegarkach, ale przy dwójce małych dzieci ciężko ostatnio z czasem. Anyway, zestaw zamówiony i pewnie decyzję podejmę na żywo w zależności od tego co mi bardziej podpasuje. Oczywiście jeśli kolor lumy będzie dokładnie taki sam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, wojtek91 napisał(-a):

Kurcze przepraszam, ale dopiero tutaj zajrzałem. Dziękuję za propozycję! Chętnie bym się spotkał tak czy siak pogadać o zegarkach, ale przy dwójce małych dzieci ciężko ostatnio z czasem. Anyway, zestaw zamówiony i pewnie decyzję podejmę na żywo w zależności od tego co mi bardziej podpasuje. Oczywiście jeśli kolor lumy będzie dokładnie taki sam. 

Nie ma sprawy. Jak się kiedyś będzie zbierał "podstolik" w Krakowie, to dam Ci znać. Może dołączysz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.10.2024 o 09:41, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Nie ma sprawy. Jak się kiedyś będzie zbierał "podstolik" w Krakowie, to dam Ci znać. Może dołączysz?

Jeśli tylko obowiązki domowe pozwolą to bardzo chętnie.

Edytowane przez wojtek91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeśli tylko obowiązki domowe pozwolą to bardzo chętnie.

Właśnie się umawiamy na piątek 13 grudnia. Byłoby miło, gdybyś dołączył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.10.2024 o 09:41, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Mam nadzieję, że się uda. 

W dniu 12.10.2024 o 17:21, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Właśnie się umawiamy na piątek 13 grudnia. Byłoby miło, gdybyś dołączył.

Choć dla mnie lepiej byłoby 14.12

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi