Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
raf9218

Opinie o Pagani Design PD-1701 v3

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

rozważań nad nowym zegarkiem ciąg  dalszy, nie chciałem zaśmiecać poprzedniego wątku wiec zakładam nowy o konkretnie tym modelu. Już byłem przekonany o wyborze automatu za ok 300 zł typu Tandorio skx z NH35 A. Kwarców w ogóle nie brałem pod uwagę a tu nagle znalazłem to: 

https://pl.aliexpress.com/item/1005006876445859.html?spm=a2g0o.productlist.main.11.42d626c9WEOH5C&algo_pvid=b29bbf4d-39f7-4ca4-98c5-e63f10dd4872&algo_exp_id=b29bbf4d-39f7-4ca4-98c5-e63f10dd4872-5&pdp_npi=4%40dis!PLN!325.84!315.22!!!80.68!78.05!%40211b813b17235703005477710e20ef!12000038597529945!sea!PL!2055806568!X&curPageLogUid=Zki2twM4lB5M&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A

I wszystkie plany się posypały nie dość że kwarc, to jeszcze ponad budżetem, ale jest świetna tylko ... 

- Czy ma ktoś takie cudo, mowa o wersji V3 ??

- czy obwiać się namalowanych liter na bezelu. (nie będą schodzić ) i jak jest w innych zegarkach typu diver? niby są ceramiczne, ale tam indeksy też są malowane ? i np dwu kolorowe barwy (pepsi) czy to już jest jakoś wypalane. Mam ogromne obawy, w starym Lorusie namalowane indeksy zniknęły w przeciągu pół roku. 

-Co to za mechanizm VK63 ? Sprawdzony ? Ronda 515 prawie przyprawiła mnie o nerwice.

Link do strony producenta: 

https://www.paganidesignwatch.com/pagani-design-pd-1701/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vk63 to jest seiko. więc nie powinno być źle.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 13.08.2024 o 19:00, raf9218 napisał(-a):

Cześć, 

rozważań nad nowym zegarkiem ciąg  dalszy, nie chciałem zaśmiecać poprzedniego wątku wiec zakładam nowy o konkretnie tym modelu. Już byłem przekonany o wyborze automatu za ok 300 zł typu Tandorio skx z NH35 A. Kwarców w ogóle nie brałem pod uwagę a tu nagle znalazłem to: 

https://pl.aliexpress.com/item/1005006876445859.html?spm=a2g0o.productlist.main.11.42d626c9WEOH5C&algo_pvid=b29bbf4d-39f7-4ca4-98c5-e63f10dd4872&algo_exp_id=b29bbf4d-39f7-4ca4-98c5-e63f10dd4872-5&pdp_npi=4%40dis!PLN!325.84!315.22!!!80.68!78.05!%40211b813b17235703005477710e20ef!12000038597529945!sea!PL!2055806568!X&curPageLogUid=Zki2twM4lB5M&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A

I wszystkie plany się posypały nie dość że kwarc, to jeszcze ponad budżetem, ale jest świetna tylko ... 

- Czy ma ktoś takie cudo, mowa o wersji V3 ??

- czy obwiać się namalowanych liter na bezelu. (nie będą schodzić ) i jak jest w innych zegarkach typu diver? niby są ceramiczne, ale tam indeksy też są malowane ? i np dwu kolorowe barwy (pepsi) czy to już jest jakoś wypalane. Mam ogromne obawy, w starym Lorusie namalowane indeksy zniknęły w przeciągu pół roku. 

-Co to za mechanizm VK63 ? Sprawdzony ? Ronda 515 prawie przyprawiła mnie o nerwice.

Link do strony producenta: 

https://www.paganidesignwatch.com/pagani-design-pd-1701/

Pokaż więcej  

Mogę Ci polecić. Mam już od paru miesięcy i jego wykonanie nie rozczaruje. 

IMG_20231209_091332.jpg

Mechanizm VK63, to meca-qurtz. Wskazówka stopera (duży sekundnik) ma 4 ruchy w ciągu sekundy, co daje złudzenie pracy automatu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za zainteresowanie, a jak w twoim przypadku wykonane są litery na bezelu ? sam bezel jest ceramiczny ? 

Masz może linka z jakiego zamawiałeś i jest sprawdzony ?  Jeszcze zastanawiam się czy da się w domu jakoś skrócić bransoletę czy potrzebuje takie urządzono ? 

https://pl.aliexpress.com/item/1005003020192341.html?aff_fcid=ad72ef50fc8747b7b6a66548dca83eee-1723574029015-07480-_DlmM5Tj&tt=CPS_NORMAL&aff_fsk=_DlmM5Tj&aff_platform=shareComponent-detail&sk=_DlmM5Tj&aff_trace_key=ad72ef50fc8747b7b6a66548dca83eee-1723574029015-07480-_DlmM5Tj&terminal_id=120c32f5ed8743e1bfdbb490bf6831d2&afSmartRedirect=y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśląc o PD-1701 V3 rozważ jeszcze ostatnio wydany V6, któremu bliżej do moonwatcha z uwagi na przywrócenie kropek przy indeksie na godzinie 12 oraz bezela ze skalą od 500, zamiast od 400.

Po lewej obecny V3, po prawej nowy V6 - zdjęcie znalezione w jednej z recenzji na aliexpress.

A2dce6b6d344340edb9e552b618753cd13.thumb.jpg.73529785361741da68055f9d062a41bd.jpg

Ciekawostka - na początku produkcji V3 wyglądał jak obecny V6, ale z jakichś powodów najpierw zmieniono bezel na skalę od 400 i dodatkowo po jakimś czasie usunięto kropki przy indeksie na 12. Sporo ludzi o to marudziło i nawoływało o przywrócenie tych cech. Nie wiem jak obecnie, ale przy V3 ludzie również sporo narzekali na dosyć mocne refleksy z uwagi na brak powłoki antyrefleksyjnej. Z tego co mi wiadomo, to dopiero od V4 zaczęli stosować tę powłokę - nie wiem natomiast czy w późniejszym czasie szkła z AR również trafiły do V3 czy nie.

V6 jest dostępny np. tutaj: https://www.aliexpress.com/item/1005003423023760.html. Sklep udostępnia dodatkowo kod ze zniżką $10 (ważny do 18 sierpnia). Z monetami cena za V6 w koszyku u mnie wynosi obecnie niemalże $81.

Ale... Od 19 sierpnia ma się zacząć wyprzedaż pt. "Back to School". Obserwuj aliexpress, bo teoretycznie od piątku mogą pojawić się kody od ali, którę być może będzie trzeba sobie przypisać do konta, aby móc z nich skorzystać, gdy ruszy wyprzedaż. Te zegarki na wyprzedażach (z uwzględnieniem kuponów i monet) można było ustrzelić zazwyczaj w okolicach $65-75 z tego co pamiętam.

//edycja:

Odnośnie przyrządu do skracania bransolety - czasami jest ono dorzucane do zegarka, ale nie ma reguły. Nie wiem jak przy PD-1701, ale ja przy dwóch innych modelach pd PD (również na bransoletach) nie otrzymałem tego przyrządu.

Edytowane przez Hoffhoffski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie V6 wygląda bardziej jak oryginał, teraz jak mam oba widać dokładnie. Cena u mnie to 395,99 i mam jakieś kody do aktywacji, nie znam się na nich czy musze je aktywować tylko wtedy jak kupuje ? łapie się na  kwotę 36,35 i jest on do 18 sierpnia. mam "ODBIERZ"  To jak mówicie poczekać do 19 tego mogą jeszcze stanieć czy tylko pójdą w górę ?

Są jeszcze jakieś podobne zegarki podobne do omegi w tej cenie czy już nic nie trafie ?

EDIT.

odnośnie "na początku produkcji V3 wyglądał jak obecny V6, ale z jakichś powodów najpierw zmieniono bezel na skalę od 400 i dodatkowo po jakimś czasie usunięto kropki przy indeksie na 12. Sporo ludzi o to marudziło i nawoływało o przywrócenie tych cech'

Faktycznie jak oglądam filmy na YT są podpisane V3 ale wyglądają jak v6 teraz. skala 500 i kropki. 

Znalazłem taki na olx, w sumie cena ok ale Pan pisze że to v3 a ma cechy v6 czyli jest to v3 ale starsza przed zmianami ? 

https://www.olx.pl/d/oferta/zegarek-pagani-design-pd-1701-v3-speedmaster-moonswatch-nowy-CID87-ID10mvtE.html

Edytowane przez raf9218

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, musisz go "odebrać", wtedy po dodaniu zegarka do koszyka z automatu wskoczy Ci ten kod i obniży cenę.

Korzystasz z aplikacji czy tylko ze strony na desktopie? Możesz pozbierać jeszcze trochę monet, jeżeli jeszcze tego nie robisz i tym samym zbić nieco cenę.

Odnośnie tego czy brać teraz czy czekać, to ja bym poczekał - myślę, że będziesz w stanie kupić go taniej. Wspomnę jeszcze tylko, że na ali na początku każdego miesiąca są promocje, tzw. "choice days", które trwają kilka dni i w nich również często (o ile nie zawsze) trafia się ten model na zniżce (plus kupony od ali).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam na stronie , aplikacje mam na telefonie. Dotychczas zamawiałem jakieś pierdoły tanie na ali nic grubszego. Czyli zmieni się sama cena zegarka ? wraz z tymi promocjami "choice days" a kupony będę miał do aktywowania, tak jak teraz? No w sumie mogę poczekać zawsze coś się zaoszczędzi a raczej ich nie braknie ;)

Właśnie ogarnąłem te monety i mam 5 % jeszcze. To takie piękne że za samo logowanie się dostaje i można sobie zbić ? one są czasowo ważne tak ? znikną po dacie poniżej ? Rozumiem że moge aktywować i monety i kupon ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupon sklepu z tej oferty zadziała Ci tylko na ten zegarek (lub ewentualnie inny przedmiot z tego sklepu, jeżeli będzie się zaliczał, ale pewności nie ma).

Monety możesz zbierać w aplikacji oraz dodatkowo na stronie. Nie wiem czy monety mają jakiś termin ważności. Gdzieś mi się rzuciło w oczy, że niektórym potrafiło je wyzerować po nowym roku, ale u mnie nic takiego nie było. Przy większych wyprzedażach, jak to zbliżające się "back to school", kupony od aliexpress szybko mogą się wyczerpać (o ile nie będzie ich przypisywania do konta), bo jest ich zazwyczaj ograniczona ilość, więc lepiej być wcześniej zdecydowanym i kupować możliwie wcześnie po wystartowaniu akcji.

Tak, kupony od sprzedawcy/sklepu, kupon od ali i monety łączą się w koszyku, więc czasem można nieźle zbić z ceny.

Ale jak widzisz na tym przykładzie, kupon sprzedawcy obowiązuje tylko do 18 sierpnia, a promo ali zaczyna się od 19, więc być może sklep nie dorzuci żadnego kodu od siebie, choć pewnie obniży trochę cenę przedmiotu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli może się zdarzyć że kupony od sprzedawcy są do 18. Potem nie da nowych a ali nie wyrówna swoimi kuponami ceny, i nawet może być drożej ? A jak to jest ze zwrotami w aliexpress mam tak samo 14 dni jak z polskich sklepów na odesłanie , jest niby zwrot na stronie. I jak by się coś działo ( nie przyszła, czy długo by szło, zaginęło ) to strona aliexpress pomaga jak np allegro, rozwiązuje na korzyść kupującego ? czy musze już z Chińskim kolegą dochodzić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 13.08.2024 o 21:25, raf9218 napisał(-a):

odnośnie "na początku produkcji V3 wyglądał jak obecny V6, ale z jakichś powodów najpierw zmieniono bezel na skalę od 400 i dodatkowo po jakimś czasie usunięto kropki przy indeksie na 12. Sporo ludzi o to marudziło i nawoływało o przywrócenie tych cech'

Faktycznie jak oglądam filmy na YT są podpisane V3 ale wyglądają jak v6 teraz. skala 500 i kropki. 

Znalazłem taki na olx, w sumie cena ok ale Pan pisze że to v3 a ma cechy v6 czyli jest to v3 ale starsza przed zmianami ? 

https://www.olx.pl/d/oferta/zegarek-pagani-design-pd-1701-v3-speedmaster-moonswatch-nowy-CID87-ID10mvtE.html

Pokaż więcej  

W sumie to cholera ich tam wie, co obecnie sprzedają pod V3... Zerknij sobie na recenzje z oferty, do której wkleiłem wcześniej linka, posegreguj wg ostatnich i szukaj V3. 14 lipca ktoś zrecenzował ten model, a wygląda jak V6. Inna recenzja z 30 lipca, również V3, posiada kropki przy 12, natomiast bezel ze skalą od 400. Inne świeże recenzje V3 ukazują tarczę bez kropek i bezel od 400 - bądź tu mądry :lol: Być może sprzedającemu na OLX się akurat fuksło i niekoniecznie jest egzemplarz z początku produkcji V3. No ale na ali i tak masz taniej...

W dniu 13.08.2024 o 22:23, raf9218 napisał(-a):

Czyli może się zdarzyć że kupony od sprzedawcy są do 18. Potem nie da nowych a ali nie wyrówna swoimi kuponami ceny, i nawet może być drożej ? A jak to jest ze zwrotami w aliexpress mam tak samo 14 dni jak z polskich sklepów na odesłanie , jest niby zwrot na stronie. I jak by się coś działo ( nie przyszła, czy długo by szło, zaginęło ) to strona aliexpress pomaga jak np allegro, rozwiązuje na korzyść kupującego ? czy musze już z Chińskim kolegą dochodzić ?

Pokaż więcej  

Ali da swoje kupony od 19, bo rusza wyprzedaż "back to school", sprzedawca natomiast nie musi. A że to wyprzedaż, to ceny wielu produktów często są obniżane. O ile wcześniej nie zostaną podwyższone :lol: Trzeba obserwować. Ale spokojnie. Okolice $90 to regularna cena za te zegarki. Przy tego typu wyprzedażach + kupon ali + monety kupi się je taniej - jak wcześniej wspomniałem, okolice $65-75 są realne. Drożej niż obecnie nie powinno być.

Mnie jeszcze paczki z aliexpress nie zaginęły. Dostawa idzie szybko, do 10 dni roboczych, czasami nawet szybciej.

Obecnie to się nawet chwalą możliwością zwrotu do 90 dni od odebrania. Na ile to działa faktycznie - nie wiem. Ja dotychczas zwróciłem dwa zegarki (do 14 dni od odebrania) - nie było przy tym żadnych problemów.

Ale... nie będąc do końca ufnym Chińczykom, każdą paczkę nagrywam podczas rozpakowywania, aby mieć jakiś mocny dowód w razie gdyby Chińczyk miałby się walnąć przy pakowaniu i wysłać nie to, co powinien czy też nie wysłać nic ;) Jeszcze nie musiałem wykorzystywać takiego nagrania i oby tak zostało :)

Edytowane przez Hoffhoffski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam takiego i też polecam. Ładnie wykonany, wygodnie leży na nadgarstku, jak narazie (kilka miesięcy) nic się nie popsuło, nie wytarło, itp. Zapłaciłem coś koło 320zł przy okazji którejś z promocji.

Paczki z ali idą teraz bardzo szybko, ostatnimi czasy tydzień jest niemal standardem, chociaż jak są te duże rocznicowe wyprzedaże, to trzeba kilka dni doliczyć. No i zależy od dostawcy, czasem jest po prostu odrobinkę dłużej. Do tej pory nic nigdy nie zginęło i zawsze docierało ok.

Na monety za bardzo nie licz. Do niedawna dało się na nich zrobić bardzooooo dobrą zniżkę (często w granicach 50%), ale od jakiegoś czasu przestało to działać i obniżki są symboliczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli dla pewności lepiej celować w v6 i mieć pewność co do bezela, niż kupić v3 i liczyć na fart. Poczekam jeszcze do 19 tego i się zdecyduje. Tylko on ma 40 mm średnicy tarczy ? Nie wygląda na mały ? Kupić od razu to urządzenie do skracania ogniw za 5 zł czy dam radę jakoś w domowych warunkach je wybić ? Czy wykręcić jak one są złączone ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nie wiem ale raczej mało  ;) ale zegarki 42mm wyglądają ok. co jest z tym Ali nagle kosztuje 560 zł ...Czyżby podnosili ceny przed obniżką ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 14.08.2024 o 09:09, raf9218 napisał(-a):

Właśnie nie wiem ale raczej mało  ;) ale zegarki 42mm wyglądają ok. co jest z tym Ali nagle kosztuje 560 zł ...Czyżby podnosili ceny przed obniżką ?

Pokaż więcej  

Jak masz mały nadgarstek, to poluj raczej na zegarki 38 mm, są takie z podobną tarczą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak mamy Ci doradzić, czy nie będzie za duży albo za mały? :)

Masz powyżej zdjęcie, na oko podejrzewam, że Paulus ma nadgarstek z 18 - 19 cm i widzisz jak to wygląda. Ja mam 19cm i wg. mnie pasuje idealnie.

Ogniwa są wciskane. Pagani często dodaje do swoich zegarków wybijak albo urządzenie do wypychania pinów (ewentualnie śrubokręcik, jeśli bransoleta jest skręcana), ale nie zawsze, więc jeśli nigdy tego nie robiłeś, to zainwestuj piątkę i kup to urządzenie, łatwiej pójdzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ta cena mnie dobiła... Liczę że spadnie do chociaż starej a jak nie to chyba się zdecyduję na ten z OLX V3 ale z cechami V6. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 14.08.2024 o 09:21, raf9218 napisał(-a):

tylko ta cena mnie dobiła... Liczę że spadnie do chociaż starej a jak nie to chyba się zdecyduję na ten z OLX V3 ale z cechami V6. 

Pokaż więcej  

Ta cena z Olx słaba jest. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 14.08.2024 o 09:16, GrzesiekW napisał(-a):

No to jak mamy Ci doradzić, czy nie będzie za duży albo za mały? :)

Masz powyżej zdjęcie, na oko podejrzewam, że Paulus ma nadgarstek z 18 - 19 cm i widzisz jak to wygląda. Ja mam 19cm i wg. mnie pasuje idealnie.

Ogniwa są wciskane. Pagani często dodaje do swoich zegarków wybijak albo urządzenie do wypychania pinów (ewentualnie śrubokręcik, jeśli bransoleta jest skręcana), ale nie zawsze, więc jeśli nigdy tego nie robiłeś, to zainwestuj piątkę i kup to urządzenie, łatwiej pójdzie :)

Pokaż więcej  

Mój nadgarstek ma obwód 18 cm, ale jest płaski, więc "akceptuje dosyć duże zegarki. Mój "przedział użytkowy", to 33-46 mm. 

W dniu 14.08.2024 o 09:24, raf9218 napisał(-a):

Ale jak patrzę na aukcje:

https://pl.aliexpress.com/item/1005003423023760.html?gatewayAdapt=glo2pol

wersja Czarna na bransolecie v6 kosztowała coś koło 400 a teraz nagle 563,77 Jak już jestem pewien to po złości Chińczyk zrobił haha 

Pokaż więcej  

Słaba cena, poczekaj na wyprzedaże, Da się kupić za około 300 zł. Ja za swojego tyle mniej więcej dałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nic pozostaje nadzieja że stanieje. Będę obserwować rynek może po 19 tym coś będzie taniej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

300zl za kolorowego z paskiem owszem da radę kupic ,za czarnego z bransoletą  tak z marszu z jakimis małymi upustami to przedział od 340zl w górę 

Pierwsza edycja zdaje się v1 miała cienkie wskazówki i srebrne od totalizatorow także widoczność slaba,v2 poprawili wskazówki ,v3 byl chyba najbardziej prawilny,co wydarzyło się potem już nie ogarniam, napewno zmienili napis na ramce Techymeter 400,i dodali rozne wersje kolorystyczne pt. V4,gdzies po drodze jeszcze zmienili datownik z bialego na czarny,wszystko to brzmi jak bezsens ale taki zlepek informacji zlozylem z roznych swiatowych forum zegarkowych

Sam mam v3 i Phylide mechaniczną 

Edytowane przez jarek08s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi