Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Malwes

Certina DS ACTION LADY POWERMATIC 80 DIAMONDS YELLOW GOLD PVD

Rekomendowane odpowiedzi

Strasznie za mną chodzi. Wiem, że nie potrzebuję kolejnego zegarka …. 
PS. Mam automaty (nic specjalnego, Roamera i Festinę oba open heart), mam rotomat, lubię kinetyki. Generalnie taka fanaberia trochę ale wpadł mi w oko i nie mogę przestać myśleć :) 

Co do mechanizmu to chyba źle nie jest ale wydaje mi się że cena do jakości nie ma tu najlepszej relacji. Ale chciałam ciemną perłową tarczę i połączenie srebra ze złotem. 

IMG_1348.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ok i gdzie tu wątpliwość czy kłopot? Sie podoba to brać i nosić

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem, że 4k to nie 40k ale nie wiem czy warto? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płacisz głównie za te błyskotki i pvd imitujące brylanty i złoto. Mechanizm to typowy "wół roboczy". Głównym kryterium tego zegarka jest wygląd.

A jak mam odpowiedzieć na pytanie "czy się opłaca" to nie, nie opłaca się. Kupowanie drogich zegarków się nie opłaca, posiadanie dzieci także nie. A mimo to ludzie to robią. Pierogi są pulchne a mimo to ludzie je lubią.  Także ten, kwestia wyborów :)

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę cygańska albo dokładniej bazarowa uroda tego sikora 🤔

Nie pomyślałeś, żeby spróbować trochę zmienić upodobania ?

Tak, wiem, nad gustami się nie dyskutuje, ale jeźeli pytasz - to masz 😜

Edytowane przez Jędrula.wawa

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No brzydki, cygański i rozmiar tyci ale to dla mnie.  Moje wybory zegarkowe też bywają dyskusyjne

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Malwes napisał(-a):

Strasznie za mną chodzi. Wiem, że nie potrzebuję kolejnego zegarka …. 
PS. Mam automaty (nic specjalnego, Roamera i Festinę oba open heart), mam rotomat, lubię kinetyki. Generalnie taka fanaberia trochę ale wpadł mi w oko i nie mogę przestać myśleć :) 

Co do mechanizmu to chyba źle nie jest ale wydaje mi się że cena do jakości nie ma tu najlepszej relacji. Ale chciałam ciemną perłową tarczę i połączenie srebra ze złotem. 

IMG_1348.png

Malwes napisz do sklepu i ponegocjuj cenę, rzadko kiedy za zegarki płaci się cenę z metki i najczęściej można obniżyć cenę o kilka- kilkanaście procent.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazdemu podoba sie co innego - jesli przemawia to brac, Certina to solidna marka.

Jak pisze @nav warto sie odezwac do sklepu, ponegocjowac - jak beda nieugieci to probuj tu:

https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/53798_Certina_DS_Action_Lady_Powermatic_80_Diamonds_Yellow_Gold_PVD_C0322072212600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co, ja się nie gniewam za opinie bo ja noszę klasyczne bardziej zegarki. Tylko mnie tak strasznie naszło na tarczę z ciemnej masy perłowej. I on faktycznie na żywo jest bazarowy. Zrobiłam dziś rundę po kilku sklepach i pozakładałam go w różnym świetle. Ta tarcza nie jest wcale czarna, jest szarawa, dużo jaśniejsza niż w innych z ciemną masą perłową. I jest ciężki, mało wygodny. Nie polubilibyśmy się. Te diamenciki to jak to diamenciki, mam jakiegoś Korsa od rodziny gdzie cyrkonie wyglądają podobnie 😜. Za to pan mi pokazał inną Certinę z ciemną tarczą. Ten model teraz jest w promocji chyba w każdym sklepie. I za 2k wzięłam bo ponegocjowalam. Jest malutki, delikatniejszy, i na paseczku. Do garnituru się nada a do sukienki też nie będzie źle. Spodobał mi się i tak oto zmiana planów nastąpiła. Wiem że ciut gorsze parametry ale ja zegarki zdejmuję do prac domowych i kąpieli a na basen nie będę go brać, od tego mam sportowe. Podobnie z plażą :) Więc niższa rezerwa chodu ale ok. Albo noszę, albo na chwilę idą do rotomatu a jak na dłużej niż 2 doby to i tak szkatułka. I co o tym sądzicie ? :) 

IMG_1356.jpeg

IMG_1353.jpeg

IMG_1355.jpeg

Edytowane przez Malwes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładna Certina, gratuluję 🙂 życzę frajdy z nowego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może ktoś z Was może coś więcej napisać o mechanizmie? Tam jest ETA c26.111 ale nic o nim na forum nie mogę znaleźć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Malwes napisał(-a):

Wiecie co, ja się nie gniewam za opinie bo ja noszę klasyczne bardziej zegarki. Tylko mnie tak strasznie naszło na tarczę z ciemnej masy perłowej. I on faktycznie na żywo jest bazarowy. Zrobiłam dziś rundę po kilku sklepach i pozakładałam go w różnym świetle. Ta tarcza nie jest wcale czarna, jest szarawa, dużo jaśniejsza niż w innych z ciemną masą perłową. I jest ciężki, mało wygodny. Nie polubilibyśmy się. Te diamenciki to jak to diamenciki, mam jakiegoś Korsa od rodziny gdzie cyrkonie wyglądają podobnie 😜. Za to pan mi pokazał inną Certinę z ciemną tarczą. Ten model teraz jest w promocji chyba w każdym sklepie. I za 2k wzięłam bo ponegocjowalam. Jest malutki, delikatniejszy, i na paseczku. Do garnituru się nada a do sukienki też nie będzie źle. Spodobał mi się i tak oto zmiana planów nastąpiła. Wiem że ciut gorsze parametry ale ja zegarki zdejmuję do prac domowych i kąpieli a na basen nie będę go brać, od tego mam sportowe. Podobnie z plażą :) Więc niższa rezerwa chodu ale ok. Albo noszę, albo na chwilę idą do rotomatu a jak na dłużej niż 2 doby to i tak szkatułka. I co o tym sądzicie ? :) 

IMG_1356.jpeg

IMG_1353.jpeg

IMG_1355.jpeg

Jako że niedawno żonie szukałem zegarka to troszkę na bieżąco jestem ;)

Nie zdążyłem Ci Bulovy pokazać... Ale kwarcyk, bo cieniutkie są i w cenie Certiny ;) bardzo fajnej swoją drogą. Gratki 

Screenshot_20240817-095553.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Malwes napisał(-a):

A może ktoś z Was może coś więcej napisać o mechanizmie? Tam jest ETA c26.111 ale nic o nim na forum nie mogę znaleźć. 

Tak jak pisałem ci w innym wątku na moje oko to „ulepszona” ETA 2671, powszechnie używana w zegarkach damskich. Podnieśli rezerwę chodu i dali amagnetyczny włos z Nivachronu. Będzie dobrze 👍 

https://ranfft.org/caliber/4123-ETA-2671

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo Wam dziękuję. Już się oczywiście nosi dziś od rana, pojechała do Kazimierza, płynęła stateczkiem i póki co znosi dobrze mój „geriatryczny” leniwy weekend 😂 a wygląda pięknie.   

Bulova piękna ale chciałam automat, 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi