Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ladek22

Muzyka klasyczna

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 15.04.2026 o 22:10, GostRado napisał(-a):

To nieprawdopodobnie nieludzkie, co od 3 minuty filmiku wyprawia palcami Valentina na klawiaturze: 

Screenshot_20260415_213037_Instagram.jpg

Nigdy w życiu nie grałem na jakimkolwiek instrumencie klawiszowy, trochę dla przyjemności brzękam na gitarze. Dodatkowo jak to określała moja babcia, w czasach kiedy jeszcze nikt nie słyszał o poprawności politycznej, mam głos do baletu i nogi do chóru. Ale to wykonanie absolutnie wbiło mnie w fotel. Nie jestem w stanie ocenić obiektywnie mistrzostwa tej gry (absolutnie nie mam żadnego odniesienia), ale śmigające nad klawiaturą palce robią niesamowite wrażenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo że liczy się muzyka i nikt nie jest idealny. Ale jest tylu świetnych pianistów że można się pozachwycać kimś, kto nie grał w Mariupolu i nie wyzywał Ukrainy od nazistów. Świetna pianistka ale reszta ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, flightnew napisał(-a):

Wiadomo że liczy się muzyka i nikt nie jest idealny. Ale jest tylu świetnych pianistów że można się pozachwycać kimś, kto nie grał w Mariupolu i nie wyzywał Ukrainy od nazistów. Świetna pianistka ale reszta ...

Dokładnie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, flightnew napisał(-a):

To nie jest miejsce do piętnowania tego typu nagannych zachowań. 

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Nieznośnej lekkości  bytu  Milana Kundery było dużo Muzyki. Zwłaszcza późnych kwartetów smyczkowych Beethovena. O rocku jedna z bohaterek wyrażała się jako o hałasie udającym Muzykę , czy jakoś tak. 

Gombrowicz sławił późne kwartety Beethovena. O Bachu mówił "nudny". Cenię niesłychanie Beethovena. Za twórczość, bezkompromisowość, postawę życiową. Mój mózg przy intelekcie Gombrowicza jest na poziomie wypławka. Niemniej śmiem twierdzić, że wobec Bacha wszystko inne, w tym Beethoven, to hałas udający Muzykę.. Howgh.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi