Olo_H 229 #151 Napisano 17 Kwietnia W dniu 15.04.2026 o 22:10, GostRado napisał(-a): To nieprawdopodobnie nieludzkie, co od 3 minuty filmiku wyprawia palcami Valentina na klawiaturze: Nigdy w życiu nie grałem na jakimkolwiek instrumencie klawiszowy, trochę dla przyjemności brzękam na gitarze. Dodatkowo jak to określała moja babcia, w czasach kiedy jeszcze nikt nie słyszał o poprawności politycznej, mam głos do baletu i nogi do chóru. Ale to wykonanie absolutnie wbiło mnie w fotel. Nie jestem w stanie ocenić obiektywnie mistrzostwa tej gry (absolutnie nie mam żadnego odniesienia), ale śmigające nad klawiaturą palce robią niesamowite wrażenie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flightnew 15 #152 Napisano 17 Kwietnia Wiadomo że liczy się muzyka i nikt nie jest idealny. Ale jest tylu świetnych pianistów że można się pozachwycać kimś, kto nie grał w Mariupolu i nie wyzywał Ukrainy od nazistów. Świetna pianistka ale reszta ... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1202 #153 Napisano 17 Kwietnia 34 minuty temu, flightnew napisał(-a): Wiadomo że liczy się muzyka i nikt nie jest idealny. Ale jest tylu świetnych pianistów że można się pozachwycać kimś, kto nie grał w Mariupolu i nie wyzywał Ukrainy od nazistów. Świetna pianistka ale reszta ... Dokładnie tak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12512 #154 Napisano 17 Kwietnia (edytowane) 4 godziny temu, flightnew napisał(-a): Wiadomo że liczy się muzyka i nikt nie jest idealny. Ale jest tylu świetnych pianistów że można się pozachwycać kimś, kto nie grał w Mariupolu i nie wyzywał Ukrainy od nazistów. Świetna pianistka ale reszta ... To nie jest miejsce do piętnowania tego typu nagannych zachowań. Edytowane 17 Kwietnia przez GostRado 1 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1202 #155 Napisano 17 Kwietnia Bach największy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1202 #156 Napisano 18 Kwietnia W Nieznośnej lekkości bytu Milana Kundery było dużo Muzyki. Zwłaszcza późnych kwartetów smyczkowych Beethovena. O rocku jedna z bohaterek wyrażała się jako o hałasie udającym Muzykę , czy jakoś tak. Gombrowicz sławił późne kwartety Beethovena. O Bachu mówił "nudny". Cenię niesłychanie Beethovena. Za twórczość, bezkompromisowość, postawę życiową. Mój mózg przy intelekcie Gombrowicza jest na poziomie wypławka. Niemniej śmiem twierdzić, że wobec Bacha wszystko inne, w tym Beethoven, to hałas udający Muzykę.. Howgh. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1202 #157 Napisano 19 Kwietnia 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12512 #158 Napisano 22 Kwietnia 0 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12512 #159 Napisano 24 Kwietnia (edytowane) Edytowane 24 Kwietnia przez GostRado 0 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1202 #160 Napisano 24 Kwietnia 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1202 #161 Napisano 25 Kwietnia 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1202 #162 Napisano 26 Kwietnia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 75028 #163 Napisano 27 Kwietnia (edytowane) @Henizz coś dla Ciebie, od paru dni słyszę to, Johann Sebastian Bach "Z głębokiej otchłani wołam do ciebie" na akordeon 😁😁😁 Może nie w wykonaniu wirtuoza ale 15latka, dobrze mu idzie 😁😁😁 Edytowane 27 Kwietnia przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1202 #164 Napisano 27 Kwietnia (edytowane) Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): @Henizz coś dla Ciebie, od paru dni słyszę to, Johann Sebastian Bach "Z głębokiej otchłani wołam do ciebie" na akordeon 😁😁😁 Może nie w wykonaniu wirtuoza ale 15latka, dobrze mu idzie 😁😁😁 Syn? Szkoła muzyczna, czy ognisko? Ćwiczenie czyni mistrza, a jeżeli naprawdę dobrze mu idzie to gratulacje! A Bach stworzył najwspanialszą Muzykę na Ziemi. Edytowane 27 Kwietnia przez Henizz 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 75028 #165 Napisano 27 Kwietnia 6 minut temu, Henizz napisał(-a): Syn? Szkoła muzyczna, czy ognisko? Ćwiczenie czyni mistrza, a jeżeli naprawdę dobrze mu idzie to gratulacje! A Bach stworzył najwspanialszą Muzykę na Ziemi. No syn , ćwiczy do egzaminu w szkole muzycznej, kończy 8 klasę czyli pierwszy stopień szkoły muzycznej, po wakacjach średnia szkoła muzyczna, drugi stopień, akordeon. A tak to jeszcze fortepian, gitara klasyczna i elektryczna, flet prosty no i śpiew 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1202 #166 Napisano 27 Kwietnia 1 minutę temu, TomcioMiki napisał(-a): No syn , ćwiczy do egzaminu w szkole muzycznej, kończy 8 klasę czyli pierwszy stopień szkoły muzycznej, po wakacjach średnia szkoła muzyczna, drugi stopień, akordeon. A tak to jeszcze fortepian, gitara klasyczna i elektryczna, flet prosty no i śpiew 😁😁😁 Imponujące! Będę trzymał kciuki za Jego sukcesy! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 75028 #167 Napisano 27 Kwietnia Teraz, Henizz napisał(-a): Imponujące! Będę trzymał kciuki za Jego sukcesy! 1 Maja jedzie do Wrocka na rekord gitarowy 😁😁😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1202 #168 Napisano 27 Kwietnia 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1202 #169 Napisano Środa o 16:50 W dniu 10.04.2026 o 21:26, Henizz napisał(-a): Moja skromna kolekcja Wariacji Goldbergowskich. Dzieła, które wybrałbym na bezludną wyspę. Nie wszystkie wykonania lubię, w tym niektórych z tych legendarnych, na literę G i S. Doszlo kolejne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1202 #170 Napisano Czwartek o 17:02 I kolejna nowość. Dzieło ponadczasowe, swietni wykonawcy i bardzo dobra cena. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
McIntosh 812 #171 Napisano Czwartek o 22:17 Skoro temat ożył, to i ja coś polecę... Rapsodie pod batutą Leopolda Stokowskiego. Przepiękna muzyka, a w wydaniu Analogue Productions również świetnie nagrana. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1202 #172 Napisano Piątek o 19:13 Do WAM ambiwalentny stosunek mam. Może dlatego, że wszystko zbyt łatwo mu przychodziło i nie musiał "przysiąść ", a to bywa słyszalne (ocenił muzyczny wypławek muzycznego geniusza). Dziś mi wchodzi. Ale nawet WAM, tak niezwykle płodny Twórca, po zetknięciu z dziełami Bacha zamilkł na kilka m-cy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 1202 #173 Napisano Sobota o 19:20 Majówkowe klimaty. Papcio Haydn jest idealny w tych pięknych okolicznościach przyrody i niepowtarzalnych. I niezbicie dowodzi, że chillout nie musi brzmieć jak muzyka z windy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach