Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
P1otrek

Rada na temat zakupu zegarka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam zapytanie na temat tego zegarka https://www.amazon.pl/dp/B0CSC4Y354?tag=ugcplpepper21-21&ascsubtag=598173212. Czy jest dobry, albo raczej czy nada się na pierwszy zegarek? Dostałem ostatnio radę, że jak Citizen to najlepiej szukać napędem solarnym Eco-drive. Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nada się. Bardzo zgrabny, ładny zegarek. Do pełni szczęścia brakuje tylko szafirowego szkła i trochę porządniejszej bransolety. No ale w tej cenie jakieś kompromisy muszą być.

Jeżeli jesteś w stanie naciągnąć budżet, to zawsze możesz poszukać podobnego modelu ale już ze szkłem szafirowym i z lepszą bransoletą. To byłyby dwie dobre inwestycje.

Napęd Eco-drive to bardzo dobry wybór na niemal bezobsługowy, codzienny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.09.2024 o 22:46, P1otrek napisał(-a):

Witam, mam zapytanie na temat tego zegarka https://www.amazon.pl/dp/B0CSC4Y354?tag=ugcplpepper21-21&ascsubtag=598173212. Czy jest dobry, albo raczej czy nada się na pierwszy zegarek? Dostałem ostatnio radę, że jak Citizen to najlepiej szukać napędem solarnym Eco-drive. Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi. 

Bardzo fajny model ale szafir jest wskazany. Sam się nad nim poważnie zastanawiam. Coś zbliżonego wizualnie (ścięta na bokach koperta), co mogę polecić to automatyczna Bulova Surveyor. Ale droższy X2

Screenshot_20240924-205704.thumb.png.f5f41fafa4bdf4e5bb2ffa8722e5b815.png

Jak chcesz coś w klasycznym stylu za nieduże pieniądze a naprawdę dobrej jakości to polecam Swiza. Na allegro znajdziesz kilka modeli w okolicach 500zl. Gwarantuje Ci, że ciężko o lepszą jakość nowego zegarka za taką kasę. Jest szafir, jest 100m, jest jakość. Jako pierwszy zegarek jak dla mnie super opcja. Sprzedaje normalny sklep.

Screenshot_20240924-205433.thumb.png.47375e20f92881f677a598673914e575.pngScreenshot_20240924-205406.thumb.png.d46631aaa608e755a209afe2ede7a0c4.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Citizen, który podałeś jest bardzo spoko. Ta marka doskonale radzi sobie w tym przedziale cenowym i daje doskonały stosunek ceny do jakości.

Swiza? ;) Oj chyba nie. Co prawda znani są z zegarmistrzostwa, ale w temacie zegarów stołowych. Produkują też ( a może przede wszystkim) scyzoryki i prezenty B2B... 

Poza tym Citizena zawsze można sprzedać, a tę Swizę? Tylko oddać dzieciom do zabawy jak się znudzi ;)

Edytowane przez Walle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.10.2024 o 10:55, Walle napisał(-a):

Citizen, który podałeś jest bardzo spoko. Ta marka doskonale radzi sobie w tym przedziale cenowym i daje doskonały stosunek ceny do jakości.

Swiza? ;) Oj chyba nie. Co prawda znani są z zegarmistrzostwa, ale w temacie zegarów stołowych. Produkują też ( a może przede wszystkim) scyzoryki i prezenty B2B... 

Poza tym Citizena zawsze można sprzedać, a tę Swizę? Tylko oddać dzieciom do zabawy jak się znudzi ;)

ja mam tę srebrną Swizę od niedawna i jest to porządnie wykonany zegar na tej półce cenowej (500zł) oraz przyjemny estetycznie, taki całkiem nienudny i trochę mniej typowy. Nwm jak jakościowo w porównaniu do Citka, ale ma szafir oraz trafia w indeksy

Edytowane przez bubulin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, wszystko kwestia gustu. Najważniejsze, że podoba się właścicielowi :) Pozdrowienia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.10.2024 o 23:15, Walle napisał(-a):

ok, wszystko kwestia gustu. Najważniejsze, że podoba się właścicielowi :) Pozdrowienia!

Wiadomka, tak tu tylko sygnalizuję, bo pewnie mało kto wziął tego Swiza albo nikt.
Oraz istotnie, Citizen to zapewne bardziej rozsądny wybór. Natomiast też fajnie raz na czas zaszaleć za pięć stówek ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spodobało mi się Twoje ostatnie zdanie. Racja! Choć ja w tej kategorii "szaleję" raczej w kręgu kostek G-shocka :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, ja rozumiem, że się komuś Swiza podoba, ale żeby po krótkiej z nim styczności reklamować jako alternatywę dla takiego Citka? No nie.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.10.2024 o 15:46, oszolom napisał(-a):

Oj, ja rozumiem, że się komuś Swiza podoba, ale żeby po krótkiej z nim styczności reklamować jako alternatywę dla takiego Citka? No nie.

jbc to moje opinie w tym wątku są istotnie głównie estetyczne. Przy czym ten zegarek naprawdę sprawia solidne wrażenie, jeśli chodzi o wykonanie, co oczywiście może się z czasem okazać pozorne. Natomiast jako alternatywy nie wskazywałem go nigdzie, po prostu mówiłem, że jest spoko jako nienużący bauhausowy zegar za kilka stówek ;] Sam przecież pisałem, że Citek jest bardziej rozsądnym (dla mnie osobiście jednak i trochę nudniejszym) wyborem, to nie ulega wątpliwości.

W dniu 12.10.2024 o 15:25, Walle napisał(-a):

Spodobało mi się Twoje ostatnie zdanie. Racja! Choć ja w tej kategorii "szaleję" raczej w kręgu kostek G-shocka :) 

u mnie to takie małe szaleństwo z kroplą ryzyka ;D

Edytowane przez bubulin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Przymierzyles ten zegarek fizycznie?. Z danych wydaje sie dosc maly. . Ja mam dosc drobny nadgarstek a taki  rozmiar wyglada  u mnie jakbym zegarek pozyczyl od mlodszego brata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, piotr76 napisał(-a):

Mam pytanie. Przymierzyles ten zegarek fizycznie?. Z danych wydaje sie dosc maly. . Ja mam dosc drobny nadgarstek a taki  rozmiar wyglada  u mnie jakbym zegarek pozyczyl od mlodszego brata

ale kto i który zegar :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi