-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By madrock
Szanowni Koledzy,
Prosiłbym w miarę możliwości o pomoc w stwierdzeniu oryginalności kieszonkowych zegarków ( udało mi się kupić je za grosze, dosłownie) Dwa rzekome IWC i zegarek oznaczony jako Tavannes Watch Co. Czy ktoś może mi coś więcej powiedzieć o Tavannes? Czy opłaca się je naprawiać i czyścić - chodzi o jedno IWC i Tavannes, drugi IWC sprawny i pięknie chodzi. Czy ktoś ewentualnie może mi podsunąć dobrego zegarmistrza? Serdecznie dziękuję z góry za pomoc.
-
By karol1302
Cześć,
na sprzedaż zegarek IWC Ingenieur Automatic IW322701 z prywatnej kolekcji.
Drugi właściciel, zegarak w pełnym sklepowym komplecie, nigdy nie polerowany i nigdy nie serwisowany.
Zegarek nosi normalne ślady użytkowania, jednak jest jednym z wielu, stad jego stan określam spokojnie na 8 w skali forumowej.
Zegarek na punktualnym chodzie około 3 s do przodu.
Cena 27 tyś, wysyłka lub odbiór zgodnie z dyspozycjami kupującego.
-
By s1kor
Witam,
Czy mógłbym poprosić o ocenę tego Portugalczyka w kwestii ewentualnej nieautentyczność:
https://www.olx.pl/d/oferta/iwc-portugieser-iw371401-CID87-IDTeOn8.html
Z góry dziękuję za pomoc.
-
By Gary37
Witam serdecznie wszystkich miłośników czasomierzy ,
Bardzo będę wdzięczny za informację o moim zegarku .
Nie jestem pewien ,czy jest to pasówka ,czy oryginalny Portugalczyk ,
Zegarek cal 73 42mm bez koronki (czyli linia Portugalczyka ) koperta w 14 k złocie .
Prawdopodobnie pochodzi z 1939 r (ale nie jestem pewien )
Nr mechanizmu 904696 zgadzają się też z tymi numerami na kopercie ,jest też wiewiórka .
Miałem już wcześniej podobny zegarek o tym rozmiarze i też w złocie tylko tamten miał cal 95 i koperta miała punce i znaczek scafusia.
Drugiego takiego nie spotkałem .
Proszę o informacje czy może :perełka :
-