Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
dominikhandke

Zegarek nie automat do 1000-1500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Promaster to kawał zegarka, ale wygodnie się nosi nawet na niedużym nadgarstku, bo ma świetnie podciętą kopertę, ale to nadal 44 mm średnicy.

Jeżeli pasuje, to nie ma co wybrzydzać, bo fajniejszego divera do 1k raczej nie kupisz.

A jak 44 mm to za dużo, to w ogóle zrezygnuj z nurka i weź jakiegoś innego Citizena z Eco-drive i (jak lubisz) to w tytanie. Twój budżet pozwala wśród takich zegarków trochę poszaleć, bo do 1500 zł wybór będzie już duży.

Co do Kamasu, to trochę nie wiem o co chodzi. Jak taki zegarek po serwisie może mieć odchyłkę 2 minuty? Kto to "serwisował"? Gość od ksera, dorabiania kluczy i wymiany bateryjek w Carrefourze? I w zasadzie po co? Z tego co kojarzę, to chyba kupowałeś Kamasu całkiem niedawno?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, dominikhandke napisał(-a):

Hej,

Ten Rotary bardzo fajny. 

Nie bedzie za duzy na moim 17cm nadgarstku ?

Ktory bedzie mniejszy ? Promaster Eco drive czy Rotary ? Nie przepadam za duzymi zegarkami. Orient był dla mnie ok, ale nie wiekszy

Co to za model ?

Davosa to Vintage Diver GMT. Rotary ma 41mm, ale chyba tyle samo co Orient. Aczkolwiek inna budowa koperty.

Mnie najbardziej że wszystkich diverów, które mierzyłem do 40mm przypasował najtańszy Ratio. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic , trzeba zamowic kilka i przymierzyć :)

1. Casio (mini) duro

2. Citizen promaster eco-drive

3. Orient mako solar

3 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Promaster to kawał zegarka, ale wygodnie się nosi nawet na niedużym nadgarstku, bo ma świetnie podciętą kopertę, ale to nadal 44 mm średnicy.

Jeżeli pasuje, to nie ma co wybrzydzać, bo fajniejszego divera do 1k raczej nie kupisz.

A jak 44 mm to za dużo, to w ogóle zrezygnuj z nurka i weź jakiegoś innego Citizena z Eco-drive i (jak lubisz) to w tytanie. Twój budżet pozwala wśród takich zegarków trochę poszaleć, bo do 1500 zł wybór będzie już duży.

Co do Kamasu, to trochę nie wiem o co chodzi. Jak taki zegarek po serwisie może mieć odchyłkę 2 minuty? Kto to "serwisował"? Gość od ksera, dorabiania kluczy i wymiany bateryjek w Carrefourze? I w zasadzie po co? Z tego co kojarzę, to chyba kupowałeś Kamasu całkiem niedawno?

Ciekawy jestem tego Promastera. fajny ale boje sie tego 44mm.

Kamasu był super. 

Po serwisie trzymał czas, az ktoregos dnia juz nie pamietam po jakim czasie to było zauwazyłem odchylke. Dlatego juz nie chce automatu. To stary Armani co mam kwarcowy cały czas działa bez zarzutu :)

oraz casio F91w :D

Jak byłem w jednym serwisie w Poznaniu to chciał 600zł :D:D:D i mówił coś o tym ze bedzie wracac to poniewaz coś z aplituda itp... juz nie pamietam :P I tak szukam czego innego zamiast Kamasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.11.2024 o 14:05, dominikhandke napisał(-a):

Promaster Eco-drive

A taki? 37mm (EO2028-06L), są inne kolory:

image.png.a8abb48028dcfef18055f1aea9c38e56.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mariusz9a napisał(-a):

Jak szafir nie jest koniecznością... Tylko tarcza malutka w stosunku do już małej koperty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, dominikhandke napisał(-a):

Nic , trzeba zamowic kilka i przymierzyć :)

1. Casio (mini) duro

2. Citizen promaster eco-drive

3. Orient mako solar

Ciekawy jestem tego Promastera. fajny ale boje sie tego 44mm.

Kamasu był super. 

Po serwisie trzymał czas, az ktoregos dnia juz nie pamietam po jakim czasie to było zauwazyłem odchylke. Dlatego juz nie chce automatu. To stary Armani co mam kwarcowy cały czas działa bez zarzutu :)

oraz casio F91w :D

Jak byłem w jednym serwisie w Poznaniu to chciał 600zł :D:D:D i mówił coś o tym ze bedzie wracac to poniewaz coś z aplituda itp... juz nie pamietam :P I tak szukam czego innego zamiast Kamasu

no to jak coś z amplitudą to ten cieć najwyraźniej nie umiał tego zreperować strach takiemu wgl zegarek do ręki dawać. Szukaj zegarmistrza następnym razem, kamasu to nie inhouse tam się da wszystko wymienić/naprawić. odchyłka 2 min nie ma prawa "wracać"

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz zegar sprzedany niestety 😕

Wybiore dla odmiany solarny :)

Citizen promaster 44mm  lub Orient panda solar

Zobaczymy jak bedzie w uzytkowaniu :)

Dzieki za pomoc wszystkim :)

22 godziny temu, mariusz9a napisał(-a):

Wydaje mi sie troche damski :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Teraz powstał dylemat czy Promaster Eco-drive 44mm czy wersja mniejsza damska na nadgarstek 16cm.

Jakies sugestie ? :P

DziekI :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Teraz powstał dylemat czy Promaster Eco-drive 44mm czy wersja mniejsza damska na nadgarstek 16cm.

Jakies sugestie ? :P

DziekI :)

44mm na 16cm będzie wyglądać co najmniej komicznie moim zdaniem. 39 to max jaki bym sugerował. To 3 cm mniej niż u mnie a noszę max 41, najczęściej 40mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Nie bierz damki. Będziesz wyglądał jakbyś dziecku zajumał zegarek. 

Nurek musi być duży.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Petru23 napisał(-a):

44mm na 16cm będzie wyglądać co najmniej komicznie moim zdaniem. 39 to max jaki bym sugerował. To 3 cm mniej niż u mnie a noszę max 41, najczęściej 40mm

myślę, że ciut większe niż 39 też mogą się nadać na mniejszy nadgar, zależy od kształtu zegara no i preferencji delikwenta. ja mam 17cm i najlepiej czuję się w 40, a przy stopniowanej lunecie to i 41 ujdzie. z kolei przy stopniowanym 39 zaczyna pojawiać się niedosyt i ból istnienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Nie bierz damki. Będziesz wyglądał jakbyś dziecku zajumał zegarek. 

Nurek musi być duży.  

Ale nie za duży. A to zdecydowanie za dużo. Bedzie wyglądać jak dziewczynka z ojca zegarkiem. Wystarczy popatrzeć na zdjęcia w dedykowanym wątku. Przez przesadną kurtuazję i pochwalanie wszystkiego nieraz można opluć monitor. Ale nikt nie powie, że wygląda to po prostu komicznie.

Wystarczy, że nie raz mierzyłem ma swoim divery powyżej 42mm i wiem jak wyglądają. I wiem jak wyglądają i innych na zdjęciach.

Screenshot_20241126-200528.png

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 mm to kawał zegarka lepiej się zastanów bo wygodna noszenia takich wielkich kopert jest srednia

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz juz mam dylemat 😕

Podobaja mi sie divery typu Orient Kamasu, Promaster itp... ale nie chce automatycznego. Solarny lub kwarc.

Jeżeli 44 bedzie duzy to co innego ? 😅

Czytałem i niby ten Promaster 44 wypada na mniejszy w rzeczywistosci. Czy to prawda ? Czy faktycznie szukac czegos innego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, dominikhandke napisał(-a):

No to teraz juz mam dylemat 😕

Podobaja mi sie divery typu Orient Kamasu, Promaster itp... ale nie chce automatycznego. Solarny lub kwarc.

Jeżeli 44 bedzie duzy to co innego ? 😅

Czytałem i niby ten Promaster 44 wypada na mniejszy w rzeczywistosci. Czy to prawda ? Czy faktycznie szukac czegos innego ?

Załóż, przekonaj się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sobote jade do SWISS przymierzyc :)

Mierzyłem jeszcze raz miara krawiecka i wychodzi ze mam 18cm obwód nadgarsta w miejscu gdzie najczesciej mam zegarek. Za kością :)

Przymierzymy zobaczymy.

A maciej jakies dobre modele o srednicy 40mm divery ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, dominikhandke napisał(-a):

Mierzyłem jeszcze raz miara krawiecka i wychodzi ze mam 18cm obwód nadgarsta w miejscu gdzie najczesciej mam zegarek. Za kością :)

Przymierzymy zobaczymy.

A maciej jakies dobre modele o srednicy 40mm divery ? 

Davosa, Bulova, Ratio - wcześniej wskazywałem, mają po 40mm.

I takie 40mm. W promocjach tak koło 1600zl aktualnie. Bardzo fajna oferta, no i 30bar z szafirem.

GMT

Screenshot_20241127-121643.thumb.png.59783c0f6a7d99c3f12cceba8200e831.png

I bez, klasycznie.

Screenshot_20241127-121856.thumb.png.c36c1dbb999a3d33e518c6bd37539d40.pngScreenshot_20241127-121919.thumb.png.ba67bbef3e63eb0b6c3d1f76a2e6d4ab.png

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, dominikhandke napisał(-a):

Przymierz i wybierz ten co się Tobie podoba, a nie będziesz wybierał pod zdanie innych ludzi. Ktoś może lubi wielkie zegarki więc niech je nosi i nic Wam do tego. Ktoś lubi małe, więc niech nosi małe i też nic Wam do tego. Wy się śmiejecie że ktoś ma za duży zegarek - takie osoby śmieją się z Was, bo według nich Wy macie zegarek dla dzieci. I tyle.

Kup co Ci się podoba 🙂 Ogólnie, to najlepiej żeby rozmiar L2L nie przekraczał szerokości Twojego nadgarstka i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Promaster akurat nosi się dobrze (wygodnie) na mniejszym nadgarstku, bo ma fajne podcięcia w kopercie i bardzo mały L2L. Z tym, że to wciąż całkiem spory zegarek.
Wygląda na duży, bo jest duży, ale leży komfortowo. Natomiast pasek z plastiku jest sztywny i na małym nadgarstku może nie układać się dobrze. Zmiana na jakiś miększy, bardziej elastyczny pasek pomaga. Choć spotkałem się też z dobrymi opiniami o tym pasku. Zależy co kto lubi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiony promaster :)

Zobaczymy. Jak okaze sie za duzy i meczacy to sprzedam :)

Mysle jeszcze nad drugim zegarkiem na bransolecie :D

Casio ze szkiełkiem szafirowym :) Budzet max 600 PLN

Myslałem nad tymi modelami:

1. EFR-S108d

2. EFB-730d

3. EFV-110D (nie szafir, ale ładny)

4. MTP-1302PD (ładny i tani) :)

Ktory Waszym zdaniem bedzie top ? :)

Dzieki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, dominikhandke napisał(-a):

Zamówiony promaster :)

Zobaczymy. Jak okaze sie za duzy i meczacy to sprzedam :)

Mysle jeszcze nad drugim zegarkiem na bransolecie :D

Casio ze szkiełkiem szafirowym :) Budzet max 600 PLN

Myslałem nad tymi modelami:

1. EFR-S108d

2. EFB-730d

3. EFV-110D (nie szafir, ale ładny)

4. MTP-1302PD (ładny i tani) :)

Ktory Waszym zdaniem bedzie top ? :)

Dzieki za pomoc :)

Miałem lub mierzyłem każdy z nich. Pierwszy często krzywa luneta/bezel, poruszane i na pepppr i tu na forum. Miałem 3 egz, każdy krzywy.

Drugi, ale to moje gusta przesadzoną ma kolorystykę. Nie zgrywa mi się po prostu ale to moje preferencje danych odcieni. Ale zalatuje kiczem a nie vintage. A szkoda, bo już myślałem że znalalem swojego chroniaka. Pozostałe dwa po prostu nie są brzydkie.

Jak musi być koniecznie Casio to bierz co się podoba. Bo wygląda to tak, jakbyśmy mieli zrobić losowanie, który masz kupić. 

A od siebie dodam, że w takim budżecie to bralbym to. W sumie już raz wziąłem ;) myślę, że 100zl powinieneś jeszcze urwać.

IMG_20240408_153436953_HDR.jpg

IMG_20240408_165438733.jpg

https://m.olx.pl/d/oferta/zegarek-aerowatch-CID87-IDXWHIh.html

Tylko nie mam pewności, czy ma czarna tarcze czy ciemno szarą, jak mój. Mój na foto też był cały czarny 

Noszę go na bransolecie z innego modelu

IMG_20241122_084738982.thumb.jpg.f064311ff0b67ee5a93ee6de095a52db.jpg

https://www.zegarek.net/zegarki-aerowatch/zegarek-42972-aa14-m

Btw

Naprawdę polecam markę 

IMG_20241123_142415778.jpg

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Petru23 napisał(-a):

Miałem lub mierzyłem każdy z nich. Pierwszy często krzywa luneta/bezel, poruszane i na pepppr i tu na forum. Miałem 3 egz, każdy krzywy.

Drugi, ale to moje gusta przesadzoną ma kolorystykę. Nie zgrywa mi się po prostu ale to moje preferencje danych odcieni. Ale zalatuje kiczem a nie vintage. A szkoda, bo już myślałem że znalalem swojego chroniaka. Pozostałe dwa po prostu nie są brzydkie.

Jak musi być koniecznie Casio to bierz co się podoba. Bo wygląda to tak, jakbyśmy mieli zrobić losowanie, który masz kupić. 

A od siebie dodam, że w takim budżecie to bralbym to. W sumie już raz wziąłem ;) myślę, że 100zl powinieneś jeszcze urwać.

IMG_20240408_153436953_HDR.jpg

IMG_20240408_165438733.jpg

https://m.olx.pl/d/oferta/zegarek-aerowatch-CID87-IDXWHIh.html

Tylko nie mam pewności, czy ma czarna tarcze czy ciemno szarą, jak mój. Mój na foto też był cały czarny 

Noszę go na bransolecie z innego modelu

IMG_20241122_084738982.thumb.jpg.f064311ff0b67ee5a93ee6de095a52db.jpg

https://www.zegarek.net/zegarki-aerowatch/zegarek-42972-aa14-m

Btw

Naprawdę polecam markę 

IMG_20241123_142415778.jpg

Ładne ale cena nie ta :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, dominikhandke napisał(-a):

Ładne ale cena nie ta :D

Za 450 byś go może już wziął. Tego z linku do olx a nie sklepu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 27.11.2024 o 10:49, dominikhandke napisał(-a):

Jakbym miał 18cm nadgarstka to nosiłbym Pama 47mm. 

Bierz Citka 44mm. BędziePanZadowolony.

Najwyżej odeślesz. 🤣

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi