Władek Meller 303 #1 Posted December 8, 2024 Zmarła pani Krystyna Mrugalska - osoba niezwykła, a z naszym Klubem związana poprzez swego męża - Profesora Zdzisława Mrugalskiego. Jej odejście to niepowetowana strata dla osób, którym niosła pomoc, oraz grona jej przyjaciół. Żegnamy ją z niegasnącym smutkiem i żalem, prosimy o modlitwę i pamięć o niej. Uroczystości pogrzebowe odbędą w poniedziałek 16 grudnia 2024 roku i rozpoczną się Mszą świętą o godzinie 10.00, w Świątyni Opatrzności Bożej, ul. Prymasa Augusta Hlonda 1, 02-972 Warszawa, Wilanów. Złożenie urny z prochami do grobu rodzinnego, nastąpi ok. godz. 13.00, na Cmentarzu Wolskim w Warszawie, ul. Wolska 180/182, 01-258 Warszawa, kwatera 106. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 9809 #2 Posted December 9, 2024 Niestety nie znałem osobiście. Moje kondolencje dla rodziny i bliskich 0 Share this post Link to post Share on other sites
Władek Meller 303 #3 Posted December 9, 2024 Informacje o Krystynie Mrugalskiej w Wikipedii: https://pl.wikipedia.org/wiki/Krystyna_Mrugalska 1 Share this post Link to post Share on other sites
alex_k 1107 #4 Posted December 9, 2024 🪔Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bohacz 3117 #5 Posted December 9, 2024 Nieodżałowana strata 😔 Czy jakas delegacja Klubu bedzie uczestniczyc w uroczystosciach pogrzebowach? 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Share this post Link to post Share on other sites
Władek Meller 303 #6 Posted December 10, 2024 (edited) W dniu 9.12.2024 o 11:55, SzefSzefow napisał(-a): Nieodżałowana strata 😔 Czy jakas delegacja Klubu bedzie uczestniczyc w uroczystosciach pogrzebowach? Myślę, że zaangażowanie Klubu to nie do końca ma sens. Ja oczywiście będę (będę w kościele), bo należałem do grona jej przyjaciół, ale chyba nie ma co wkręcać w to Klub. Edited December 10, 2024 by Władek Meller 1 Share this post Link to post Share on other sites
kopernik18 96 #7 Posted December 11, 2024 Obecność kogoś z grona klubu nie będzie z pewnością despektem. Pani Mrugalska była darczyńcą na rzecz Muzeum Ziemi Błońskiej . Przekazała artefakty zegarmistrzowskie . Będę na Woli z kimś z Muzeum. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8628 #8 Posted December 13, 2024 Moja żona miała zajęcia z Ś.p. Panią Krystyną, podczas nauki na A.P.S. Gdy odchodzą takie osoby, to duża strata dla świata. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites