Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
AnonimowyAlkoholik

Dla niej do 700 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam czegoś na prezent, dla partnerki w okolicach 30 l, w oko wpadł jej Błonie Zodiak Hortensja:

Zegarki Błonie Zodiak Damski Hortensja

choć jakoś długo nie szukała, więc można powiedzieć że rozeznanie rynku żadne. Jest coś wartego polecenia w tej cenie? Koniecznie w kopercie stalowej i z bransoletą typu Mesh

Edytowane przez AnonimowyAlkoholik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, AnonimowyAlkoholik napisał(-a):

Szukam czegoś na prezent, dla partnerki w okolicach 30 l, w oko wpadł jej Błonie Zodiak Hortensja:

Zegarki Błonie Zodiak Damski Hortensja

choć jakoś długo nie szukała, więc można powiedzieć że rozeznanie rynku żadne. Jest coś wartego polecenia w tej cenie? Koniecznie w kopercie stalowej i z bransoletą typu Mesh

Hortensja jest piękna. Nie widzę przeszkód, aby brać. Do tego "polska" marka, ich wzór. 

Przydałoby się szkło szafirowe no ale nie można mieć wszystkiego ;)

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Petru23 napisał(-a):

Hortensja jest piękna. Nie widzę przeszkód, aby brać. Do tego "polska" marka, ich wzór. 

Przydałoby się szkło szafirowe no ale nie można mieć wszystkiego ;)

7 stów za kwarcową dameczkę "reanimowanej" marki? Co kto lubi.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, oszolom napisał(-a):

7 stów za kwarcową dameczkę "reanimowanej" marki? Co kto lubi.

Znasz coś innego, ładniejszego w tym stylu i kolorze? Tańsze? Ja nie. 

Druga sprawa to wieku tu obecnych wydaje więcej na poniekąd "słabsze" zegarki, takie argument troszkę subiektywny ;)

Wiem, że lepiej casio za 300zl Tiffany... A może jednak lepiej Błonie? Tu kupuje się również napis na tarczy ;)

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://pardwincn.com/product/minimalist-bauhaus-watch-slender-wire-lug-case-swiss-quartz-sapphire-glass/

pełen wybór, najwygodniej na alibabie - bez logo - czysty i "dziewiczy" - Moja ma toto od kilku miesięcy wersja złota niebieski i nawet jej sie ów minimalizm podobuje ...

Edytowane przez Zomzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Petru23 napisał(-a):

Znasz coś innego, ładniejszego w tym stylu i kolorze? Tańsze? Ja nie. 

Druga sprawa to wieku tu obecnych wydaje więcej na poniekąd "słabsze" zegarki, takie argument troszkę subiektywny ;)

Wiem, że lepiej casio za 300zl Tiffany... A może jednak lepiej Błonie? Tu kupuje się również napis na tarczy ;)

Dokładnie tak, jak napisałeś. Kupujesz napis na tarczy. Tylko co ten napis jest wart? Poszukałbym se jakiegoś skagena etc., jeśli ma być stal i mesh. Sprawdzone, ładne modówki za lepszy pieniądz.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jednej strony, Zodiak może się podobać, reedycja jest nawiązaniem do historii, ale z drugiej, 700 zł za kwarca z mineralnym szkiełkiem... Dlatego pytam o alternatywę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idąc tym tokiem myślenia to o każdym zegarku (dosłownie każdym!) można tak napisać - więc jedynym słusznym wyborem staje się najtańszy możliwy chiński homar zegarka który nam się podoba🙄 No przepraszam, ale taki wniosek jest z takiego gadania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczcie takie

Swiss, szafir, dobra jakość w szczególności w tej cenie - ok 500zl

Screenshot_20241210-123850.png

Screenshot_20241210-123901.png

Screenshot_20241210-123912.png

Edit

W podobnej kolorystyce jest troszkę droższy Atlantic i trzeba by dokupić mesh

Screenshot_20241210-124353.png

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam też polować na Bulova Regatta, są do dostania np w TimeTrend niekiedy po 600-700zl w promocjach. A to już inna liga ;)

Niedawno za 650zl takie coś jej sprawiłem. Prawdziwe brylanty i masa perłowa. 

Mech będzie pasować idealnie, ucha są fajnie zrobione, ci widać zresztą 

Screenshot_20241210-145531.png

Real

IMG_20240717_155457288_HDR~2.jpg

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, mariusz9a napisał(-a):

Idąc tym tokiem myślenia to o każdym zegarku (dosłownie każdym!) można tak napisać - więc jedynym słusznym wyborem staje się najtańszy możliwy chiński homar zegarka który nam się podoba🙄 No przepraszam, ale taki wniosek jest z takiego gadania.

No nie. Można wziąć Casio, można Timexa, można Skagena, Beringa czy innego w miarę solidnego modowca w stali. Dla mnie w tym "nowobłoniaku" nie ma nic, co by za nim miało przemawiać. Może poza kolorem tarczy, dość uroczym. Specyfikacja taka se, napisy na tarczy wyglądają biednie nawet na stronie producenta, odtwarzanie padłych marek w też do mnie nie przemawia... Może ktoś wpadnie na pomysł reaktywacji unitry lol...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, oszolom napisał(-a):

No nie. Można wziąć Casio, można Timexa, można Skagena, Beringa czy innego w miarę solidnego modowca w stali. Dla mnie w tym "nowobłoniaku" nie ma nic, co by za nim miało przemawiać. Może poza kolorem tarczy, dość uroczym. Specyfikacja taka se, napisy na tarczy wyglądają biednie nawet na stronie producenta, odtwarzanie padłych marek w też do mnie nie przemawia... Może ktoś wpadnie na pomysł reaktywacji unitry lol...

...eeeee ale UNITRA została przecież reaktywowana przez Kicińskiego (ten od CD projekt) 3 lata temu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, Petru23 napisał(-a):

Screenshot_20241210-123901.png

Bardzo dziękuję za wszystkie sugestie, ostatecznie zamówiłem Le Temps Zafira Slim LT1085.01BS01 w promocyjnej cenie poniżej 400 zł na Briju. Myślę że szwajcar z szafirem w tej cenie był dobrym strzałem, do tego będzie bardziej uniwersalny od Zodiaka Hortensji (choć, gdyby był w cenie jak Le Temps, to pewnie bym go wybrał) 

Edytowane przez AnonimowyAlkoholik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, AnonimowyAlkoholik napisał(-a):

Bardzo dziękuję za wszystkie sugestie, ostatecznie zamówiłem Le Temps Zafira Slim LT1085.01BS01 w promocyjnej cenie poniżej 400 zł na Briju. Myślę że szwajcar z szafirem w tej cenie był dobrym strzałem, do tego będzie bardziej uniwersalny od Zodiaka Hortensji (choć, gdyby był w cenie jak Le Temps, to pewnie bym go wybrał) 

Cieszę się, że mogłem pomóc. Tam tarcza jest perłowa a nie biała, a nie wynika to ze zdjęć. Cenę też udało Ci się fajna trafić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Petru23 napisał(-a):

...eeeee ale UNITRA została przecież reaktywowana przez Kicińskiego (ten od CD projekt) 3 lata temu ;)

hahaha, dzięki na uświadomienie. mi chodziło konkretnie o zegarki, ale o reaktywacji marki jako takiej w ogóle nie wiedziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.12.2024 o 12:42, oszolom napisał(-a):

hahaha, dzięki na uświadomienie. mi chodziło konkretnie o zegarki, ale o reaktywacji marki jako takiej w ogóle nie wiedziałem.

To teraz sobie jeszcze zerknij w jakim przedziale cenowym się muzyczna UNITRA reaktywowała i dopiero będziesz przecierał oczy ze zdumienia 😉.

Niedawno kompletowałem sprzęt audio i może bym z sentymentu pomyślał o Unitrze, ale nie planowałem wydatków na takim pułapie 😉 więc mi szybko przeszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

To teraz sobie jeszcze zerknij w jakim przedziale cenowym się muzyczna UNITRA reaktywowała i dopiero będziesz przecierał oczy ze zdumienia 😉.

Niedawno kompletowałem sprzęt audio i może bym z sentymentu pomyślał o Unitrze, ale nie planowałem wydatków na takim pułapie 😉 więc mi szybko przeszło.

OK. Zerknąłem. Nie kupię :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi