Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Pawcio899

Zakup zegarka do ok 15000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedzi jestem skłonny podbić trochę cenę co będę sobie żałował pracuję z ludźmi zegarek ma się pięknie prezentować. Ale na pierwszy konkretny zegarek chciałbym nowy z gwarancją w większości marek jest to aż 5 lat. W oko mi wpadł też 

https://plucinski.pl/produkt/zegarek-longines-spirit-flyback-l3-821-4-53-6/

Oczywiście nie za taką cenę to oczywiste ale chyba najlepszy ma mechanizm ze wszystkich. Piękne są breitlingi ale cena takiego nowego to 40tys Omegi też więc to nie mój przedział cenowy tak wiem używane kupię taniej ale chciałbym zegarek z gwarancją.

Pozdrawiam wszystkich 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrz na bazarku tu na forum. W tym budżecie możesz kupić i Breitlinga i Omegę bez problemu. Czasem z niewielkimi śladami użytkowania. Ktoś inny poniesie większość utraty wartości.

Jeśli teraz nie ma tam niczego co ci się podoba to obserwuj przez jakiś czas. Naprawdę trafiają się tam świetne okazje.

PS. Zwróć uwagę, że jest oddzielny Dział z ofertami prywatnymi i z ofertami sprzedawców profesjonalnych. Obie grupy warte zainteresowania.

Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Pawcio899 napisał(-a):

Dziękuję za odpowiedzi jestem skłonny podbić trochę cenę co będę sobie żałował pracuję z ludźmi zegarek ma się pięknie prezentować. Ale na pierwszy konkretny zegarek chciałbym nowy z gwarancją w większości marek jest to aż 5 lat. W oko mi wpadł też 

https://plucinski.pl/produkt/zegarek-longines-spirit-flyback-l3-821-4-53-6/

Oczywiście nie za taką cenę to oczywiste ale chyba najlepszy ma mechanizm ze wszystkich. Piękne są breitlingi ale cena takiego nowego to 40tys Omegi też więc to nie mój przedział cenowy tak wiem używane kupię taniej ale chciałbym zegarek z gwarancją.

Pozdrawiam wszystkich 

W zasadzie kierując się hasłem co sobie będę żałował, można tą cenę znacznie podbić :)

Oczywiście to tylko żart. Piszesz że zegarek ma się pięknie prezentować, ja jestem zdania że przede wszystkim Tobie ma się podobać, dopiero potem ewentualnie publiczności. Weź jeszcze pod uwagę fakt że zegarek będzie wymagał okresowych przeglądów, być może w autoryzowanych punktach co będzie generowało dodatkowe wydatki.

Nie moja sprawa ale gdybym miał taki budżet to pewnie zdecydowałbym się na dwa zegarki. Jeden może się szybciej znudzić.

Również pozdrawiam.

Edytowane przez Rafsr71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pracuję z ludźmi zegarek ma się pięknie prezentować.

Ja przez to zdanie rozumiem to, że ma budzić podziw i 'mowic' patrzcie co ja mam
Na takiego longina zwróci uwagę kazdy z nas, ale większość 'normalnych' osób bardziej zainteresuje się złotym dieslem w rozmiarze 1m bez koronki
Ja na Twoim miejscu odpuściłbym bezużyteczny chronograf i kupil na forum z drugiej ręki w dziewiczym stanie nowa omege smpc 300m.

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie:) na podziw za skromne progi:) Chcę sam wiedzieć, że mam coś fajnego a nie mam co się śmiać chciałem diesla bardzo nim poczytałem, że to badziew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ten longin myślę że siedzę bdb, świetny jest

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak budżet zwiększony, to ta Omega powinna zamknąć temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Do usunięcia. 

Edytowane przez Depipi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj masz cały wybór zegarków Longinesa z chronografem. Ceny w większości będą w Twoim budżecie. Pamiętaj, że powinieneś negocjować cenę i w przypadku nowego Longinesa końcowa cena powinna być około 20% niższa niż ta "na metce".

https://www.zegarki.zgora.pl/oferta/2_0_Longines/#filtry=a29df37df21a0e4e1337cf6428886e792ada4877e005780908a7383efde79b3903ce9b8e1f4714226f0a0bd852dfa645

To jest fajna oferta. Cena już zredukowana:

obraz.thumb.png.4fbb19b371c5f9d1e028ef6f745d768b.png

Tutaj elegant z przeszklonym deklem:

obraz.thumb.png.0ae8b3d62e1b73788abef280aa8d2e07.png

A tutaj model Spirit, który Ci się podobał. Do tego z certyfikatem chronometru (COSC). Dla tego modelu jest sporo różnych opcji kolorystycznych i paskowo/bransoletowych.

obraz.thumb.png.e2494f2310d78c9a67bced3f81ecac58.png

Moim zdaniem Longines jako marka idealnie wpisuje się w Twoje oczekiwania i potrzeby. Znana, ceniona z długą i bogatą historią. W portfolio Swatch Group zaraz za Omegą. Patrząc na ich obecną politykę cenową za niedługo zajmie pewnie miejsce Omegi, która już "odlatuje" na jeszcze wyższy poziom cenowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi