Pein885 1 #1 Napisano 20 Stycznia Witam, szczerze mówiąc nie znam się na zegarach i chciałbym zapytać o opinię znawców tematu. Zegar na zdjęciach jest w mojej rodzinie od przynajmniej 70 lat, a według mojego taty nawet 100 lat. Nie ma widocznych napisów. Wahadło nie jest przymocowane tylko przyłożone, nie jest oryginalne. Nie wiem co to za zegar, czy jest to produkt fabryczny czy może robota jakiegoś zegarmistrza. Pytanie więc co to może być? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2280 #2 Napisano 20 Stycznia Mało widać... jesli wszystko jest z jednego zestawu - to Kienzle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3511 #3 Napisano 20 Stycznia 50 minut temu, Yahagi napisał(-a): Mało widać... jesli wszystko jest z jednego zestawu - to Kienzle Jeżeli wszystko jest z jednego zestawu, to na opakowaniu napisane jest jak byk:TOSHIBA. Jak pytać, aby otrzymać mniej głupie odpowiedzi - jest w podwieszonym temacie. 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witold 56 55 #4 Napisano 20 Stycznia Skrzynia w stylu Altdeutsch czyli niemiecka odmiana historyzmu (eklektyzmu). Mechanizm na 90 % to produkt czarnoleski. Wychodzi na jedną z fabryk w Schwardzwaldzie - Carl Werner ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2280 #5 Napisano 20 Stycznia 2 godziny temu, Anansi napisał(-a): Jeżeli wszystko jest z jednego zestawu, to na opakowaniu napisane jest jak byk:TOSHIBA. hihi... o opakowaniu nie pomyślałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pein885 1 #6 Napisano 22 Stycznia Udało mi się zrobić zdjęcia mechanizmu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 297 #7 Napisano 22 Stycznia Logo Kienzle 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2280 #8 Napisano 22 Stycznia Czyli trafiłem (wersja dla Tohiby :D) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #9 Napisano 23 Stycznia Noo , jest trochę rdzy - trzeba nieć nadzieję , że na czopach było trochę tłuszczu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach