spartan 0 #5026 Napisano 8 Lutego 2011 Podobno (mowie, podobno bo nie mialem przyjemnosci zasiasc za kierownica) cala magia Veyrona polega na tym jak jest zbudowany. Jego osiagi nie sa niczym nowym w swiecie sportow samochodowych, ale no wlasnie, tam komponenty wymieniane sa na biezaco, a tutaj maja trwac wiele lat. 0 A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz888 65 #5027 Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) OK update - pobiegłem na szybko coś zrobić ale ogólnie pogoda była pochmurna i "bura" więc nic wielkiego nie zostało zrobione - po za tym całego auta nie pokazuję z uwagi na to że otoczenie mojego parkingu jest zdecydowanie mało ciekawe i więcej by mi napsuło na fotkach niż pomogło EDITEW zapraszam an blog'a (link w podpisie) tam fotki powiększone otwierają się w nowym oknie więc wygodniej się ogląda I na koniec jeszcze mała próbka kolorku - mniej więcej tak wygląda chociaż mega ciężko go sfotografować i przedstawić dokładnie ten kolor ogólnie na żywo wygląda świetnie Edytowane 8 Lutego 2011 przez Mariusz888 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotylozaur 2 #5028 Napisano 8 Lutego 2011 Clarkson powiedział o Veyronie, że są inne samochody, które osiągają podobne prędkości, ale ten nie zepsuje się po osiągnięciu V-max i tym różni się od innych tuningowanych wynalazków. Kiedyś w fifth gear próbowali na niemieckiej autostradzie rozpędzić Brabusa CLS do jego V-max, nie dość, że im się nie udało to jeszcze w trakcie popsuł się 0 Spacelovematic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #5029 Napisano 8 Lutego 2011 Czyli jednak benzynę kupiłeś.... Przynajmniej "turbo" ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz888 65 #5030 Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) Czyli jednak benzynę kupiłeś.... Przynajmniej "turbo" ?Nie bardzo kapuję więc musisz rozwinąć Btw co to jest turbo? Bo pierwsze słyszę że Skoda produkuje wersję Turbo - Porsche to owszem - w Skodzie mocniejsza wersja nazywa się RS No benzynę a co miałem kupić? Diesel jest duużo droższy a ja nie jestem kurierem ani przedstawicielem handlowym. Btw po czym poznałeś że to benzyna? Skoda ma gaz czyli LPG ale podobno jest z nimi dużo problemów i od razu rzetelnie informują że mogą założyć ale nie polecają - czyli fajnie bo bez ściemy. A ja za to co zaoszczędziłem na LPG dołożyłem do silnika TSI więc lepsze osiągi i mniejsze spalanie Edytowane 8 Lutego 2011 przez Mariusz888 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4142 #5031 Napisano 8 Lutego 2011 super fotki ....kolorek rzeczywiście fajny. Napisz jeszcze jakie wrażenia z jazdy TSI....rozumiem, że wziąłeś 105 koni ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakhalin 0 #5032 Napisano 8 Lutego 2011 oczywiscie a clarkson to mędrzec, przestańcie tego pajaca cytować co drugie zdanie dla mnie on jest zwykłym bubkiem - wyniesionym dzięki TV. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz888 65 #5033 Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) Nie - wziąłem 85'kę mocy jest i tak "na głowę" - silnik jest na prawdę dynamiczny i w porównaniu do normalnej 1.4 i 1.2 sprawia wrażenie dużo mocniejszego. Ogólnie dzięki turbince ładnie ciągnie już od niższych obrotów W PL i tak nie za bardzo jest gdzie moc wykorzystać bo nawet na ekspresówkach bywa ograniczenie do 50km/h dla mnie moc tego 85 TSI jest zupełnie wystarczająca (zbiera się jak zły i pasażer raczej mógłby zarzucić kłam stwierdzeniu że jedzie autem z silnikiem 1.2 ) - to miało i ma być ekonomiczne i solidne autko do pracy - kiedyś jak kasa pozwoli będzie coś sporo mocniejszego i koniecznie w wersji cabrio Edytowane 8 Lutego 2011 przez Mariusz888 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #5034 Napisano 8 Lutego 2011 Nie bardzo kapuję więc musisz rozwinąć Btw co to jest turbo? http://pl.wikipedia.org/wiki/Turbospr%C4%99%C5%BCarka Bo pierwsze słyszę że Skoda produkuje wersję Turbo - Porsche to owszem - w Skodzie mocniejsza wersja nazywa się RS http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=2652 No benzynę a co miałem kupić? Diesel jest duużo droższy a ja nie jestem kurierem ani przedstawicielem handlowym. Ale ma też wyższy moment obrotowy Btw po czym poznałeś że to benzyna? Po obrotomierzu Skoda ma gaz czyli LPG ale podobno jest z nimi dużo problemów i od razu rzetelnie informują że mogą założyć ale nie polecają - czyli fajnie bo bez ściemy. A ja za to co zaoszczędziłem na LPG dołożyłem do silnika TSI więc lepsze osiągi i mniejsze spalanie Czyli masz turbo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #5035 Napisano 8 Lutego 2011 oczywiscie a clarkson to mędrzec, przestańcie tego pajaca cytować co drugie zdanie dla mnie on jest zwykłym bubkiem - wyniesionym dzięki TV. Ale: 1. 99% facetów na świecie by się z nim zamieniło na pracę2. Nie można mu odmówić poczucia humoru i pewnej charyzmy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz888 65 #5036 Napisano 8 Lutego 2011 Lawnowerman - a to po prostu się nie zrozumieliśmy TSI oczywiście ma sprężarkę czyli turbo dla mnie turbo raczej od razu kojarzy się z mocniejszymi wersjami tych samych modeli ale tak - jest w takim razie turbo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spartan 0 #5037 Napisano 8 Lutego 2011 Medrzec czy nie to nieistotne. Istotne jest natomiast to, ze zeby zjadl na testowaniu luksusowych aut i ma porownanie. Wiekszosc z nas te auta zna tylko z plakatow i nie mamy zadnego punktu odniesienia, a on ma. 0 A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ambasador #5038 Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) Jak Jeremy w Top Gear powiedział, że Ford Ka to g***o to w całej GB spadła sprzedaż tego auta. Za co zresztą później został oskarżony przez Forda.Poza tym to jest typ faceta, który mówi co mu ślina na język przyniesie i ma wy****e na wszystko. Na prawdę mało jest takich ludzi a już na pewno w Polsce gdzie ludzie zamiast żyć swoim życiem, żyją życiem sąsiada, jego problemów. Muszą wiedzieć gdzie sąsiad jada, gdzie nocuje, z kim się spotyka itp itd. bo inaczej by byli chorzy. Tak jak napisał Lawnowerman - 99% facetów chciało by się z nim zamienić na pracę. Jeżeli chodzi o samochody to od Bugatti wolałbym to: Pagani Zonda R Edytowane 8 Lutego 2011 przez Ambasador 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakhalin 0 #5039 Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) To pagani to fajny samochod ale nie na nasze polskie realia odnosnie pana klaksona on pracuje u KOGOS i nie wierze ze ma calkowita swobodew wyrazaniu swoich mysli, to co mowi napewno nie moze konkurowacz interesami reklamodawcow. Widocznie ford nie byl wsrod nich. wyobrazcie sobie inwestujecie 100 mln w reklame tv i jakispajac z tejze stacji wysmiewa wasz produkt, napewno traci na tym rowniez stacja. z japonczykow to ten samochod budzi u mnie dreszczyk emocji: http://www.youtube.com/watch?v=PkaEoCdyyJY&feature=related Edytowane 8 Lutego 2011 przez rusoholik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ambasador #5040 Napisano 8 Lutego 2011 Oglądasz Top Gear? Przecież Jeremy najeżdża na wszystkich, na nas, na Niemców, na Brytyjczyków itd. To samo z samochodami: tak samo krytykuje Forda Ka jak i Ferrari a o Mercedesie to już się nie mówi. On potrafi powiedzieć, że Mercedes CLS AMG to g***o a jednak Mercedes czy Ferrari dają im cały czas auta do testowania Nie trzeba brać wszystkiego na poważnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakhalin 0 #5041 Napisano 8 Lutego 2011 program swietnie zrobiony ale klasona nie trawie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxwell 0 #5042 Napisano 8 Lutego 2011 Clarkson na samochodach się zna ale jego opinie wypowiadane w TG to sobie można w buty włożyć.Ogólnie wszystkie samochody są ch.jowe poza Volvo XC90, AM i czasem Jagiem.Jak zdarzy mi się ogladać TG to wyłączam głos i patrze na samochody bo tym co mówi JC to się może podniecać co najwyżej dzieciak wychowany na plejaku.Ale czasem jest śmieszny to fakt, chociaż częściej jest irytujący jak wszystko co jest w nadmiarze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spartan 0 #5043 Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) Clarkson na samochodach się zna ale jego opinie wypowiadane w TG to sobie można w buty włożyć.Ogólnie wszystkie samochody są ch.jowe poza Volvo XC90, AM i czasem Jagiem. Nie jest tak, generalnie jak z autem jest cos nie tak to on to mowi. Dla nas kazdy z tych samochodow bylby rewelacyjny. Powiedz mi prosze, ile razy miales przyjemnosc prowadzic to co masz w swoim avatarze? Nie jest to bynajmniej podchwytliwe pytanie. Mozliwe ze jestes szczesliwym posiadaczem. Jezeli tak to chetnie wyslucham Twojej opinii na temat tego auta, jezeli nie to opinia Twoja jest warta tyle samo co moja czyli nic. Podniecamy sie egzotycznymi autami, wklejamy zdjecia do tego tematu i oczekujemy poklasku, ale tak naprawde nie znamy sie na nich. A on tak. Wiec jesli mowi ze w aucie X element Y jest niedobry to nie mam powodow, aby mu nie wierzyc. Edytowane 8 Lutego 2011 przez spartan 0 A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakhalin 0 #5044 Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) jakbym miał pieniążki na lexusa LFA, czy cokolwiekinnego, to napewno! NAPEWNO nie czytalbym ksiazek clarksonai nie ogladal jego programow aby sie dowiedziec co kupic to jest dziecinada. Edytowane 8 Lutego 2011 przez rusoholik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spartan 0 #5045 Napisano 8 Lutego 2011 jakbym miał pieniążki na lexusa LFA, czy cokolwiekinnego, to napewno! NAPEWNO nie czytalbym ksiazek clarksonai nie ogladal jego programow aby sie dowiedziec co kupic to jest dziecinada. Co by bylo gdyby... nawet nie zaczynajmy tego typu dyskusji. Natomiast w rzeczywistosci, niejaki S. Cowell, multimilioner, producent muzyczny, ma takie pieniadze i kupil samochod wylacznie dlatego, ze JG stwierdzil, ze to jedno z najlepszych aut jakie w zyciu prowadzil. Czy sie to nam podoba czy nie TG to program opiniotworczy i ludzie kupuja (lub nie) pod wplywem opinii, jakie w nim padaja. 0 A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakhalin 0 #5046 Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) juz to widze tych wszystki bogatych ludzi przed telewizoremi czekajacych na program pana klaksona Edytowane 8 Lutego 2011 przez rusoholik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 401 #5047 Napisano 8 Lutego 2011 jakbym miał pieniążki na lexusa LFA, czy cokolwiekinnego, to napewno! NAPEWNO nie czytalbym ksiazek clarksonai nie ogladal jego programow aby sie dowiedziec co kupic to jest dziecinada.No właśnie - gdybyś miał pieniążki i może gdybyś je miał i patrzył na te auta troche inaczej (realniej) być może sugestie pana JC byłyby Ci przydatne. A tak wspomniany JC jest tu jedynym autorytetem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakhalin 0 #5048 Napisano 8 Lutego 2011 napewno, czekalbym z utesknieniem na jego kolejny programaby dowiedziec sie jakie auto kupic 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakhalin 0 #5049 Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) sa ludzie ktorzy kupuja szmatlawce typu: "logo"zeby sie dowiedziec jaki sobie zegarek kupic,jaki samochod, jaki motocykl, jakie spodnie i prezerwatywy, ale sa tez ludzie madrzy i inteligentni z duza wiedzaktorzy nie potrzebuja "logo" i innych klaksownowdo zycia i szczescia. Edytowane 8 Lutego 2011 przez rusoholik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakhalin 0 #5050 Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) przypomnijcie sobie reklamy Patka, ojsciec z synem, ojciec sie goliusmiechniety syn patrzy na ojca,...i oto zrodlowiedzy - OJCIEC, i w takie gusta oni trafiaja, przeciez reklamy patka nie sa dla biedakow,i jakis specjalista od marketingu wiedzialw co uderzyc wiec wnioskuje z tego ze bogaci kultywujawiezi rodzinne, i taki syn uczy sie manieri calej reszty potrzebnej do zycia- od ojca, ...a nie od jakiegos klownsona Edytowane 8 Lutego 2011 przez rusoholik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach