Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest

Pogadajmy o samochodach :-)

Recommended Posts

Guest

Witam.

Na forum pisaliśmy już o kobietach, fotografii, audiofiliźmie, no to teraz czas na samochody :D. Fajnie by było żeby ten wątek nie był całkowicie oderwany od tematyki naszego Forum dlatego może spróbujmy to powiązać z zegarkami. Mianowicie, zegarki jakich firm pasują do określonych marek aut :?:. Ja na początek polecę samochodem moich marzeń... Bentleyem :D.

post-0-0-26214900-1330477059.jpg

Hmm, do takiego auta to wstyd wsiadać z zegarkiem innym niż IWC :wink:, najlepiej z kolekcji Da Vinci (bo ekskluzywnie) albo Ingenieur (bo kojarzy się z czymś lekko sportowym i świetnym jakościowo (technologia wykonania)). A jakie Wy lubicie marki no i z jakimi zegarkami je utożsamiacie :?:.

Moim zestawem marzeń na dziś dzień jest to auto:

astonmartindb97az.th.jpg

, ten zegarek- nieprzypadkowo :D :

post-36-0-56259100-1330477072.jpg

i kobita, której zdjęcia wstawiłem w wątku "esteci" :wink: :D

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Sorry, ja naprawdę uwielbiam markę BMW ale jak patrzę na te auta w Polsce, to kojarzą mi się tak :

bmw53509996fz.jpg

023200071oe.jpg

:D

Tu nie ma za co przepraszać Tessio, tak to już się kojarzy i tyle :D

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Tessio, Twoje skojarzenie to pół biedy. Lubię BMW i cenię te samochody (535d) ale mi się kojarzą jeszcze gorzej - z ekipą mojego ziomka Millera i z Kwaśną zawartością pałacu prezydec... wróć namiestnikowskiego. I z ludźmi z BORu, którzy uważają, że mają pierszeństwo przed wszystkimi.

No i z ORISem.

Moje samochodowe marzenie nie zmienia sie od paru lat... No, może zmienia sie wraz z wprowadzaniem nowych generacji tego modelu.

Kraj pochodzenia: Japonia

Imię, nazwisko itp: Subaru Outback H6

Nie stać mnie i raczej w najbliższym czasie stać mnie nie będzie. Ale gdyby ktoś chciał sprezentować - mogę podpisać oświadczenie, że przez najbliższych 25 lat niczym innym jeździć nie będę :)

sb2005outbackwagon883869m3lr.th.jpg

sb2005outbackwagon883867m7ke.th.jpg

tesuob24404dd5543a3f26st.th.jpg

post-269-0-57296200-1330477089.jpg

serducho:

97dccb239a55c91a6fc12jz.th.jpg

legacymotor0yb.jpg

Marzenia zegarkowe też coraz częściej dryfują w stronę Kraju Kwitnącej Wiśni... jakoś tak :)

:D

Tyle jeśli chodzi o nowe samochody. Bo mógłbym jeszcze sporządzić potężną listę oldtimerów :D ...W 123 coupe ... DS ... XM .... 900 Turbo .... CSi 635 M ..... ech.... :roll:

Michał

Odkąd go poprowadziłem nie chcę nic innego. Jeden do wszystkiego, uniwersalny i cudowny:

Overview_E7F16728-D086-4581-A0F7-FE5558172908_502x670.jpg

Tyle, że czarny lub antracytowy.

Do kompletu tak samo wielozadaniowy i uniwersalny i cudowny:

25035000.jpg

Guest
Niestety Mariusz, jeśli chodzi o Bentleya - Breitling był szybszy :)

:D Szkoda, tym bardziej, że takie cacka pasują do Bentleya znakomicie,...

post-0-0-19949200-1330477093.jpg

post-0-0-28942400-1330477094.jpg

... zwłaszcza Ingenieur :D.

Pozdrawiam

grzesiek, fajny komplecik :D

A jeśli chodzi oBMW - cokolwiek by o tej marce nie mówić, to właśnie BMW stowrzyło jeden z najbardziej fascynujących samochodów wszechczasów:

post-269-0-47401600-1330477095.jpg

1986bmw635csiartcarrobertrausc.th.jpg

BMW 635 CSi , 6 cylindrów w rzędzie, 286 KM .... i absolutnie cudowny (jak dla mnie) design.

Michał

takie cacka pasują do Bentleya znakomicie,...

... zwłaszcza Ingenieur :D.

Fakt... Nazwa może mało arystokratyczna, ale designersko pasuje idealnie. Inżynier obok Aquatimera to jak dla mnie zdecydowanie najfajniejsze IWC :D

Michał

@neuro

6 jest piękna, ale powiem szczerze ch.ol.ernie trudna w prowadzeniu. Przynajmniej jak dla mnie. Jakąś słabszą wersją jeździłem. W zimę, tourbullion z niego zrobiłem :D

grzesiek napisał:

Jakąś słabszą wersją jeździłem. W zimę, tourbullion z niego zrobiłem :)

:D:):D

Ale powracając do "szóstki", to nowa jest dla mnie jednym z najbardziej upragnionych samochodów, po prostu bajka. Do tego silniczek 4,5 i nawet Rolex'a możecie mi na łapę włożyć :wink:

Marcin

Samuel Butler

Parę lat temu byłem w muzeum Corvetty w Stanach... ale nazwy miejscowości nie pomnę - gdzieś w Kentucky. Niestety, bateria aparatu padała i nie zdołałem zrobić wielu fotek, a szkoda... Trzy wkleję (po kliknięciu na fotkę otwiera się właściwy rozmiar):

Corvetta `76 - mój rocznik :) No i ja, ale tera to już inaczej wyglądam :D

27108420164-thumb.jpg

Prototyp - Corvetta z silnikiem z tyłu ....

27108473812-thumb.jpg

27108501451-thumb.jpg

Wiele tam było pięknych maszyn. Z ciekawszych - Corvette kombi 4x4 :D Poważnie! Generalnie - to samochody proste konstrukcyjnie, fatalnie wykończone i piekielnie rasowe :) Zaznaczam, że to własnie wizyta w tym miejscu zmieniła moje zdanie na temat Corvetty, której fanem nigdy nie byłem.

Pojeździłoby się.... :roll:

Michał

No i ja, ale tera to już inaczej wyglądam

Właśnie Neuro, ja sobie Ciebie całkiem inaczej wyobrażałem :wink: i myslałem, że jesteś starszy, bo piszesz tak... mądrze :?: 8) :wink:

Guest
Fakt... Nazwa może mało arystokratyczna, ale designersko pasuje idealnie. Inżynier obok Aquatimera to jak dla mnie zdecydowanie najfajniejsze IWC :D

Ingenieur jest naprawdę świetnie wykonanym zegarkiem i to nie tylko w aspektach wyglądu. Jako ciekawostkę związaną z IWC powiem jeszcze, że w którymś numerze Watch International wyczytałem, iż Peter Sauber jest nosicielem zegarka z kolekcji Da Vinci.

Pozdrawiam

Ktoś kiedyś ładnie napisał, że stara szóstka to był żarłacz ludojad a nowa to jest niby też rekin, ale wielorybi....

Onegdaj BMW stworzyło (przy wydatnej pomocy Lamborghini) jeszcze jedno cudeńko - M1 , zresztą z tym samym silnikiem co "szóstka" - tylko o innych parametrach

guruart19140920053l0bp.th.jpg

post-269-0-44341200-1330477120.jpg

800pxbmwm118ga.th.jpg

blkm1bridge2os.th.jpg

i jeszcze jeden look na szóstkę:

b2e4c5166413a85eb71056cbec9551.th.jpg

i wszystkie trzy:

2fc14d796b559562c9027751f9211d.th.jpg

sorry za ten nawał fotek... ale autka fajne :D

Michał