Wymiana baterii w starym kwarcyku TIMEX
Wymiana baterii, problem, zegar zatrzymuje się.
dodany przez
sosna, w "Zrób to sam" - wskazówki przy samodzielnych naprawach
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez Petru23
Mam nowego Elements ale ma jedną istotną wadę. Ze względu na kształt koperty (spodu) i rozmiar koronki potrafi się ona (koronka) wysunąć podczas noszenia. Zahaczy o ubranie, mankiet czy cokolwiek. Problem dotyczy m.in. Beringa o podobnym kształcie koperty.
Pytanie, czy jest możliwość jej wymiany i czy zegarmajster to powinien zrobić. Jaki może być koszt? Oddać raczej go nie oddam (skróciłem bransoletę).
-
Przez CebulaNet
Witam.
Jak mogę wyjąć baterię z zegarka Longines VHP ze zdjęcia? Bateria jest w plastykowym koszyczku i nie wiem jak wyjąć ten koszyczek lub samą baterię z zegarka. Metalowe elementy którymi koszyczek jest przytwierdzony do mechanizmu nie wyglądają mi na śrubki więc odkręcić się ich raczej nie da.
Pomoże ktoś?
Dodam jedynie, że nie jestem zegarmistrzem więc poprosiłbym o porady jak dla kompletnego laika na poziomie pre-beginner.
-
Przez T200
Czy ktoś z Was wie jaka powinna być bateria w zegarku Jacques Lemans 1-1152? Jakiekolwiek informacje na temat tego modelu ciężko znaleźć w internecie, o baterii nie wspominając. Niestety nie ma w nim starej na wzór.
Udało mi się jedynie znaleźć informację, że do modelu 1-1697 pasuje bateria 371, ale to zupełnie inny model.
-
Przez pajakleon97
Witam serdecznie
Nie za bardzo dbam o zegarki i oto pojawily sie brzydkie rysy na bezelu w moim Glycine Combat Sub. Niezaladnie to wyglada a lubie ten zegarek i jak dla mnie byl dosc kosztowny wiec chcialbym go zatrzymac na dluzej. Wiecie moze gdzie we Wroclawiu moglbym ten bezel wymienic? Przy okazji zrobic tez przeglad bo mam wrazenie, ze rezerwa chodu krocej trzyma. Dobrze zeby bylo to tez oplacalne a nie w cenie nowego zegarka...
-
Przez Mako123
Witam, niestety upadł mi zegarek Raymond Weil 5768 i pękło szkiełko. Mam pytanie ile by mogła szacunkowo kosztować wymiana (prawdopodobnie wyrobienie) szkiełka mineralnego wymiary 2,4cm x 2cm. Niestety 400zł za oryginalne szafirowe jest trochę ponad budżet. Jeśli jest tu osoba, która mogła by się tego podjąć to by było super.
-