Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
zbyszke

Nietypowe zegarki marki Atlantic

Czy to dobry pomysl: zebranie do kupy "dziwnych" Atlantikow?  

405 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie  Szanowni  jest jeden ktory nie pozwala   normalnie spac , ale  cierpliwie   szukam    jest   Super 

No, takiego to jeszcze nie widziałem... Pikny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Kolorowe jarmarki" - ale fajny i rzadki, przynajmniej ja pierwszy raz takiego "cudaka" widzę.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekopałem cały temat i nie znalazłem takiego jak mój nowy używany Atlantic Monza :) /choć sporo zdjęć już nie działa/ Tak więc automat na 25 kamieniach, koperta po renowacji, tarcza do renowacji. No i jakiś sensowny pasek muszę do niego kupić.

post-74535-0-75551700-1417729710_thumb.jpg

post-74535-0-97129300-1417729716_thumb.jpg

post-74535-0-53697900-1417729720_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki z lat siedemdziesiątych, czyli, mój ulubiony Silverstreak oraz inne takie jak Chambord, Plaza, Monza czy Square Date, miały tarcze o szczególnym wyglądzie i nie jestem przekonany, czy na rynku funkcjonuje firma, której może udać się to przywrócić niskim kosztem o ile w ogóle - a tarcza wcale nieźle się prezentuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza ogólnie w fajnym stanie poza miejscem w pobliżu logo. Tam wyraźnie odeszła farba. Jak nie uda się zrobić renowacji to tak zostanie. I tak jest super :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te tarcze pokrywano warstwą lakieru i często widziałem złuszczającą się warstwę ochronną bez uszczerbku podkładu - może to ta sytuacja. Niestety jakość zdjęcia nie pozwala tego ocenić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak właśnie może być. Po tarczy "wala się" kawałek lakieru. Później wrzucę lepsze zdjęcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogło by być lepiej ;) spróbuj przy dziennym świetle. Powinno być o wiele lepiej widać.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może być uszkodzony lakier i możliwe, że odchodzi z częścią podkładu, ale kolejne zdjęcie wstaw o możliwie najwyższej rozdzielczości i, tak jak nadmienił Staszek, zrobione w dzień. Oczywiście nadal to będzie tylko fotografia - to Ty masz zegarek w ręce, możesz wyjąć go z koperty i z lupką wszystko ocenić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny! Twoj?! Podejrzewam, ze jest tam valjoux 7734 i zrobiony jest na kopie heuera!

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny! Sam bym przytulil takiego! Co chwile jakis nowy Atlantic sie pojawia xylog ma duzo do zbierania ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość lamhub

Ciekawe ów znalezisko ostatnio jak widze coraz więcej antków chrono :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i sie przytulil :)

Atlantic "Heuer" na valjoux 7734 

Heuer dla tego ze jest identyczny z ref12 tak sobie gdybam ;) i moze robil go Heuer na zamowienie Atlantica jednak doczytalem ze te zegarki robila firma o nazwie Orfina!

Tylko ktos madry chcial sie pozbyc z mojego egzemplarza warstwy PVD i go spolerowal i teraz jest bardziej okragly. :(

Ale i tak cieszy bo nie czesto mozna go zobaczyc :) a nawet w sieci nie ma ani jednego takiego!

773454884f9693c1med.jpg

16609985b182d2c8med.jpg

7927536f6ca0b8admed.jpg

Edytowane przez szwed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O juz wiem  kto podkupil od Robertsona   Kochany kolega  Szewd

Wlasnie slyszalem, ze chciales mnie podkupic :) Mowil mi Robertson! 

Podziekowania dla Xyloga za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi