Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
filip3434

Niedrogi g-shock do tenisa i na wakacje

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, sprzedałem właśnie swojego  Apple Watch-a i chce zakupić swojego pierwszego gshocka. Używany będzie głównie w weekendy gdy nie pracuje i nie noszę innych zegarków oraz do gry w tenisa. Jakie modele polecacie? Dodam, że jak na razie wpadł mi w oko casiooak ale nie wiem jak z czytelnością. Rozmiarowo nie chciałbym przekroczyć 47mm. Budżet do 500 zł 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

5600 ,  im tańszy tym lepszy 😉

* bardziej klasyczny od tego wyżej 😆

Edytowane przez gszydlowsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, gszydlowsky napisał(-a):

5600 ,  im tańszy tym lepszy 😉

* bardziej klasyczny od tego wyżej 😆

No właśnie zależy mi na prostym zegarku. Ten GBD-200 mi się bardzo z wyglądu podoba, łączenie ze smartphonem, liczenie kroków spoko ale właśnie z tego powodu pozbyłem się Apple Watcha 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CasioOak da radę, ale musisz wybrać wersję, która będzie czytelna.

Raczej zapomnij o stoperze itd. bo wyświetlacz jest bardzo nieczytelny.

Podsumowując:

jak ma być analogowo to CasioOak

jak ma być cyfrowo i bardziej użytkowo to standardowa kostka (z podstawowej serii 5600)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Sol napisał(-a):

CasioOak da radę, ale musisz wybrać wersję, która będzie czytelna.

Raczej zapomnij o stoperze itd. bo wyświetlacz jest bardzo nieczytelny.

To prawda. Mam chyba najbardziej podstawową wersję CasioOaka GA-2100-1AER i o ile odczyt czasu że wskazówek nie stanowi problemu, bo w tej wersji tarcza i wskazowki są bardzo czytelne, o tyle odczyt czegokolwiek z negatywowego wyświetlacza jest bardzo problematyczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 godzin temu, filip3434 napisał(-a):

No właśnie zależy mi na prostym zegarku. Ten GBD-200 mi się bardzo z wyglądu podoba, łączenie ze smartphonem, liczenie kroków spoko ale właśnie z tego powodu pozbyłem się Apple Watcha 😂

To bez bt i Smart za 350zl

Screenshot_20250626-152119.png

A i sam zacząłem się rozglądać w innym kierunku, bo dzisiejsze gshocki są dla mnie jakieś takie zabawkowe. Timex expedition zaczął do mnie bardziej przemawiać, np taki. Zatem jeśli nie do końca znajdujesz w Casio to, czego szukasz to może w tę stronę...

Screenshot_20250626-152511.png

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, filip3434 napisał(-a):

No ten z czerwonym ekranem spoko jest! 🙂

Masz przecież darmowy zwrot i odroczoną płatność. Zamów, sprawdź, a jak nie pasuje to odeślij. To Twoje prawo oraz przywilej ustawowy. Korzystaj i ciesz się zegarkiem, który spełnia oczekiwania a nie, że trudno - jest i musi zostać bo odesłać się nie da.

;)

Na łapie to na łapie, inaczej nie sprawdzisz. Tyle zegarków co odesłałem to zakrawa o leczenie psychiatryczne. Setki... Ale to co mam jest w pełni satysfakcjonujące. Bez kompromisów.

Edit

Są dwa dostępne, a tak mi się podoba, że chyba będzie tylko 1 szt ;)

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dziś w jednym ze sklepów i mierzyłem zarówno 5600, jak i gbd200. Casiooak odpadł ze względu na czytelność, a do stalowej wersji dopłacać nie chce, bo nie potrzebuje. Jak na razie górą gbd200 ze względu na wyświetlacz i przyjemniejszy pasek niż 5600 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi