-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez sosna
Witajcie.
Odkopałem z dna szuflady starego Timexa Indiglo. Znalazłem zdjęcia jak jeszcze działał z 2014r. Wtedy kupiłem dwa Seiko...
Od tamtego czasu TIMEX leżał nie używany.
Ze względu na zainteresowanie się syna tematem zegarków odkopałem "dziadka".
Kupiłem baterie srebrową. Po włączeniu chwilkę chodzi i się zatrzymuje... Po wyjęciu baterii i ponownym włożeniu sytuacja się powtarza. Sekundnik zatrzymuje się miedzy 11 a 13 minutą i porusza się dwa razy do przodu i dwa do tyłu, tak jakby w pętli. Przez moment kiedy wydaje się działać, po naciśnięciu guzika podświetlenie Indiglo pobłyskuje, ale nie podświetla się prawidłowo (na zdjęciu za czasów kiedy działał).
Wartość zegarka zdecydowanie sentymentalna, młodemu się spodobał i chciał ponosić testowo, żeby sprawdzić czy mu siądzie klasyczny zegarek.
Domyślam się że po tylu latach leżenia mechanizm jest padnięty.
Czy to jest w ogóle do naprawienia jakimś "magicznym zaklęciem" ? 😅
-
Przez Petru23
Mam nowego Elements ale ma jedną istotną wadę. Ze względu na kształt koperty (spodu) i rozmiar koronki potrafi się ona (koronka) wysunąć podczas noszenia. Zahaczy o ubranie, mankiet czy cokolwiek. Problem dotyczy m.in. Beringa o podobnym kształcie koperty.
Pytanie, czy jest możliwość jej wymiany i czy zegarmajster to powinien zrobić. Jaki może być koszt? Oddać raczej go nie oddam (skróciłem bransoletę).
-
Przez Kacperek_77u
Witam, na sprzedaż leci bardzo dobrej jakości homar Tissota PRX. Mechanizm seiko nh35 około 2 miesiące temu przeszedł naprawę i serwis-nabywcy daję 12 miesięcy gwarancji na bezawaryjne użytkowanie
Sprzedaje ponieważ jest to w sumie jedyny współczesny zegarek jaki mam-miał być na daily ale zegarek z branzoletą nie podpasował mi na moją małą ręke.
Stan zegarka oceniam na 8/10-są małe ryski na branzolecie.
Z zestawie jest pudełko z dużą ilością zapasowych ogniw.
CENA: 350ZŁ PLUS WYSYŁKA!!!(preferuję paczkomat ale klijent nasz pan ; ) )
-
Przez pajakleon97
Witam serdecznie
Nie za bardzo dbam o zegarki i oto pojawily sie brzydkie rysy na bezelu w moim Glycine Combat Sub. Niezaladnie to wyglada a lubie ten zegarek i jak dla mnie byl dosc kosztowny wiec chcialbym go zatrzymac na dluzej. Wiecie moze gdzie we Wroclawiu moglbym ten bezel wymienic? Przy okazji zrobic tez przeglad bo mam wrazenie, ze rezerwa chodu krocej trzyma. Dobrze zeby bylo to tez oplacalne a nie w cenie nowego zegarka...
-
Przez Litus
Wystawiam na sprzedaż Boldr Odyssey 45mm w wersji stalowej i tarczą w kolorze ciemnego granatu. Zegarek pochodzi z wymiany forumowej. Stan zegarka oceniam bezpiecznie na 8,0 w forumowej skali. Ma niewielkie oznaki noszenia na ostrych, zewnętrznych krawędziach bezela (w tym miejscu są nie do uniknięcia, nawet przy bardzo delikatnym obnoszeniu się ze sprzętem) i przy zaworze helowym, ale trzeba się dobrze przyglądać. W komplecie wszystko, co dał poprzedni właściciel: walizka ze sztucznego tworzywa, karta gwarancyjna, instrukcja i naklejka, oryginalny czarny pasek gumowy (widoczne ślady użytkowania) oraz trzy dodatkowe, w bardzo dobrym stanie: pomarańczowy, czarny i niebieski. Zegarek bardzo efektowny, świetnie prezentuje się na nadgarstku i pomimo swojego rozmiaru, wygodny. Luma świeci na niebiesko, długo i bardzo ładnie.
Cena: 1650 1500zł + koszt wysyłki
Forma wysyłki: kurier lub INPOST, szczegóły do uzgodnienia z kupującym
Średnica koperty (bez koronki): 45mm
Materiał koperty: stal 316l
Rozstaw uszu: 22mm
WR: 500m
Szkiełko: szafirowe z wewnętrzną powłoką antyrefleksyjną
Bezel: obrotowy, stalowy
Mechanizm: SEIKO NH-35
Tarcza: granatowy mat + Superluminova BGW9
Koronka: zakręcana
Pasek: cztery gumowe drabinki (dwie czarne, pomarańczowa i niebieska)
I trochę bardziej wakacyjnego klimatu 🙂
-