Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Heavyweight2712

Narzedzie do wyciagania pinow

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wiecie jakiego narzędzia mogę użyć do wyciągania i wkładania takich pinów ? tym pinem mam przyczepiona bransoletę do koperty zegarka nie jest to bolec ze sprężyna jak te standardowe, ostatnio udało mi się wypchać jeden ale podczas wkładania niestety go skrzywiłem, do tego typu bolców musi być chyba jakaś specjalistyczna maszynka tylko jaka ? czy ta na zdjęciu będzie odpowiednia ?

unnamed.jpg

Zrzut ekranu (6).png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, da radę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Czy wiecie jakiego narzędzia mogę użyć do wyciągania i wkładania takich pinów ? tym pinem mam przyczepiona bransoletę do koperty zegarka nie jest to bolec ze sprężyna jak te standardowe, ostatnio udało mi się wypchać jeden ale podczas wkładania niestety go skrzywiłem, do tego typu bolców musi być chyba jakaś specjalistyczna maszynka tylko jaka ? czy ta na zdjęciu będzie odpowiednia ?

unnamed.jpg

Zrzut ekranu (6).png

Tak można tym przyrządem, a można też młoteczkiem zegarmistrzowskim i wybijakami na podstawce (sześcian) z dziurami i prowadnicami.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, tommly napisał(-a):

Tak można tym przyrządem, a można też młoteczkiem zegarmistrzowskim i wybijakami na podstawce (sześcian) z dziurami i prowadnicami.

A jak to dokładnie wygląda ? Czy podałbyś mi linka do takich narzędzi żebym mógł to zobaczyć ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.09.2025 o 20:58, Heavyweight2712 napisał(-a):

A jak to dokładnie wygląda ? Czy podałbyś mi linka do takich narzędzi żebym mógł to zobaczyć ? 

Wpisz w google "zestaw narzędzi zegarmistrzowskich" i pojawią się gotowe zestawy, do sporadycznego użytku będą ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi