Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
nh35

watch accuracy meter - pytanie o amplitudę

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, aplikacja watch accuracy meter - jakoś nigdy za bardzo nie zwracałem uwagi na amplitudy(moje 90% to nh35), bo zawsze były mniej więcej ok.

Mam problem z jednym zegarkiem na 7750, produkcji powiedzmy 2021. I tak, na różnych telefonach, mikrofonach, w ciszy, nie wychodzi tam amplituda. Beat error rate bph pokazuje ładnie. Wyniki mniej więcej 6s dzień i 0.2 beat error. Zegarek nakręcony, nie jakoś na maxa. Amplituda ustawiona na 52 stopnie. i nic, czasami pokaże 150 czy tam 240 ale to przez 1 sekundę na 30. Inny mój 7750 (rozjechany jak siemasz) pokazuje non stop amplitudę.

I teraz pytanie, czy koperta jest za gruba, czy aplikacja, mikrofon za słabe, czy może to z mechanizmem jest coś nie tak.

A może nie zwracać na to uwagi jak linia jest prosta 6 sek i 0.2 error, to nie jest jakiś chronometer czy cosc, zwykły 7750

Będę wdzięczny za odpowiedzi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobne doświadczenia z ta apka, która w czesci zegarków nie mierzy tej amplitudy, u mnie też glownie nh35 lub miyota 82xx. Zapewne trzeba by zainwestowac w jakies weishi. Dawno nie patrzylem ale jak sie kiedyś interesowalem to koszty od ok 500 stowek wowczas byly. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opóźnienie i beat error i owszem, pokazuje. Amplitudy w przypadku niektórych zegarków w ogóle, albo tak zmienną, że gdyby była to prawda, to zegarek nie miałby prawa  działać ;) . Wariuje też przy pomiarze Powermatic 80.  (2 mechanizmy).

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tej aplikacji trzeba uzywać co najmniej plastikowych statywów z mikrofonem pod usb do telefonu. A do nich jakiegoś pudełka wygłuszającego hałasy otoczenia. Wtedy odczyty amplitudy wyświetlane są cały czas.
Choć jesli ktoś chce się bawić w coś więcej niż zwykłe sprawdzanie to statyw weishi jest dużym udogodnieniem dla szybkiej zmiany pozycji zegarka bez kombinowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi