Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
bartekwoj

Serwis ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję porady. Oddałem 6cio letni zegarek na serwis z powodu zbyt dużego opóźnienia na dobę około 10sek. 
Serwis trwał 2mce oddałem go w salonie W.KRUK w Poznaniu, po tym okresie przyjechałem go odebrać i okazało się że szkło zamontowane jest brudne/porysowane od wewnątrz.

Gdy  go oddawałem na serwis mam adnotacje że szkło czyste w stanie idealnym.
I teraz moje pytanie jak to wygląda jeżeli chodzi o kontrole jakości, przecież ktoś go składał i skoro tak się szczycą najwyższymi standardami to w jaki sposób mogli popełnić taki bubel.
Naprawa po serwisowa miała być ekspresowa, minęło już 2tyg i nie mam żadnego info.
Jestem już bez zegarka 3mce :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nowego. Ja czekałem na neo vintage TH ponad 6mc, na Ebela 4mc. Po prostu musisz być cierpliwy… 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Potrzebuję porady. Oddałem 6cio letni zegarek na serwis z powodu zbyt dużego opóźnienia na dobę około 10sek. 
Serwis trwał 2mce oddałem go w salonie W.KRUK w Poznaniu, po tym okresie przyjechałem go odebrać i okazało się że szkło zamontowane jest brudne/porysowane od wewnątrz.
Gdy  go oddawałem na serwis mam adnotacje że szkło czyste w stanie idealnym.
I teraz moje pytanie jak to wygląda jeżeli chodzi o kontrole jakości, przecież ktoś go składał i skoro tak się szczycą najwyższymi standardami to w jaki sposób mogli popełnić taki bubel.
Naprawa po serwisowa miała być ekspresowa, minęło już 2tyg i nie mam żadnego info.
Jestem już bez zegarka 3mce  

Reklamuj z powrotem. Cokolwiek będzie, mają wyczyścić lub wymienić Wydaje mi się, że mogli robić w Polsce i widocznie kontroli nie ma. Gdyby poszedł do Szwajcarii, to pewnie tak by nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobne doświadczenia z poznańskim salonem - serwisem. Dramat jednym słowem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Reklamuj z powrotem. Cokolwiek będzie, mają wyczyścić lub wymienić emoji6.png Wydaje mi się, że mogli robić w Polsce i widocznie kontroli nie ma. Gdyby poszedł do Szwajcarii, to pewnie tak by nie było.

Tak tak oddałem od razu tego samego dnia, najwidoczniej w PL był robiony, mam nauczkę na przyszłość bo większość osób doradzało pojechać do Berlina i podobno taniej jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uszanowanie 😁 

Ja swojego explorera II (226570) serwisowałem w zeszłym roku. 

Pierwsze zgłoszenie 28 lutego 2024, wrócił w połowie kwietnia 24 do Salonu,

Na miejscu okazało się że bez wydruków i ubrudzonym szkłem (nie dało się tego wyczyścić).

Już nawet doradca stwierdził w salonie że nie ma co i odsyłamy. 

Z miejsca pojechał raz jeszcze na  drugi serwis - 19. Kwietnia.

Wrócił ostatecznie w maju.

Tym  razem jak nowy, czyściutki i przedewszystkim wyregulowany z wydrukami, teraz robi 1,6 s/d.

Także trochę to trwało ale zrobili. Papierów przysłali do niego po serwisowych. 

IMG_5571.thumb.jpeg.31928caa62e5b3b0ec139bed26a51ccc.jpeg

IMG_5572.thumb.jpeg.a8badba5d6c707c3c2b5bf0585c4f330.jpeg

Edytowane przez SPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie życie nauczyło, że to co wychodzi z fabryki, z reguły jest w porządku i najlepiej nie dotykać. Są rzeczy, które można samemu serwisować i wychodzi lepiej niż jakieś serwisy (nie myślę w tym momencie o zegarku). Kiedyś dałem tani zegarek do serwisu i gdybym wiedział co wiem to bym poczekał i dał do producenta. Swoje lepsze zegarki planuję używać tak długo aż będę znaczne kłopoty. Nie spodziewam się aby serwis był 5 razy droższy o zwykłego serwisu.

Edytowane przez Undziak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi