Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
hezio

Nowości CITIZEN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

jako niepoprawnego fana CITIZEN dawno mnie nic tak nie zaciekawiło jak zapowiedź nowych modeli z których "gada" do mnie a'la panda ;)

Mechanizm: Cal. B620 Eco-Drive

Funkcje: godziny, minuty, sekundy, 24-godzinna tarcza pomocnicza (ze wskaźnikiem AM/PM), sekundnik, data i chronograf z dokładnością do 1/5 sekundy z 60-minutowym licznikiem

Rezerwa chodu: 270 dni rezerwy chodu w ciemności

Certyfikat chronometru: ±15 sekund miesięcznie

Koperta 43 mm

Uszy 22 mm

Referencje: CA4730-59A, CA4730-08E, CA4733-00L

Introducing: Citizen Kicks Off 2026 With Three New Eco-Drive Powered Endeavor Chronos - Hodinkee 
image.thumb.png.3bb9e609ec795c1eae44a41d2047c606.png
CA4730-59A_Catalog.jpg?ixlib=rails-1.1.0&fm=jpg&q=55&auto=format&usm=12&fit=crop&ch=Width%2CDPR%2CSave-Data&alt=
CA4733-00L_Catalog.jpg?ixlib=rails-1.1.0&fm=jpg&q=55&auto=format&usm=12&fit=crop&ch=Width%2CDPR%2CSave-Data&alt=
CA4730-08E_Catalog.jpg?ixlib=rails-1.1.0&fm=jpg&q=55&auto=format&usm=12&fit=crop&ch=Width%2CDPR%2CSave-Data&alt=

Edytowane przez hezio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panda 

wielkosc

wygkad

wszytki mi pasuje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem ale do mnie nie przemawiają te nowe projekty ani to typowe chrono ani diver. Natomiast popatrzcie na ten model - nowość z kiedyś...

CA4680-55L Sport Luxury. W tym zegarku czuć jeszcze ducha starego dobrego dizajnu Citizena....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Slaweknh napisał(-a):

Nie wiem ale do mnie nie przemawiają te nowe projekty ani to typowe chrono ani diver. Natomiast popatrzcie na ten model - nowość z kiedyś...

CA4680-55L Sport Luxury. W tym zegarku czuć jeszcze ducha starego dobrego dizajnu Citizena....

Mam dokładnie takie samo zdanie jak Ty.

Niektóre stare referencje podobają mi się o wiele bardziej, niż te współczesne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.01.2026 o 13:18, Karakal napisał(-a):

Niektóre stare referencje podobają mi się o wiele bardziej, niż te współczesne.

Wiele lat już nie widziałem na stronach Citizen nic ciekawego w mojej ocenie nie licząc Series 8 - a teraz proszę bardzo nawet budżetowe ;)
Zenshin 60 Mechanical  Super Titanium™ £549

image.thumb.png.7c2b09979696ff05b32221f06d135bff.png
nk5020-58p_back.png (1000×1000)

Edytowane przez hezio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No kurcze też nie.  Co to za wzornictwo? Popatrzcie na te indeksy czy wskazówki takie bezpłciowe i ta subtarcza te napisy najprostsza czcionka. Subtarcza z dziwnej strony. Oj strasznie mi się nie podobają te zegarki to wogole nie są projekty z japońskiej szkoły wzornictwa.. Tak samo (przepraszam że w dziale Citizen) uważam wielki błąd Seiko i ich nowoczesne logo X serii Prospex na pięknym zegarku Alpinist przecież to wogole nie pasuje. Kiedyś to były zegarki. Takie mam często odczucia. Ale to tylko moja skromna opinia. Proszę się nie przejmować :) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Slaweknh napisał(-a):

No kurcze też nie.  Co to za wzornictwo? Popatrzcie na te indeksy czy wskazówki takie bezpłciowe i ta subtarcza te napisy najprostsza czcionka. Subtarcza z dziwnej strony. Oj strasznie mi się nie podobają te zegarki to wogole nie są projekty z japońskiej szkoły wzornictwa.. Tak samo (przepraszam że w dziale Citizen) uważam wielki błąd Seiko i ich nowoczesne logo X serii Prospex na pięknym zegarku Alpinist przecież to wogole nie pasuje. Kiedyś to były zegarki. Takie mam często odczucia. Ale to tylko moja skromna opinia. Proszę się nie przejmować :) pozdrawiam

Seiko kiedyś używało logo X właściwie chyba tylko na metkach w zegarkach JDM  a potem "się rozlało".

W Sumo na tarczy było: "Scuba" a potem X 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi