Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Klub Miłośników Zegarków GLYCINE

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jest nie tylko z zegarkami. Popatrz na ceny elektroniki w USA. Zresztą sprawa tyczy się głównie rynku zza oceanu, bo jeśli chodzi o zegarki, to ja swoje nowe nabyłem u nas taniej niż w innych krajach EU.

Co innego Massdrop. Zakupy grupowe rządzą się swoimi prawami. Do tego doszła nadprodukcja i tanie Glycine zalało rynek w USA. Mimo tego ja swoją Glycinę zamawiałem u Piotra. Kilka razy już się naciąłem i teraz wolę kupować w spokoju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest nie tylko z zegarkami. Popatrz na ceny elektroniki w USA. Zresztą sprawa tyczy się głównie rynku zza oceanu, bo jeśli chodzi o zegarki, to ja swoje nowe nabyłem u nas taniej niż w innych krajach EU.

Co innego Massdrop. Zakupy grupowe rządzą się swoimi prawami. Do tego doszła nadprodukcja i tanie Glycine zalało rynek w USA. Mimo tego ja swoją Glycinę zamawiałem u Piotra. Kilka razy już się naciąłem i teraz wolę kupować w spokoju.

Ja niestety sie zawiodlem na gwarancji Polskiej, gdzie maja w d*pie swojego klienta ;) Wiec jak dla mnie, ze wzgledu, ze czesto podrozuje nie robi na mnie to wrazenia. I uwazam, ze doplata za nic jest nie rozsadna. Ale kazdy ma prawo wyboru, Piotra jedynie mozna pochwalic za ceny, ale nie maja startu do massdropa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że nie mają startu, bo Massdrop do grupowe zakupy. Żaden dealer nie ma szans z wyprzedażami. Ciekawe co zrobisz jak Ci przyjdzie z Massdropa zegarek z wadą... Jakbym miał wysyłać na swój koszt nowy zegarek za granicę i czekać kilka tygodni to miałbym dość. W dodatku jeśli byś go odsyłał do Stanów to istnieje ryzyko, że na powrocie dostałbyś drugi VAT w gratisie.

Jako, że piszemy w wątku Glycine to określenie "mają w d*pie swojego klienta" jest niezbyt trafne. Popytaj osób, które kupowały/reklamowały coś u Piotra. Życzę każdej firmie takiej obsługi posprzedażowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Mozesz opisac swoja historie lisciu. Okreslenie, ktorego uzyles bardzo nie pasuje mi do Piotra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co się nakręcać. Są zegarki które kupuje tylko w salonach a są i takie co wole kupić na masdropie bo uważam ze tam jest ich realna cena. Zauważcie że np Breitling już nie był tak tani na Massdropie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam trzy Glycine z Globala i każdy jest idealny. Glycine z wadami dostalem właśnie dwa razy z polskiej dystrybucji. Raz naprawiony na gwarancji, drugi raz po nieudanej naprawie wymieniony na nowy model. Więc nie ma co uogólniać - buble się zdarzają wszedzie, nie tylko z massdropa ale i z PL. Dodam, ze problemy z kontrolą jakości Glycine ma od dłuższego czasu, a nie od przejęcia przez Invicte. Pierwszy DC-4 kupilem od polskiego dystrybutora w 2015 i od razu poszedl do naprawy. Od początku marka była chyba dosyć przewartosciowana. Teraz wychodzi powoli szydło z worka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr ile razy już piszesz tą historyjkę 5/6 daj spokój .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie "historyjka", tylko fakty. Mam takie doświadczenia i sie dziele nimi. Warto wiedzieć i warto rozmawiac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok tylko co 3strony i ten sam opis i historia przebiegu tych faktów trochę za dużo chyba....

Co do wpisu cytuje "od początku marka była przewartosciowana" to o jaki/który początek Ci chodzi ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiązuje do wcześniejszych wypowiedzi. Piszę jak jest. Massdrop to nie dyskont który sprzedaje odrzuty, tylko po prostu jakość Glycine szwankuje i nowy zegarek z wadą można kupić zarówno na wyprzedaży jak i od dystrybutora w PL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co opisywać, dawno to było. I strasznie nie lubię, gdy jest taka nagonka na jakość massdropa, gdy szczególnie większość nie kupiła tylko filozofuje co by było gdyby było. Z polskiej dystrybucji nie raz można trafić bubla. A jak ktoś nie umie sobie poradzić z reklamacją czegoś co kupił za granicą to faktycznie szkoda jego czasu. Ale niestety większość naciąganych osób na marże, czy cenę musi to sobie czymś usprawiedliwiać dla lepszego samopoczucia. 

Edytowane przez lisciu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma żadnej nagonki na jakość Massdropa. Nikt tego nigdzie nie pisał. Wady zdarzają się w każdej dystrybucji, zresztą nie tylko u Glycine. Chodzi o obsługę posprzedażową, której na Massdropie nie uświadczysz i tyle. Jak usłyszę, że ktoś załatwił reklamację z Massdropem bez wychodzenia z domu i ponoszenia żadnych kosztów to wszystko odszczekam. Na razie to możecie sobie snuć opowieści.

Każdy powinien kupować gdzie chce i za ile go stać. Nic mi do tego. Po prostu dziwi mnie ten najazd na polskiego dystrybutora. Ceny ma lepsze niż w EU, obsługa pierwsza klasa, ale dalej źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny lepsze niż w EU? Chyba nigdzie nie jest drożej niż u nas ale spoko. A co do przymiotu że każdy kupi gdzie go stać to już typowo tekst na oblanie słodkim soczkiem swojego ego pokrzywdzonego przepłaceniem. Każda Omegę która mam kupiłem u AD. Ale ma gwarancje że u innego AD nie kupiłbym taniej. W szarej strefie może kapkę taniej. Ale tu masz sytuacje gdzie zegarki z Massdropa to tez zakup u AD. Tonie żadna szara strefa. A gwarancja jest i nawet gdyby ktoś się zawziął to zrealizował by ją u Piotra bo nie ma prawnego przepisu na mocy którego mógłby odmówić realizacji międzynarodowej gwarancji producenta z ktorym ma podpisana umowę obdystrybucje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co się nakręcać. Są zegarki które kupuje tylko w salonach a są i takie co wole kupić na masdropie bo uważam ze tam jest ich realna cena. Zauważcie że np Breitling już nie był tak tani na Massdropie.

I to jest szczera prawda. Dlatego pisalem o "przewartosciowaniu". Np. taki Royal 18. Genialny, piękny zegarek. Dopiero teraz do dostania na Joma w normalnej cenie (ok. 5,5.tys z vatem). A cena w PL była od początku z kosmosu, bodajże 14 tys. Z reszta modeli podobnie. DC-4 bylo po ok 8-9 tys... Tak firma sobie wyceniła. Mogła? Mogła. A ja teraz moge sobie kupić na massdropie i fajnie.

Ceny lepsze niż w EU? Chyba nigdzie nie jest drożej niż u nas ale spoko. A co do przymiotu że każdy kupi gdzie go stać to już typowo tekst na oblanie słodkim soczkiem swojego ego pokrzywdzonego przepłaceniem. Każda Omegę która mam kupiłem u AD. Ale ma gwarancje że u innego AD nie kupiłbym taniej. W szarej strefie może kapkę taniej. Ale tu masz sytuacje gdzie zegarki z Massdropa to tez zakup u AD. Tonie żadna szara strefa. A gwarancja jest i nawet gdyby ktoś się zawziął to zrealizował by ją u Piotra bo nie ma prawnego przepisu na mocy którego mógłby odmówić realizacji międzynarodowej gwarancji producenta z ktorym ma podpisana umowę obdystrybucje.

I to tez prawda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubisz pisac bzdury i glupoty. Slyniesz z tego. Ale takich bzdur dawno nie czytalem.

To moze podaj ktora omege i za ile kupiles a jak znajde u AD taniej to wyslesz mi bujanego Jacka. Deal? Czy pekasz?

Odnosnie kontraktu i gwarancji jeszcze wieksza glupota. Ja nie jestem gwarantem tylko producent. To oczywiste. Zawsze mozesz dochodzic sobie praw gwarancyjnych u sprzedawcy lub producenta. Morwa jest tu osoba trzecia. Tyle odnosnie Twojego slodkiego soczku.

Odnosnie oficjalnych cen, w Polsce, jako jednym z niewielu krajow Europejskich cena przeliczona jest z frankow bez uwzglednienia roznic VAT CH vs PL

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez piotrkrakow

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiązuje do wcześniejszych wypowiedzi. Piszę jak jest. Massdrop to nie dyskont który sprzedaje odrzuty, tylko po prostu jakość Glycine szwankuje i nowy zegarek z wadą można kupić zarówno na wyprzedaży jak i od dystrybutora w PL.

Piotrek to że można kupić sikora z bublem czy to od AD czy z greya wiemy wszyscy dobrze tak jest było i będzie, każdy liczy wartościuje i kupuje gdzie chce takie ma prawo ,jednak pisanie że ta marka cytuję "od zawsze była przewartosciowana"uważam za kompletnie nietrafne, dla mnie w okresie miedzy 2002 /2012 Glycine "ze średniaków" produkowała najlepsze najciekawsze o świetnej jakosci zegarki tamtych lat i napewno nie przewartosciowane....... owszem teraz marka "szmaci" się strasznie i trzeba nazwać rzeczy po imieniu, ale to tylko dla Nas miłośników, może okazać się że w przyszłym roku z taką polityką sprzedali 2/3razy więcej , oczywiście uważam że takie działanie długofalowo jest nie do przyjęcia i to się zemści ...

Tak to wyglądało kiedyś i już to pokazywałem - dawny set Glycine i obecny set z 2016 Pama jakieś podobieństwo ? , śrubokręt do zmiany w secie Glycine od Bergeona, teraz śrubokręt w secie Pamów też jest Bergeona więc Piotrek nie pisz że ta marka była od zawsze przewartosciowana bo kiedyś miała styl jakość i charakter ;)

post-33440-0-23755100-1496696265.jpeg

post-33440-0-71415300-1496696333.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Ech... Taki to fajny wątek i ludzie. Jeden robi świetne fotki, drugi lubi chrono, trzeci co innego ale wszystkich łączy jakaś tam pasja i sympatia do marki... No i nagle wszystko w pizdu... No tak, tacy z nas miłośnicy. Tacy znawcy. Dopóki massdrop nie zrobił przecen to wszystko było cacy. Jak pojawiły się tanie oferty to i pojawiły się teksty o przewartościowaniu itd. Niektórzy mieli tyle zegarków, tyle lat poznawali nowe produkty i okazuje się nic się nie znali... Dopiero massdrop i supersale nauczył ich co jest kicha co jest cacy. Co to jest jakość, co to jest bylejakość. Jechać po Piotrze, jechać po zegarkach. Wiśta wio. przecież wszystkich łączy nas pasja... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Święte słowa Konrad.A może to jakaś frustracja albo napięcie przedmiesiączkowe :D ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz, ale to same głupoty. Wygląda na to, że nie wiesz jakie są ceny Glycine u Piotra i u europejskich AD, jak rownież nie wiesz czym jest gwarancja producenta. Z tym ego też nie trafiłeś, bo ja swój zegarek kupiłem z pełną świadomością ceny u dealera i cen w dyskoncie.

@P10TR, skoro piszesz, że teraz dopiero widać ile te zegarki są warte, to dlaczego wcześniej przepłacałeś? Ktoś Cię oszukał?

Jedni lubią kupować na wyprzedażach, a inni wolą mieć normalną obsługę i gwarancję. Tak zawsze było, jest i będzie. Nie rozumiem dlaczego Glycine było cacy jak było wszędzie drogie, a teraz jest be, bo można kupić gdzie indziej taniej. Nagle zegarki są nic nie warte. Ale naściągać z Massdropa, żeby sobie na bazarku zarobić to chętnych nie brakuje. Wtedy smarują piękne opisy jaki to wyjątkowy sikor oferują.

@Spatz, trafiłeś w samo sedno!

Edytowane przez Viggen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matko, ile obrońców... Ale kogo lub czego? Tego ze firma wyceniła sobie zegarki o przeciętnej jakości na etach jakby to była polka Omegi? Kilkanaście tysięcy za chrono na valjoux? Które teraz na joma kosztuje tysiąc dolarów? 9 tys za DC-4 które teraz kosztuje 600$ na massdropie? Kto tu kogo w wała robi?

Konrad, za ile kupiłeś i gdzie 09? W salonie za nieprzewartosciowana cenę, czy gdzie indziej może? Tak pytam, nie musisz odpowiadac, to pytanie retoryczne. Ale powaznie: kupilbys nowe 09 za 15 czy 17 tysięcy w dystrybucji PL, bo chyba tyle kosztowało? Nieprzewartosciowane? Słuszna cena?

Seba, masz rację, mam na myśli wejście Glycine na polski rynek i oficjalnie ceny.

Viggen, nie cwaniakuj. Kupowalem Glycine w PL bo mi się podobały i nie bylo wtedy wyprzedazy. Oczywiscie ze z perspektywy przeplacilem i to nie raz, za DC4 dalem 7 tys. I nie mam do nikogo pretensji i nie żałuje. Tylko teraz ciesze sie ze jest wybór i moge kupić taniej. I tyle. Wycieczki osobiste sobie daruj.

Edytowane przez P10TR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Chyba nie do końca zrozumiałeś o co mi chodzi. Przed akcją z wyprzedażami kupowałeś sporo Glycine i nie dostrzegałeś tego, że zegarki są przewartościowane. Wiele zegarków kupiłeś u Piotra. No i nagle boom. Jedna, druga, trzecia wyprzedaż i ogarnąłeś się, że zegarki są przewartościowane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniej nie bylo wyboru. Kupowało sie po cenach jakie były. A ze z czasem rynek te ceny zweryfikowal? To źle, ze nie trzeba juz przeplacac, bo można kupić taniej? Bylem miłośnikiem Glycine i bede. Na pewno jeden Airman zostanie. Ale doświadczenie pokazało że nie wszystko złoto, co sie swieci.

Odpowiedz na pytanie: kupilbys teraz 09 w cenie detalicznej w PL?

Edytowane przez P10TR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Doświadczenie czy ceny? Właśnie o to chodzi. Czy świadomość zegarkową kształtuje cena? Tak trochę to wygląda i nie piszę teraz do Ciebie, piszę ogólnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A odpowiesz mi, czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

A odpowiesz mi, czy nie?

Proszę bardzo. Nie kupiłbym bo mnie nie stać na wydanie takich pieniędzy na zegarek. Czy warty jest taką kasę jak z metki. Wg. mnie nie jak wiele innych zegarków innych marek w tej kwocie.

No to teraz Ty...

Co Ci się stało, że wcześniej nie widziałeś przewartościowania? Kupowałeś sporo u polskiego dystrybutora. Wydałeś sporo kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi