Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Klub Miłośników Zegarków GLYCINE

Rekomendowane odpowiedzi

Chętny może by się i znalazł, ale kurier z nieba droższy niż ten zegarek :).

Więc zapraszam po odbiór osobisty  :)

Dziś robię to czego Ty nie robisz.

Jutro będę w stanie robić to czego Ty nie potrafisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten chrono to niezła patelnia na nadgarstku. Brałbym 22

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wszystko zależy od rozmiaru nadgarstka , na 17cm i mniejszych wygląda jak patelnia. Na 18cm w górę wygląda już bardzo dobrze, u mnie na 19-19,5cm nadgarstku leży o niebo lepiej niż popularny na forum Airman 17.

7ddefd2b604d3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie o to chodzi. Zegarek jest super. Problem tylko taki ze nadgarstka mi brakuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

To sprzedaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mazik no ja opisuję wygląd na konkretnym nadgarstku. Ja mam jakieś 17,5, więc u mnie byłoby to samo. Sam w sobie zegarek bardzo mi się podoba

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Ja mam 17,5 inosilem spokojnie 09. Ona ma 44mm. Przesadzacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 17,5 inosilem spokojnie 09. Ona ma 44mm. Przesadzacie.

Samo 44mm nie jest takie złe, Squale 60 atmos z powodzeniem noszę. L2L jest trochę za duże jak dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mc Gyver

teraz mam

9117494_IMG_20170731_132502.jpg

z wroną na tarczy ale co tam :)

Właśnie taki, tylko czarny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to spoko. Jak wziąłeś na bransolecie, to będziesz pozytywnie zaskoczony. Pełne endlinki, bransoleta lepiej zrobiona niż w poprzednich edycjach, zniknęły też dziury na wylot w uszach. Jest "klasycznie" :). Ja swojego kupiłem na żelazie, ale zaraz przepiąłem na skórzano-kauczukowego Hirscha :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mc Gyver

Wybrałem wersję na czarnym "krokodylu" bo taka była koncepcja. Poza tym według mnie oryginalna bransoleta psuje zupełnie charakter tego zegarka. Z nią jest on jakiś taki, pospolity, zwyczajny, banalny. Gdybym jednak zdecydował się na jakiś "kajdan" to kupię fajnego mesha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu mnie jeszcze nie było więc witam miłośników marki Glicyne.

Ostatnio stwierdziłem, że potrzebuję "koszulowca/garniturowca" do stroju casual, który nadawałby się również na oficjalniesze okazje. Wymagania to czarna tarcza, czarny pasek, koperta z polerowaną lunetą, dość niski aby wejść swobodnie pod mankiet i najważniejsze - dość dużej średnicy aby na mojej "rąsi" 19,5 cm nie wyglądał jak pryszcz. Budżet około 2500, ale wiadomo, im mniej tym lepiej. Bardzo długo te kryteria spełniał w miarę rozsądnie Steinhart Nav-b Premium Automatic 44mm. Ale nie byłem do końca do niego przekonany i szukałem dalej. W końcu trafiłem na wątek miłośników Glicyne. Od pierwszego chwili zwrócił moją uwagę Glicyne Combat Clasic 43mm z czarną tarczą. Wczoraj wyruszył do mnie zza wielkiej wody. Jak tylko dotrze wkleję fotki. Pozdrawiam.

Czearna tarcza jest bardzo mało oficjalna imo, i do garnituru słabo pasuje. Poza tym spoko. No i czekamy na fotki.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam ból gościa z większym nadgarstkiem :)

Edytowane przez Tomaszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mc Gyver

Czearna tarcza jest bardzo mało oficjalna imo, i do garnituru słabo pasuje. Poza tym spoko. No i czekamy na fotki.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Doskonale o tym wiem i to napisałem.

Proszę czytać ze zrozumieniem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma się co szczypać, sprzedawaj.

Jest masa zegarków, które mi się podobają i których nigdy nie kupię z powodu małego nadgarstka. Za to mogę wybierać w tych, których nigdy nie kupi gość z +19 cm nadgarstkiem, więc działa to w obie strony :)

Dobrze mówisz :) jutro leci na bazarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już dawno jeden zegarek tak długo nie gościł na nadgarstku :)

1bdb40bfd83f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już dawno jeden zegarek tak długo nie gościł na nadgarstku :)

Tak czasami bywa. U mnie na weekend znowu Sphair. Edytowane przez seb71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypasował rozmiarem i jest wygodny.

Do skomplikowanej tarczy powoli się przyzwyczajam :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie,

To i ja pochwale sie swoja przygoda. Na poczatku roku zalapalem sie na amerykanska promocje na Suba. Zegarek przyszedl dosc szybko bo ww ciagu 3 tygodni. Jednak zapakowany byl tragicznie. W srodku wszystko latalo. Jak na tak dluga droge a po trackingu widzialem ze w USA odwiedzil chyba ze 3 magazyny, to przegiecie paly. Okazalo sie ze w moim Subie w skutek wstrzasow wskazowki sie blokowaly. Odpadl tez bezel. Sprzedawca polecil mi skontaktowac sie autoryzowanym serwisem. W Morwa dowiedzialem sie, ze nie serwisuja na gwarancji zegarkow ze USA a nawet gdyby mogli to to sa prawdopodobnie uszkodzenia wynikajace z transportu. Fabryka skierowala mnie do serwisu w Holandii, do Invica Watch Service. Zaplacilem za przesylke 30 Euro. Po miesiacu dostalem informacje ze uszkodzenia sa mechaniczne i koszt naprawy to 170 Euro. Kazalem odeslac zegarek. Przyszedl ze sladami od narzedzi na deklu i na wskazowkach. Widac to pod swiatlo. Wyslalem zegarek do Morwy. Za tydzien przyszedl naprawiany. Za nowa wskazowke i wymiane bezela zaplacilem 450zl. Wiadomo ze kazdy szuka taniej ale ja z zakupow zza oceanu sie wyleczylem choc bardzo kusil mnie jeszcze Frederique z mqla sekunda i Victorinox pilot ktore byly na MD. Pewnie duzo zalezy od szczescia albo od pecha ale te kilka stowek skrocilo mi zycie o rok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykra historia.

Zegarek latał w oryginalnym pudełku, że aż wskazówki się przestawiły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wskazowka zahaczala jedna o druga. Czarne pudelko firmowe fruwalo w kartonie a w nim zegarek. Mimo sporego kartonu wypelnienie bylo bardzo ubogie.

Dziwie sie ze ktos tam kupuje zegarki za kilka tysi USD... Chyba ze o takie lepiej dbaja. W zasadzie powinienem odeslac sprzedawcy ale vat by mi przepadl. Dobra, rozne rzeczy sie zadaja ale jakosc serwisu Invicta na poziomie Invicta... a ceny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka historia potrafi całkowicie odebrać radochę z nowego nabytku. Mam nadzieję, że teraz będzie już wszystko ok z Twoim zegarkiem. Właśnie dlatego ja kupuję tylko z gwarancją ważną w Polsce. Nawet jeśli muszę trochę dopłacić to wolę to zrobić dla własnego spokoju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja przesyłka z MD zapakowana była w dmuchaną folię, nic nie latało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi