Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Klub Miłośników Zegarków GLYCINE

Rekomendowane odpowiedzi

@reelax,

właśnie zacząłem doceniać, że DC-4 naprawdę znakomicie wygląda z wieloma kompletnie różnymi paskami. O takim zielonym jak vandita nawet bym nie pomyślał. A jednak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek rzeczywiście lubi przebieranki. Zamówiłem do niego piaskowy pasek z nubuku ale na tym skórzanym nato po prawej u góry wygląda obłędnie. Rzekłbym, że ten zegarek najlepiej wygląda właśnie na paskach nato.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny pasek, zdjęcia nie oddają realu. Przypomina mi trochę oryginał jaki jest przy combat sub.

Więcej tutaj: https://www.watchgecko.com/cordura-crusader-geckota-watch-strap.php

Według mnie i tak z oryginalnym mu najlepiej, też pasek oryginalny niczego sobie. GL ma dobre paski, trafnie dobrane i dobrej jakości .

DC4 lubię też w perlonie, co prawda jest cienko, ale gruba pleciona fajnie nadaje mu oficjalnego wyglądu do np. koszuli.

post-30158-0-51167600-1499105520_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzekłbym, że ten zegarek najlepiej wygląda właśnie na paskach nato.

+1

mi oprócz zielonego, dzisiaj przyszedł taki oliwkowy, chyba lepiej pasi ...

IMG_20170703_210317_1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu odebrałem swojego F104 (moja pierwsza Glycine ☺️) i zegarek bardzo fajny tylko przymierzylem i pomimo że nie lubię dużych zegarków mógłby być odrobinkę większy (nie wygląda na swoje 40mm). Pomijając fakt że pasek jest za krótki zapina się ale na przedostatnia dziurkę. af0b370aec200c9bcdcd16c186ab4149.jpg

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobny do oryginalnego. Ja w podobnym kolorze kupiłem zamszowy pasek ale przy tym rozmiarze uszu bede raczej obstawiać NATO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny pasek, zdjęcia nie oddają realu. Przypomina mi trochę oryginał jaki jest przy combat sub.

Więcej tutaj: https://www.watchgecko.com/cordura-crusader-geckota-watch-strap.php

Według mnie i tak z oryginalnym mu najlepiej, też pasek oryginalny niczego sobie. GL ma dobre paski, trafnie dobrane i dobrej jakości .

DC4 lubię też w perlonie, co prawda jest cienko, ale gruba pleciona fajnie nadaje mu oficjalnego wyglądu do np. koszuli.

Dzięki. Szkoda, że nie mają 24mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś z kolegów chętny na nowego Airmana D12 GL0062? Przyleciał do mnie wczoraj z Ameryki, ale w między czasie kupiłem inny zegarek, więc chyba trafi na bazarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś z kolegów chętny na nowego Airmana D12 GL0062? Przyleciał do mnie wczoraj z Ameryki, ale w między czasie kupiłem inny zegarek, więc chyba trafi na bazarek.

Daj fotki tak czy inaczej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj fotki tak czy inaczej :)

Zrobię fotki, razem ze starym Base 22, ale to pewnie dopiero w piątek.

Dla mnie jednak stary model bardziej klimatyczny, ale np kolega w pracy stwierdził że nowy lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za te cenę, zdecydowanie. Tym bardziej, że mam wrażenie, iż czasem te same paski robione przez małe chińskie rączki, w różnych sklepach potrafią kosztować 100% czy 200% więcej. Takie perlony na cheapnatostrap kosztują ca. 10€, a na takim strapcode dolarów 30. Co jest rozbojem w biały dzień i mnie osobiście odstręcza od robienia tam zakupów.

Edytowane przez Tomaszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja 80 % pasków biorę z cheapnatostrap, nie ma na co narzekać. Są dobre i w miarę przystępnej cenie. Nato, nieco lepsze kupuje na watch gecko są droższe, ale wyraźnie lepsze - mam tu na myśli skórę... . Poza tym w cenie watch gecko zawsze znajdują się teleskopy 3szt, na pasek, a czasem jakiegoś gratisa dodadzą ;)

Przymierzam się do zakupu paska z B&S strap, ale jeszcze muszę opór finansowy przezwyciężyć ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwóch kolegów.10a05d0e6b3a7518a14d8f71a88b9a5f.jpgac076ed0fa9cede923be6d4a5d9e04bc.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od tygodnia nie schodzi z łapy. I tak pewnie będzie przez całe wakacje.

post-89559-0-43829500-1499190023_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Divery z jasną tarczą jakoś mi nie podchodzą ale ten twój jest całkiem niezły. .. na jakimś nato w podobnej kolorystyce do bezela zaje....cie by wyglądał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od tygodnia nie schodzi z łapy. I tak pewnie będzie przez całe wakacje.

jeszcze bez zadnej korony na tarczy. Fajnie wyglada

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, może spróbuję z tym nato. Bezel w rzeczywistości dość jasny jest, więc trudno będzie trafić dokładnie w kolor. Muszę spróbować, może się uda.

Czy brak korony oznacza, że długo leżał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak w przypadku tej wersji. Nie cieszyla sie w PL powodzeniem wiec nie mam wiedzy ale nakladana korona pojawila sie okolo 2011 roku. Moze rok w tą rok w tą.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez piotrkrakow

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakieś 7 lat na mnie czekał :) Mi bardzo podpasował. Na wakacje jak dla mnie super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tych 7 latach warto o serwisie pomyśleć ;)  

Edytowane przez mati7811

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi